• BUZZ
  • Συνέντευξη
  • ΑΛΙΝΑ ΚΟΤΣΟΒΟΥΛΟΥ: "ΣΤΗ ΣΥΡΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΝΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ!"
ΑΛΙΝΑ ΚΟΤΣΟΒΟΥΛΟΥ:

ΑΛΙΝΑ ΚΟΤΣΟΒΟΥΛΟΥ: "ΣΤΗ ΣΥΡΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΝΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ!"


0.0/5 κατάταξη (0 ψήφοι)

Η Αλίνα Κοτσοβούλου, μετά από μια εξαιρετική ερμηνεία στην Οπερέτα "Σατανερί" του Θ. Σακελλαρίδη, επιστρέφει στο Θέατρο "Απόλλων" της Σύρου, με τον "Καιρό των Χρυσανθέμων", που της εμπιστεύτηκε ο Μάνος Ελευθερίου, λίγο πριν φύγει.

"Ευτύχησα -λέει- να συνεργαστώ με την Εναλλακτική Σκηνή της Λυρικής ερμηνεύοντας την Γραμματέα του Σατανά, σε σκηνοθεσία Αλ. Ευκλείδη και Δ. Δημόπουλου, αποκατάσταση μουσικού υλικού και ενορχήστρωση Χ. Γωγιού
και χορογραφίες Φ. Διαμαντόπουλου.

-Αληθεύει πως πέρασες από δύο δύσκολες ακροάσεις για το ρόλο;
Βεβαίως. Είμαι τυχερή που γνώρισα τόσο σπάνιους καλλιτέχνες, καταρτισμένους στο αντικείμενό τους ,έτσι ώστε καθε στιγμή να είναι δημιουργική και χαρούμενη! Έχω μεγάλη αγάπη για το μουσικό θέατρο! Ο θίασος ήταν εκπληκτικός με αρτιότητα γνώσεων και ταλέντου και ομαδικότητα.
-Στις 25 Ιουνίου, 9 το βράδι, τα "Χρυσάνθεμα", επιστρέφουν στην Ερμούπολη, στον μαγικό "Απόλλωνα".
Ναι, εκεί απ' όπου ξεκίνησαν με δύο sold out παραστάσεις πέρσι. Ακολούθησε μια επιτυχημένη πορεία στο Αλφα- Ιδεα και τώρα ξανά στη Σύρο,
στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος «Σύρος Πολιτισμός 2019». Η παράσταση, που σκηνοθετεί η Κίρκη Καραλή, βασίζεται στο βραβευμένο μυθιστόρημα του Μ. Ελευθερίου και είναι ένα έργο που ερωτεύτηκα, λάτρεψα και ανέλαβα την παραγωγή και την καλλιτεχνική επιμέλεια του– μαζί με τον σταθερό συνεργάτη μου Σέργιο Κο. Ίσως αυτά να διέκρινε ο Ελευθερίου - όταν του εξηγούσα πως σκέφτομαι διασκευή και χαρακτήρες, τι θέλω να κάνω και να πω μέσα από αυτό- και το εμπιστεύτηκε. Το διασκεύασα για το θέατρο, με την πολύτιμη συνδρομή της Κ. Καραλή. Ένα καλλιτέχνημα αγάπης και εμπιστοσύνης για λίγους και μυημένους στον μαγικό κόσμο του Ελευθερίου, για μύστες του Θεάτρου και φιλόσοφους της ύπαρξης. Το έργο είναι ανεξάντλητο, το ξαναδιαβάζω κι ανακαλύπτω συνεχώς θησαυρούς.
-Όταν μιλούσατε με τον Μ. Ελευθερίου για το έργο, τι αγωνίες είχε;
Η προτελευταία φορά που τον είδα, ήταν έξω από το θέατρο Αθηνών. Αγωνιούσε αν έμαθα τη “Φαύστα” και άρχισε να μου απαγγέλει τον μονόλογό της .
“Τον έχω σε ηχογράφηση με την Βερώνη, όταν έρθεις σπίτι, θα στον βάλω να τον ακούσεις”, μου είπε..
-Απίστευτος μονόλογος!
Η στιγμή που απαγγέλω τη Φαύστα του Βερναρδάκη, είναι από τις ωραιότερες της θεατρικής ζωής μου! Αρχαική καθαρεύουσα επί σκηνής, το 2019! Παίζοντας, θα τον αισθανόμαστε πάλι στο πριγκηπικό του θεωρείο, σ' αυτήν τη μία και μοναδική παράσταση αφιερωμένη στην μνήμη του.
-Τα "Χρυσάνθεμα" είχαν μέχρι σήμερα, πολλές και θερμές κριτικές, ενώ σ' αυτά, αποκαλύφθηκε και η συνθετική και στιχουργική σου δράση!
Ναι και στον τομέα αυτό, συνεχίζω ακάθεκτη.
Υποδυόμενη την μεγάλη πρωταγωνίστρια της εποχής Ευαγγελία Παρασκευοπούλου, προσπάθησα από τις μελέτες μου να φανερώσω το κρυφό της πρόσωπο, το παρασκηνιακό, τον άνθρωπο πίσω από την Ντίβα. Ευτύχησα να συμπρωταγωνιστώ με υπέροχους ηθοποιούς, με αρχηγό τον Στέλιο Γούτη, τον Κώστα Κάππα, τη Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου, την Ειρήνη Κονίδου, την Ολυμπία Σκορδίλη, τον Γιώργο Ψάλτου και τον Μανώλη Κλωνάρη.
Άλλο μεγάλο δώρο, ήταν η γνωριμία με την κα Λιλή Ελευθερίου, μια σπάνια προσωπικότητα και καλλιτέχνη, η οποία είναι πάντα δίπλα μας, όπως και ο κος Θανάσης Νιάρχος, ο οποίος, όταν έφυγε ο Ελευθερίου, μας στήριξε στο ανέβασμα του έργου και φυσικά οι εκδόσεις Μεταίχμιο.


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.