• BUZZ
  • Συνέντευξη
  • ΕΛΕΝΗ ΓΕΡΑΣΙΜΙΔΟΥ: ΟΣΟ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ, ΘΑ ΒΑΣΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ
ΕΛΕΝΗ ΓΕΡΑΣΙΜΙΔΟΥ: ΟΣΟ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ, ΘΑ ΒΑΣΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ

ΕΛΕΝΗ ΓΕΡΑΣΙΜΙΔΟΥ: ΟΣΟ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ, ΘΑ ΒΑΣΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ


5.0/5 rating 1 vote

- Ποια είναι η κ. Αγάπη του έργου κ, Γερασιμίδου και τι ψάχνει.
Πιστεύω πως η κυρία Αγάπη ψάχνει αυτό που λέει το όνομά της, αναζητάει τον ορισμό και το νόημά της. Κι όταν φτάνει να κάνει απολογισμό, βλέπει πως ξόδεψε πάρα πολλά, επενδύοντας σε ένα καλύτερο αύριο, μόνο αυτό, έμεινε τελικά στα ντουβάρια. Βλέπει πως η ζωή φεύγει χωρίς να την έχει ζήσει. Ο μονόλογος του εξαιρετικού Παναγιώτη Μέντη, είναι μια γέφυρα που με οδηγεί σε ξεχωριστές συναντήσεις με το κοινό.

- Με ποιο όραμα και με ποια κριτήρια λειτουργεί το ''Από Κοινού'' Θέατρο;
Το θέατρο μας θέλει να πει στον κόσμο να διαλέγει να βλέπει όσα του αφήνουν το περιθώριο να σκεφτεί. Στοχεύει σε κοινό από όλα τα κοινωνικά στρώματα και όλα τα μορφωτικά επίπεδα. Χωρίς βεβαίως να στοχεύει στο θυμικό του θεατή, καταφεύγοντας σε εύκολους εντυπωσιασμούς και τερτίπια . Είναι εύκολο να ψάχνεις να βρεις πελατεία, χωρίς στόχο την κριτική σκέψη.

- Πόσο απαραίτητη θεωρείτε στην Ελλάδα, τη δημιουργία μιας υψηλού επιπέδου θεατρικής εκπαιδευτικής δομής;
Απολύτως απαραίτητη. Η επιστημονική αντιμετώπιση του επαγγέλματος είναι πάγια διεκδίκηση του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, σε μια εποχή που όλο και περισσότερο είναι αναγκαία, η προσέγγιση με ευθύνη, του κάθε ρόλου.

- Θεωρείτε κι εσείς ότι το συγκεκριμένο έργο, είναι διαρκούς επικαιρότητας, αφού τα θέματα που πραγματεύεται, μας απασχολούν και θα μας απασχολούν, όσο δεν αλλάζουν ριζικά τα πράγματα;
Ακριβώς έτσι, πιστεύω κι εγώ πως είναι τα πράγματα και όσο δεν εντοπίζουμε την αιτία του κακού και δεν αποφασίζουμε να κάνουμε οι ίδιοι την ανατροπή, αυτό θα συνεχίζεται. Μέσα από την ιστορία της Αγάπης, αισθάνομαι ότι περνάει η ιστορία των ξεριζωμένων όλου του κόσμου.

- Μια θεατρική σκηνή μπορεί να είναι μια κερδοφόρα επιχείρηση σήμερα;
Μια μικρή θεατρική σκηνή σαν τη δική μας, είναι ευχαριστημένη, αν καταφέρνει να αντιμετωπίσει τις υποχρεώσεις της και να κρατήσει τον χώρο ανοιχτό.

- Με ποιο τρόπο σας συνοδεύει όπου κι αν βρίσκεστε η Θεσσαλονίκη;
Η πόλη μου με συνοδεύει παντού με αναμνήσεις, που δεν ξεθωριάζουν, όσο κι αν κάποιοι από τους αγαπημένους μου απουσιάζουν.

- Τι άλλο συμβαίνει και θα συμβεί στο "Από Κοινού";
Εκτός του ''Ανακτόρου'', σε δική μας παραγωγή, παίζεται τα Δευτερότριτα το «Ας κάνουμε απόψε ένα παιδί» του Χάρη Γαντζούδη, σε σκηνοθεσία Μάνου Τσότρα. Παίζουν ο Βασίλης Μπαξεβάνης, η Αγγελική Ξένου και ο Διονύσης Κλάδης. Από τη νέα χρονιά, έρχονται οι «Καρέκλες» του Ιονέσκο, με σκηνοθέτη τον Κοραή Δαμάτη.


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.