ΕΡΧΟΝΤΑΙ 'ΑΙ2 ΤΡΑΓΩΔΙΑΙ'

ΕΡΧΟΝΤΑΙ 'ΑΙ2 ΤΡΑΓΩΔΙΑΙ'


5.0/5 κατάταξη (2 ψήφοι)

H Καλή Δαβρή είναι η θεά Αφροδίτη που πυροδοτεί τη δράση και κινεί τα νήματα ως θεά του έρωτα στο έργο ΑΙ2 ΤΡΑΓΩΔΙΑΙ που παρουσιάζεται στο Θέατρο "Βαφείο-Λάκης Καραλής" σε σκηνοθεσία της Μαρίας Μανώλη.

- Ποιες είναι ΑΙ2 ΤΡΑΓΩΔΙΑΙ;

Είναι ένα θεατρικό κείμενο γραμμένο σε έμμετρη μορφή, στην οποία διασταυρώνονται πρόσωπα από τον «Οθέλλο» του Σαίξπηρ και τις τραγωδίες του Οιδίποδα και της Αντιγόνης του Σοφοκλή, με μία σκωπτική διάθεση.

- Πώς συνδέονται μεταξύ τους τα κλασικά κείμενα και πώς μπλέκεται σε αυτά η σύγχρονη πραγματικότητα;

Ως συνδετικός κρίκος λειτουργεί το νησί της Κύπρου, στο οποίο και εκτυλίσσεται η τραγωδία του Οθέλλου και ο ρόλος της Αφροδίτης, που ως κύρια Ελληνική μυθολογική θεότητα, διατρέχει την Ελληνική μυθολογία. Όλη αυτή η ιστορία περιβάλλεται από μια ομάδα μεταναστών, οι οποίοι και δίνουν το σημερινό αποτύπωμα μέσα στην εξέλιξη του μύθου.

- Εσείς υποδύεστε την Αφροδίτη...

Ο ρόλος που καλούμαι να παίξω είναι, μιας Αφροδίτης, που τα 5000 χρόνια περίπου που περάσανε από πάνω της, της έχουν δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα απ' όσα και η ίδια θα μπορούσε ν' αντέξει. Το μόνο ίσως στοιχείο που έχει διατηρήσει είναι αυτό της ερωτικής διάθεσης που είχε ως θεότητα.

- Γιατί επιλέξατε τη θεά του έρωτα ως κινητήριο μοχλό της δράσης;

Πιστεύω ότι επιλέχθηκε ως κινητήριος μοχλός της δράσης ο έρωτας, μέσω της θεάς Αφροδίτης, γιατί ούτως ή άλλως, αυτός είναι που κινεί τα πραγματικά νήματα της παγκόσμιας ιστορίας, που μαζί με το χρήμα είναι τα δύο μοναδικά στοιχεία που ταλαιπωρούν τους ανθρώπους και τις σχέσεις τους.

- Τι άλλο θα κάνετε φέτος;

Θα βρίσκομαι στο θέατρο Άβατον στο έργο ΟΠΟΙΟΣ ΠΡΟΛΑΒΕΙ του Ζώρζ Φευντώ.

- Ένα μεγάλο σας όνειρο;

Θα ήθελα να είμαι καλά και ένα απ΄ τα όνειρα μου είναι να έχω την τύχη να βρίσκομαι δίπλα σε αξιόλογους ανθρώπους και με αξιόλογα κείμενα, όπου θα μπορώ μέσα από αυτά είτε να προβληματίζω τον θεατή είτε να τον διασκεδάζω.


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.