Η ΜΑΡΙΑ ΣΟΛΩΜΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΩΤΑ

Η ΜΑΡΙΑ ΣΟΛΩΜΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΩΤΑ


4.0/5 rating 1 vote

Η ερωτική κωμωδία «Ένας σκύλος που τον έλεγαν Φρίκη», με πρωταγωνιστές τη Μαρία Σολωμού και τον Δημήτρη Κουρούμπαλη, που είναι και ο συγγραφέας του έργου, ανεβαίνει από την Πέμπτη 30 Μαρτίου στο Θέατρο Ιλίσια-Βολανάκης.

 

Υπόθεση

Η Μαργαρίτα κι ο σύντροφός της χωρίζουν εγωιστικά, ύστερα από χρόνια σχέσης, ενώ αγαπιούνται ακόμη. Ξαναβρίσκονται έπειτα από καιρό, κάτω απ’ τις πιο περίεργες συνθήκες: συγκατοικούν στο κέντρο της πόλης, ενώ τους χωρίζει ένας λεπτός τοίχος, που επιτρέπει να ακούγονται, αλλά όχι να βλέπονται. Δεν αναγνωρίζει ο ένας τον άλλον και ξεκινά μια επεισοδιακή… συγκατοίκηση, με αποτέλεσμα να ξανασυστηθούν από την αρχή και να ξαναερωτευτούν. Πότε όμως και πώς θα πέσει ο τοίχος που τους χωρίζει;

Η Μαρία Σολωμού μας υποδέχτηκε, λίγο πριν από την πρεμιέρα, στο θέατρο Ιλίσια-Βολανάκης και μας μίλησε για το έργο και τη συνεργασία της με την ομάδα So7, που αποτελείται από τον Δημήτρη Κουρούμπαλη και τη Φρόσω Κορρού.

-Την Πέμπτη 30 Μαρτίου κάνει πρεμιέρα η παράσταση «Ένας σκύλος που τον έλεγαν Φρίκη». Τι πραγματεύεται το έργο;

Είναι μια ερωτική κομεντί και, όπως όλες οι ερωτικές κομεντί, πραγματεύεται τον έρωτα. Πάθη, μίση, τσακωμοί, χωρισμοί , μια καινούρια αρχή και έρωτα ξανά απ’ την αρχή. Και, φυσικά, happy end.

-Αλήθεια, τι ακριβώς σημαίνει ο τίτλος;

Κάθε ζευγάρι έχει τον δικό του κώδικα επικοινωνίας, μια μικρή συνωμοσία, ιδιαίτερο χιούμορ και συνθηματικές ατάκες. Ο τίτλος είναι ένα προσωπικό τους αστείο.

-Το έργο αναφέρεται σε μια σχέση που διαλύεται μετά από χρόνια. Πιστεύεις ότι η εποχή που διανύουμε, της δυσκολίας και της οικονομικής κρίσης, επιδρά αρνητικά στη συνύπαρξη των ανθρώπων και στη διάρκεια των σχέσεων;

Χωρισμοί, τσακωμοί προϋπήρχαν της κρίσης και θα υπάρχουν για πάντα. Δεν ξέρω αν διευκολύνει τη γκρίνια ή τη δικαιολογεί η κατάσταση που επικρατεί, αλλά συνήθως σ’ έναν χωρισμό φταίνε και οι δύο.

-Οι ήρωες ανακαλύπτουν κάποια στιγμή ότι, παρότι ζουν χρόνια μαζί, στην ουσία, δεν γνωρίζονται. Τι είναι αυτό που κάνει δυο ανθρώπους ύστερα από χρόνια συνύπαρξης να μην αναγνωρίζει, τελικά, ο ένας τον άλλον?

Δεν πιστεύω ότι οι άνθρωποι αλλάζουν. Πιστεύω ότι είμαστε πολύ προσαρμοστικοί. Αυτό που στην αρχή μας γοητεύει στον άλλο μπορεί να γίνει το χειρότερό του ελάττωμα στην πορεία. Το πέρασμα του χρόνου σε βαραίνει αρκετές φορές και σε φέρνει αντιμέτωπο με αλήθειες που στην αρχή ήταν πολύ ωραία καμουφλαρισμένες.

-Συνυπάρχει μαζί σου επί σκηνής ο Δημήτρης Κουρούμπαλης, ο οποίος έχει γράψει το έργο και, επίσης, το σκηνοθετεί, μαζί με τη Φρόσω Κορρού. Δυσκολεύει ή διευκολύνει την κατάσταση ο συμπρωταγωνιστής σου να είναι ταυτόχρονα ο συγγραφέας και ο σκηνοθέτης του έργου;

Είναι πολύ σημαντικό να έχουμε κοντά μας τον συγγραφέα του έργου. Ό,τι απορία έχω τη λύνω αμέσως. Πάνω στη σκηνή είμαστε όλοι ηθοποιοί. Ο ρόλος του σκηνοθέτη σταματάει εκεί που αρχίζει η παράσταση. Παρόλο που δεν έχουμε ξανασυνεργαστεί με τον Δημήτρη, νιώθω ότι είναι πολύ «παρών» στη σκηνή. Άλλωστε και οι δύο σκηνοθετούμαστε από τη Φρόσω Κορρού, που βλέπει τα πράγματα «απ’ έξω».

-Τι ήταν αυτό που σε οδήγησε να πεις «ναι» σε αυτή τη συνεργασία;

Μου αρέσουν οι δουλειές που κάνουν τα παιδιά και ήθελα πολύ να συνεργαστώ μαζί τους. Το δέλεαρ δεν ήταν η παράσταση, η ίδια προέκυψε αρκετά αργότερα.

-Η παράσταση, σύμφωνα με τον έως τώρα προγραμματισμό, θα παίζεται έως τις 21 Μαΐου. Θα συνεχίσετε με περιοδείες το καλοκαίρι ή σχεδιάζεις κάτι άλλο;

Δεν έχω ιδέα ούτε πότε τελειώνει η παράσταση ούτε τι θα κάνουμε το καλοκαίρι.

 

Κείμενο: Δ. Κουρούμπαλης.

Σκηνοθεσία: So7 (Φρόσω Κορρού, Δ. Κουρούμπαλης).

Σκηνικά: Άγγελος Μέντης.

Μουσική: Κώστας Ξενόπουλος.

Κίνηση: Φρόσω Κορρού

Φωτισμοί: Αλέκος Γιάνναρος.

Κοστούμια: Δομινίκη Βασιαγέωργη.

INFO

Θέατρο Ιλίσια Βολανάκης, Παπαδιαμαντοπούλου 4- Ιλίσια, 210 7223010

Για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων (μέχρι 21 Μαΐου):

Πέμπτη 30 Μαρτίου: 21.15

Σάββατο 1 Απριλίου: 21.30

Κυριακή 2 Απριλίου: 18.30

Τετάρτη 5 Απριλίου: 20.30

Σάββατο 8 Απριλίου: 21.30

Κυριακή 9 Απριλίου: 18.30

Από Τετάρτη 19 Απριλίου ως Κυριακή 30 Απριλίου:

Τετάρτη: 20.30

Πέμπτη: 21.15

Παρασκευή: 21.15

Σάββατο: 21.15

Κυριακή 20.30

Από Παρασκευή 5 Μαΐου ως Κυριακή 21 Μαΐου:

Παρασκευή: 21.15

Σάββατο: 21.15

Κυριακή 20.30

Δώρα Χειράκη - ert.gr


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.