• BUZZ
  • Συνέντευξη
  • ΙΑΝ ΣΤΡΑΤΗΣ: 'Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΕΡΣΕΝ ΠΡΑΓΜΑΤΕΥΕΤΑΙ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΥΣΙΑΣ'
ΙΑΝ ΣΤΡΑΤΗΣ: 'Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΕΡΣΕΝ ΠΡΑΓΜΑΤΕΥΕΤΑΙ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΥΣΙΑΣ'

ΙΑΝ ΣΤΡΑΤΗΣ: 'Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΕΡΣΕΝ ΠΡΑΓΜΑΤΕΥΕΤΑΙ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΥΣΙΑΣ'


0.0/5 κατάταξη (0 ψήφοι)

Τον γνωρίσαμε μέσα από τη συμμετοχή του στο X-factor, ωστόσο δεν έμεινε εκεί. Φέτος παίζει στην παράσταση "Ο Μολυβένιος Στρατιώτης" και στο μιούζικαλ "Grease". Κάθε Σάββατο εμφανίζεται και στον Σταυρό του Νότου. Ο Ιαν Στρατής μας μίλησε για τα παιδικά του χρόνια, την εμπειρία του στο X-factor, αλλά και για τις δουλειές που συμμετέχει αυτή την περίοδο.

Από τον Αδάμ Αλεξόπουλο - dytikesmaties

Πως προέκυψε η ενασχόλησή σου με τη μουσική;
Αν και οι γονείς μου είχαν κάνει μικρά και ερασιτεχνικά βήματα στο χώρο της μουσικής, προσπάθησαν να με βάλουν από νωρίς στο κλίμα. Με έσπρωξαν αν θέλεις, να ακούω μπάντες και εγώ κάποια στιγμή άρχισα να μιμούμαι ότι άκουγα.

Άλλο όμως μίμηση και άλλο παίζω μουσική.
Έτσι είναι. Στην Πέμπτη δημοτικού ξεκίνησα προετοιμασία για τις εξετάσεις του μουσικού σχολείου. Έκανα μαθήματα φωνητικής και λίγο καιρό αργότερα και μαθήματα κιθάρας.

Επαγγελματικά σε ποια ηλικία καταστάλαξες;
Από πολύ μικρός καταλάβαινα ότι η ενασχόληση μου με τη μουσική με κάνει να νιώθω ιδιαίτερα χαρούμενος. Ωστόσο λόγω της παρότρυνσης της οικογένειάς μου, να έχω μία εναλλακτική πέρα από τη μουσική και επειδή έπαιζα μπάσκετ, είχα σκεφτεί να δώσω εξετάσεις και να περάσω στη Γυμναστική Ακαδημία.

Η Γυμναστική Ακαδημία έγινε πραγματικότητα ή έμεινε στα σχέδια;
Όχι δεν προχώρησε, γιατί ένας τραυματισμός και τρεις χειρουργικές επεμβάσεις στο γόνατο, μου γκρέμισαν αυτό το όνειρο.

Ο κόσμος σε γνώρισε μέσα από τη συμμετοχή σου στο X–factor. Πως αποφάσισες να πας;
Εκείνο το διάστημα εργαζόμουν ως μπάρμαν και έβλεπα πως ότι έβγαζα, την επόμενη μέρα τα τοποθετούσα στη μουσική. Όπως καταλαβαίνεις και εσύ, δεν έβρισκα νόημα σε αυτό το πράγμα. Έτσι αποφάσισα να κάνω μία προσπάθεια στο X– factor, θεωρώντας ότι θα με βοηθήσει να ασχοληθώ με τη μουσική πιο επαγγελματικά.

Τι προσφέρει ένα τέτοιο πρόγραμμα σε έναν νέο καλλιτέχνη;
Αυτά τα παιχνίδια προσφέρουν δημοσιότητα, εμπειρίες και άλλα πράγματα πίσω από τις κάμερες, που σε βοηθούν να εισέλθεις στον καλλιτεχνικό χώρο και να κάνεις τα πρώτα σου βήματα.

Θα πήγαινες ξανά;
Ναι αμέ.

Είναι εύκολο μετά τα παιχνίδια να μην εξαφανιστείς;
Σίγουρα δεν είναι εύκολο. Καθόλου εύκολο. Για αυτό και απαιτείται σκληρή δουλειά και θέληση. Τίποτα δεν γίνεται μόνο του.

Διάβασα πως είπες αρκετά όχι, για συνεργασία σε γνωστούς καλλιτέχνες, γιατί;
Του σέβομαι ως καλλιτέχνες όλους ανεξαιρέτως, ωστόσο θεωρώ ότι για να κάνω οτιδήποτε θα πρέπει να ταιριάζει στο στυλ μου. Οι προτάσεις που μου έγιναν δεν ταίριαζαν στη μουσική που θέλω να κάνω και για αυτό αρνήθηκα.

Είσαι μέλος του συγκροτήματος Mad Street. Πως ξεκινήσατε;
Οι Mad Street δεν είναι κάτι καινούργιο. Δημιουργήθηκε πριν από περίπου τρία χρόνια. Εγώ ο Eddie και ο Σπύρος είχαμε την ιδέα και στη συνέχεια προστέθηκαν ο Ryan, ο Ηλίας και ο Πάνος.

Παράλληλα συμμετέχεις και σε θεατρικές παραστάσεις, όπως ο «Μολυβένιος Στρατιώτης. Τι θα δει εκεί ο κόσμος;
Πρόκειται για την συγκινητική ιστορία του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν που πραγματεύεται τη δύναμη της αγάπης και της θυσίας. Η Μαριάννα Τόλη ωστόσο του έχει δώσει άλλη δυναμική με πολύ μουσική και 3d animations. Περισσότερα πράγματα για την παράσταση δεν θα ήθελα να πω, γιατί αρκεί να τη δεις και να βγάλεις τα συμπεράσματά σου.

Που αλλού μπορούμε να σε δούμε αυτή την περίοδο;
Κάθε Σάββατο παίζουμε στο Σταυρό του Νότου και παράλληλα είμαι στο musical “Grease” από τις 22 Δεκεμβρίου.


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.