ΝΑ ΣΥΣΤΗΘΩ. ΜΠΕΛΟΥΤΣΙ, ΜΙΚΑΕΛΑ ΜΠΕΛΟΥΤΣΙ.

ΝΑ ΣΥΣΤΗΘΩ. ΜΠΕΛΟΥΤΣΙ, ΜΙΚΑΕΛΑ ΜΠΕΛΟΥΤΣΙ.


5.0/5 rating 1 vote

Η Μάρα Δαρμουσλή, που πλέον έχει αφοσιωθεί ολοκληρωτικά στο θέατρο, είναι μια από τις ΠΡΑΚΤΟΡΙΣΣΕΣ στο έργο του Γ. Kαλαβριανού που παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Α. Ρεμούνδου στο Vault.

- Ποιες είναι οι Πρακτόρισσες;

Οι θρυλικές ΠΡΑΚΤΟΡΙΣΣΕΣ μετά από πέντε χρόνια είναι και πάλι σε δράση. Η Λευκορωσίδα Γαβριέλα Ουζμπεκιστάν, η Ιταλίδα Μικαέλα Μπελούτσι και η Ελληνίδα Συμέλλα Τσανταμπασίδου. Μέσα σε αυτά τα πέντε χρόνια όμως άλλαξαν πολλά: η Γαβριέλα είναι χορεύτρια στύλου σε καμπαρέ, η Μικαέλα βιβλιοθηκάριος στο Βατικανό και η Συμέλλα παντρεμένη νοικοκυρά.

- Τι προσπαθούν να κάνουν;

Οι ρωσοσπουδαγμένες ΠΡΑΚΤΟΡΙΣΣΕΣ οδηγούν μηχανές, αυτοκίνητα, γαϊδούρια, παίρνουν το λεωφορείο, το αεροπλάνο, εισβάλλουν από πόρτες, από παράθυρα, από τουαλέτες προκειμένου να βρουν τη σατανική Λουκρητία Στρογκανόφ και να τα βάλουν με την ομάδα της «Μαύροι άγγελοι».

- Τελικά καταφέρνουν να σώσουν τον κόσμο;

Για άλλη μια φορά "χιλιάδες αθώοι, δεν κινδυνεύουν πια", σας απαντώ με μια ατάκα του έργου.


- Μπορεί ο κόσμος να σωθεί αλήθεια;

Ίσως η απάντηση να είναι το ερώτημα αν κινδυνεύει πραγματικά ο κόσμος. Τι εννοούμε κόσμο..τον πλανήτη.. την πλάση.. την ανθρωπότητα; Ο κόσμος προϋπήρχε της ανθρωπότητας και θα εξακολουθήσει, όπως έλεγε και ο Georges Carlin (κωμικός). Ο σκοπός της ύπαρξης μας ήταν να φτιάξουμε πλαστικό;

- Μιλήστε μας για το δικό σας ρόλο. Έχει και το όνομα μιας μεγάλης σταρ... Δηλώνει ένα της χαρακτηριστικό αυτό; Eίναι η μοιραία γυναίκα;

Επιτρέψτε μου να σας συστηθώ, Μπελούτσι, ΜΙΚΑΕΛΑ Μπελούτσι.. εξαδέλφη της ακατανόμαστης, αλλά τι να κάνουμε, κανείς δεν είναι τέλειος. Καθότι μεταφράστρια του Βατικανού να σας θυμίσω ότι τη μοίρα καθορίζουν 3 γυναίκες.

- Το έργο μοιάζει με ταινία δράσης. Αυτό τι σημαίνει για έναν ηθοποιό; Έχετε σκηνές action;

Η αλήθεια είναι ότι στο κουτί αναμνήσεων που ετοιμάζω για τις ιστορίες στα γεράματα, φυλάω και ένα απόσπασμα σεναρίου για δοκιμαστικό σε ταινία Bond,και ένα ακόμη για σήριαλ με θέμα υπερήρωες.. Η προοπτική της θεατρικής παρωδίας ανάλογου περιεχομένου μου φάνηκε έως καρμική.!
Όσον αφορά την επί σκηνής μεταφορά των action σκηνών, ένα θα σας πω, λιώσαμε στις πρόβες,και σε μεγάλο βαθμό από τα γέλια!

- Τι σας κέντρισε στο συγκεκριμένο έργο;

Η σύνθεση της ομάδας κατά πρώτο λόγο κι έπειτα η εντιμότητα του κειμένου. Ο Γιάννης Καλαβριανός το έγραφε για αποσυμπίεση, όταν δούλευε πάνω στις «Παραλογές», και όντως αυτή είναι και η χάρη του. Με το σφιχτό ρυθμό που έχει υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Α. Ρεμούνδου, προσφέρει απολαυστική ελαφρότητα!

- Πώς αποφασίσατε να στραφείτε στην υποκριτική;

Όλα ξεκίνησαν με μια ερεθιστική πρωτοβουλία, μια μικρή κινηματογραφική συμμετοχή, σαν ραντεβού στα τυφλά, προέκυψε όμως έρωτας. Τώρα επίσημα και αποκλειστικά ασχολούμαι μόνο με εργασίες σε αυτό τον κύκλο δραστηριότητας.


- Τι άλλο θα κάνετε το χειμώνα;

Ήδη παρουσιάζουμε 2 παιδικές παραστάσεις σε βρεφονηπιακούς σταθμούς: "Ο βασιλιάς της αλήθειας" και "Το στρουμπουλό τερατάκι" με την Παιδική Θεαμάτων και κάνω πρόβες για την τέταρτη παραγωγή της ομάδας μας ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ, πάνω στο μυθιστόρημα του Ζ.Σαραμάγκου "Περί θανάτου".


- Πώς βλέπετε σήμερα την κατάσταση στο θέατρο γενικά και ειδικά για τους ηθοποιούς;

Το θέατρο και οι ηθοποιοί δεν είναι ξέχωρα από την κοινωνία και επομένως η κρίση μας αφορά και μας επηρεάζει όλους. Πέραν τούτου όμως δεν παύει να είναι και επάγγελμα. Η κατανόηση από την πλευρά των ηθοποιών παρεξηγείται και ερμηνεύεται ως αδυναμία χαρακτήρα και οι κατά συνθήκη συμβιβασμοί και υποχωρήσεις, σιγά σιγά εδραιώνονται ως αυτονόητοι. Σύμφωνοι, ουδείς αναντικατάστατος, αλλά και ουδείς αναλώσιμος.

- Ένα μεγάλο σας όνειρο;

Να επιζήσουμε του άγχους που μας διαλύει καθημερινά, να περνάμε καλά και απενεχοποιημένα και να προλάβω να δω το γιο μου ερωτευμένο, ευτυχισμένο.


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.