• BUZZ
  • Συνέντευξη
  • ΝΤΕΝΙΑ ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΥ: 'Η ΜΟΝΑΞΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΘΕΜΑ'
ΝΤΕΝΙΑ ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΥ: 'Η ΜΟΝΑΞΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΘΕΜΑ'

ΝΤΕΝΙΑ ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΥ: 'Η ΜΟΝΑΞΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΘΕΜΑ'


5.0/5 κατάταξη (3 ψήφοι)

Μετράει μόλις λίγα χρόνια στον χώρο της υποκριτικής, αλλά όλα δείχνουν ότι το μέλλον της θα είναι περίφημο. Φέτος η Ντένια Στασινοπούλου, κάθε Δευτέρα και Τρίτη, δίνει μία συναισθηματικά παλλόμενη ερμηνεία ως Νάστενκα στην παράσταση «Νύχτες» στο θέατρο 104, μία θεατρική διασκευή του διηγήματος του Ντοστογιέφσκι «Λευκές Νύχτες» που παρουσιάζει η ομάδα Apparatus, σε σκηνοθεσία της Βάσιας Χρονοπούλου.
Παράλληλα, από Τετάρτη έως Κυριακή, παίζει στο πλευρό του Γιάννη Μπέζου και της Δάφνης Λαμπρόγιαννη στην κλασική κωμωδία των Τσιφόρου – Βασιλειάδη «Οι Γαμπροί της Ευτυχίας» στο θέατρο Προσκήνιο.

Η Ντένια Στασινοπούλου μίλησε στο Onlytheater για τις δύο αυτές παραστάσεις και τα όνειρα που κάνει για το μέλλον.

Τι είναι αυτό που σας συγκινεί περισσότερο στο διήγημα του Ντοστογιέφσκι «Λευκές Νύχτες»;
Με συγκινούν όλα. Κυρίως ότι όσο διαβάζεις ένα τέτοιο έργο νιώθεις, κάπως μαγικά, ότι δεν είσαι μόνος. Υπάρχουν άνθρωποι που νιώθουν όπως εμείς, μπορεί να τους διαβάζουμε στα βιβλία, μπορεί και να κάθονται δίπλα μας σε ένα παγκάκι.

Υπάρχει κάποια πτυχή της ηρωίδας σας, της Νάστενκα, με την οποία ταυτίζεστε;
Δεν ξέρω αν ταυτίζομαι. Η αλήθεια είναι ότι θα ήμουν πολύ περήφανη για μένα ή για όποιον κατάφερνε να είναι τόσο αληθινός, ειλικρινής και γεμάτος αγάπη χωρίς να φοβάται και χωρίς καλά- καλά να το ξέρει.

Το κεντρικό θέμα του έργου είναι η μοναξιά. Πόσο μόνοι αισθάνεστε ότι είμαστε στον σύγχρονο κόσμο;
Η μοναξιά είναι προσωπικό θέμα νιώθω. Δεν νομίζω ότι είναι εύκολο να γενικεύσει κανείς. Για μένα η μοναξιά, ενώ μπορεί πολλές φορές να είναι δύσκολη, είναι απαραίτητη για να γνωρίσω το εαυτό μου καλύτερα, για να τον βελτιώσω, ή ακόμα και για να τον καταστρέψω. Και αυτές οι στιγμές είναι μέσα στην καρδιά μου πολύ καλά φυλαγμένες και πολύτιμες.

Παράλληλα με τις «Νύχτες» παίζετε και στην παράσταση «Οι Γαμπροί της Ευτυχίας» στο πλευρό του Γιάννη Μπέζου. Μιλήστε μας λίγο για τον ρόλο σας εκεί.
Η Γιούλα είναι μια νέα κοπέλα που μεγάλωσε με τον θείο της και τη θεία της. Θέλει και αυτή με τη σειρά της να παντρευτεί, και τελικά, παρόλα τα προβλήματα που προκύπτουν, τα καταφέρνει. Αυτό που απολαμβάνω σε όλους τους χαρακτήρες είναι ότι δεν παίρνουν τον εαυτό τους πολύ σοβαρά και όλα τα αντιμετωπίζουν κάπως ανάλαφρα. Νομίζω ότι αξίζει κανείς να προσπαθεί να βλέπει τη ζωή με μια τέτοια ματιά. Στο κάτω- κάτω έτσι είναι και πιο εύκολο να βοηθήσεις τη κατάσταση να αλλάξει.

Ως νέα ηθοποιός, πώς ονειρεύεστε το μέλλον σας στον χώρο του θεάτρου; Υπάρχουν έργα και ρόλοι με τους οποίους θέλετε να συναντηθείτε;
Ονειρεύομαι υπέροχα έργα, ωραία θέατρα, παραστάσεις και συναδέλφους που θα λατρέψω, αυτά που μάλλον θέλουμε όλοι να ζήσουμε. Αλλά αυτό που θέλω πιο πολύ απ όλα είναι να μπορώ όλα αυτά να τα χαίρομαι, να μην τα θεωρώ δεδομένα, και να παλεύω με όλη μου τη δύναμη γι αυτή τη τόσο δύσκολη δουλειά κάθε μέρα.


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.