• BUZZ
  • Συνέντευξη
  • ΣΗΦΗΣ ΠΟΛΥΖΩΙΔΗΣ: ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
ΣΗΦΗΣ ΠΟΛΥΖΩΙΔΗΣ: ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

ΣΗΦΗΣ ΠΟΛΥΖΩΙΔΗΣ: ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ


5.0/5 rating 1 vote

Το FOOTBALL , μαζί με το LEOPOLD και το HIV, συγκροτούν μια άτυπη πολιτική τριλογία του Θανάση Τριαρίδη, η βασική θέση της οποίας, είναι πως οι παντοτινοί ένοχοι είμαστε οι θεατές και πως ήρθε η ώρα να πληρώσουμε κάποιο τίμημα.
Το FOOTBALL -το παιχνίδι της ανθρωπότητας, είναι, ένας καυστικός μονόλογος με πολύ χιούμορ, που αναλύει την ιστορία της ανθρωπότητας μέσα από την ιστορία του ποδοσφαίρου, ξεκινώντας από το 1500 μ.Χ.
Παρακολουθούμε λοιπόν, τον " Φ. ", έναν σύγχρονο φίλαθλο-οπαδό, να παραθέτει ερωτήματα για το παρελθόν, το παρόν και κυρίως το μέλλον αυτού του κόσμου, όπου το κοινό καλείται να απαντήσει… Μιλάει για το αρχαίο ένστικτο του ανθρώπου να "κλωτσάει" και για την άγρια ψυχή που βρίσκεται θαμμένη μέσα μας .

Συνάντησα τον εξαιρετικό ηθοποιό Σήφη Πολυζωίδη, τον ''Φ'', και μιλήσαμε για εξευγενισμένους παίκτες και εξευγενισμένους θεατές... Για τα κατάλοιπα αυτής της παλιάς ψυχής, που όταν εξωτερικεύονται, τότε μιλάμε για χουλιγκανισμό, για άσκοπη κοινωνική βία των μητροπόλεων, για τρομοκρατία των γηπέδων.
«Είναι ένας 2ος όμορφος χρόνος για το ''Football'' που μου δίνει μεγάλη δύναμη και όρεξη, γιατί βλέπω πως το έργο που παίζω, έχει τέτοια ανταπόκριση από τον κόσμο», λέει.

 

-Παίζεις σε μία «σκληρή ματωμένη κωμωδία». Ένα κοφτερό κείμενο του Θανάση Τριαρίδη, που όμως με την ερμηνεία σου το κάνεις και απολαυστικά διασκεδαστικό. Παρακολούθησα την παράσταση στο Studio Μαυρομιχάλη και τη βρήκα εξαιρετικά ενδιαφέρουσα.

Αυτό τον τίτλο τον δίνει ο συγγραφέας, για μένα είναι λόγια και καταστάσεις της ζωής, που με εκφράζουν και θέλω να τα λέω με όσο πιο απλό τρόπο μπορώ, επικοινωνώντας ειλικρινά γίνεται με το κοινό. Η σκηνοθεσία είναι του Τριαντάφυλλου Δελή, η κίνηση της Πασχαλιάς Ακριτίδου και η μουσική του Γιώργου Οικονόμου.

 

-Πετάς μπάλες στο κοινό ,σου τις πετάνε πίσω, θέτεις ερωτήματα, σου απαντούν… Πως χαρακτηρίζεις αυτήν την εμπειρία;

Βγαίνοντας κάποιος από την παράσταση, σίγουρα δεν παίρνει μαζί του τις μπάλες… Παίρνει τροφή για σκέψη. Παίζω με το κοινό, και το κοινό παίζει μαζί μου,επικοινωνούμε, είναι οι συμπρωταγωνιστές μου, λέμε μαζί την ιστορία.

 

-Πώς είναι να ερμηνεύεις σε ένα μονόλογο, 7 ρόλους, κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στις 21.00;

Να σου πω την αλήθεια δεν ξέρω ακριβώς, αλλά αισθάνομαι ωραία. Χρειάζεται μεγάλη συγκέντρωση, ενέργεια και να είσαι ανοιχτός γιατί κάθε βράδυ δεν ξέρεις που θα σε πάει το κοινό με τις απαντήσεις του…

 

-Ποιες 3 φράσεις θα ξεχώριζες από το έργο;

Στη ζωή πρέπει να υπάρχει δικαιοσύνη.
Λίγη διάθεση για δικαιοσύνη.
Λίγη διάθεση για δικαιοσύνη ρε γαμώτο''

-Γράφτηκε ότι σε αυτό το έργο κάνεις το ρόλο της ζωής σου. Εσύ αισθάνεσαι κάτι τέτοιο;

Σ' αυτή την ερώτηση, όπως καταλαβαίνεις, δεν μπορώ να απαντήσω. Μόνο αυτοί που με βλέπουν ξέρουν. Προσωπικά, πάντως, το απολαμβάνω και βλέπω, από τη σκηνή, πως το ίδιο συμβαίνει και στους θεατές!

 

Σεμίνα Διγενή

REAL NEWS 22/12/2019


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.