ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΜΕ ΤΗ ΒΑΣΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ

ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΜΕ ΤΗ ΒΑΣΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ


5.0/5 rating 1 vote

Η Βάσια Παναγοπούλου επέλεξε φέτος το καλοκαίρι για τον υπέροχο και δροσερό κήπο του Χυτηρίου, που με αγάπη διαχειρίζεται τα τελευταία χρόνια,  να παρουσιάσει μια κωμωδία καταστάσεων γεμάτη παρεξηγήσεις, απόπειρες απιστίας και απανωτά μπερδέματα που κάνουν άνω κάτω πρώην ευυπόληπτους  πολίτες, το «Μπαμ Μπαμ» των Ray Cooney & John Chapman. Ο Γιώργος Βάλαρης στο σκηνοθετικό τιμόνι κι ένας θίασος καλών κωμικών αποτελούν εγγύηση  ότι τα βράδια αυτό το καλοκαίρι θα είναι γεμάτα γέλιο…

 

Γιατί επιλέξατε το Μπαμ Μπαμ φέτος το καλοκαίρι;

Το έχω διαβάσει το έργο εδώ και δέκα χρόνια και το έχω μεταφράσει. Μόνο έργα που αγαπώ πολύ και μου αρέσουν μεταφράζω. Οπότε περίμενα την κατάλληλη στιγμή για να ανέβει. Φέτος  ένιωσα να μου λείπει το θερινό θέατρο στην πόλη κι έτσι το πρότεινα στον Γιώργο Βάλαρη, τον οποίο εκτιμώ πολύ. Ο Γιώργος έκανε μια διασκευή στη μετάφραση και η παράσταση πλέον ανεβαίνει στον κήπο μας. 

 

Έχει μεταφέρει την παράσταση στην Ελλάδα της κρίσης;

Ναι, με Έλληνες ήρωες κι  όχι Άγγλους, έχει κρατηθεί όμως  η βασική δομή, έχουμε, ας πούμε, έναν εκδότη αλλά  Έλληνα, μια Ελληνίδα νοικοκυρά και ούτω καθεξής.  Υπάρχουν αναφορές στην κρίση, πάντα μέσα από το πρίσμα της κωμωδίας. Αυτό που έχουμε καταφέρει κι είμαι περήφανη είναι ότι ο κόσμος -έρχονται μάλιστα πολλές φορές με τα παιδιά τους-  γελάει χωρίς να έχει η παράσταση τίποτα σοκαριστικό,  καμία βωμολοχία, γιατί δυστυχώς έχουμε συνηθίσει να γελάμε με ευτελή πράγματα. Το έργο στηρίζεται στις καταστάσεις. 

 

Οι ήρωες στο έργο προσποιούνται ότι είναι κάποιοι άλλοι…

Προσπαθούν να δείξουν ότι συμβαίνει κάτι άλλο από αυτό που συμβαίνει. Και κυρίως προσπαθούν να απιστήσουν..

 

Γιατί;

Τα ζευγάρια παίζουν ρόλους άλλοτε εν αγνοία τους και άλλοτε ηθελημένα. Δεν ξέρουν ποιον πραγματικά έχουν διπλά τους.  Ο τρόπος που κυλάει η ζωή, αυτή η δίνη της γρηγοράδας στην οποία εμπλεκόμαστε όλοι,  δεν μας αφήνει να δούμε  πραγματικά αυτόν που έχουμε δίπλα μας και  έτσι κοιτάμε τον απέναντι.

 

Θα συνεχίσετε και το χειμώνα με το Μπαμ Μπαμ;

Πρώτα ο Θεός, πιθανόν με κάποιες αλλαγές στο καστ. Τώρα το καλοκαίρι παράλληλα με τις παραστάσεις στην Αθήνα  κάνουμε μια περιοδεία σε επιλεγμένες πόλεις.

 

Τι άλλο γίνεται στο Χυτήριο το καλοκαίρι;

Το Χυτήριο εδώ και τρία χρόνια ζει έντονα, είναι ένα πολύ όμορφο κτίριο και η φιλοδοξία μου είναι να δουλεύει από το πρωί μέχρι το βράδυ. Πραγματικά από το πρωί εδώ γίνονται σεμινάρια, εκθέσεις, παραστάσεις, συναυλίες. Και το χειμώνα θα συνεχίσει να έχει την ίδια δραστηριότητα, αλλά ακόμα δεν μπορώ να ανακοινώσω το πρόγραμμα.

 

Σας ευχαριστώ.

Κι εγώ.


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.