• BUZZ
  • Συνέντευξη
  • ΒΕΡΟΝΙΚΑ ΔΑΒΑΚΗ: Η ΘΕΑ ΗΡΑ ΤΡΑΓΟΥΔΑΕΙ ΡΕΜΠΕΤΙΚΑ!
ΒΕΡΟΝΙΚΑ ΔΑΒΑΚΗ: Η ΘΕΑ ΗΡΑ ΤΡΑΓΟΥΔΑΕΙ ΡΕΜΠΕΤΙΚΑ!

ΒΕΡΟΝΙΚΑ ΔΑΒΑΚΗ: Η ΘΕΑ ΗΡΑ ΤΡΑΓΟΥΔΑΕΙ ΡΕΜΠΕΤΙΚΑ!


5.0/5 rating 1 vote

Στη «Νίκη» του Χρ. Χωμενίδη, σε σκηνοθεσία Σ. Φασουλή, εντυπωσίασε υποδυόμενη αρκετούς ρόλους, ενώ αυτήν την περίοδο, στο Ίδρυμα Κακογιάννης, ξεχωρίζει σαν θεά Ήρα στο έργο «Η Γέννηση του Κόσμου και Ιστορίες των Θεών του Ολύμπου», σε κείμενο και σκηνοθεσία Κάρμεν Ρουγγέρη. Ταυτόχρονα, οι εξαιρετικές διασκευές των ρεμπέτικων που ερμηνεύει, αποσπούν τις διθυραμβικές κριτικές των ειδικών. "Τα ρεμπέτικα -λέει- τα τραγουδούσαμε με τους φίλους. Ονειρεύομαι διασκευές τους, με ένα ...μη αναμενόμενο όργανο! Το σχεδιάζω ήδη."

-Στη πολύ επιτυχημένη "Νίκη", μεταξύ άλλων, υποδύθηκες μια Αρμένισσα, η οποία κάποια στιγμή, έλεγε ένα τραγούδι a cappela, το οποίο ενθουσίαζε το κοινό. Αυτό σε οδήγησε σε κάποια ωραία ιδέα, έμαθα...
-Ναι, ετοιμάζω έναν κύκλο διασκευών σε παραδοσιακά αρμένικα τραγούδια, με στίχους του αγαπημένου ποιητή και μεταφραστή Γιώργου Μπλάνα. Τραγούδια γραμμένα στις αρχές του 1900. Έχω αγωνία γι' αυτό το εγχείρημα! Θέλω πολύ, να μεταφέρω αυτό που άκουσα εγώ μέσα σε αυτές τις μουσικές. Συνάντησα την αρμένικη μουσική στην "Νίκη" και δυσκολεύτηκα πολύ να την αποχωριστώ. Είχα την εντύπωση πως αυτό που ακούω είναι ταυτόχρονα οικείο, αλλά και σαν ανάμνηση μακρινό. Πριν ακόμα μάθω τι λένε διαισθανόμουν την ιστορία τους. Ήθελα να τα τραγουδήσω, να τα μοιραστώ. Αποφάσισα λοιπόν να τα διασκευάσω στα ελληνικά!

- Εξαιρετική ιδέα η συνεργασία με τον Γ. Μπλάνα ..
-Σίγουρα. Τον διάβαζα και τον θαύμαζα χρόνια, είχα λοιπόν την τύχη να τον γνωρίσω και προσωπικά. Χρειαζόμουν τον δικό του κόσμο να συνδεθεί με τη μουσική αυτή κι ευτυχώς δέχτηκε!

-Γεννήθηκες και μεγάλωσες στα Χανιά. Πώς είναι η ζωή στην Αθήνα;
-Σπούδασα Υποκριτική στο Θέατρο Τέχνης Κ.Κουν, μουσική και τραγούδι στο Αττικό Ωδείο και στο Ατενέουμ. Παρακολούθησα σεμινάρια υποκριτικής, μαθήματα ακροβατικών και τεχνικής κλόουν. Ολοκληρώνω αυτήν την περίοδο τις σπουδές μου στην Καλών Τεχνών, στο τμήμα Θεωρίας και Ιστορίας της Τέχνης. Η Αθήνα είναι δύσκολη πόλη, δεν σου χαρίζεται! Έχει αυξημένο βαθμό δυσκολίας. Ταυτόχρονα έχει και το μονοπώλιο πολλών θησαυρών. Ένα μέρος των θησαυρών είναι το ανθρώπινο δυναμικό της. Νομίζω πως ο πρώτος λόγος που δεν έφυγα τρέχοντας στις δύσκολες στιγμές είναι αυτοί οι άνθρωποι που συνάντησα εδώ και προχωράμε πια παρέα.
Στην πράξη ζω και εργάζομαι στον χώρο του θεάτρου και της μουσικής συμμετέχοντας ή καμιά φορά και επινοώντας παραστάσεις, μουσικά σχήματα, εικαστικούς συνδυασμούς. Παίζω θέατρο, τραγουδάω, πειραματίζομαι.

-Γιατί αγαπάς το θέατρο;
-Παρόλο που στην Κρήτη, όπου μεγάλωσα, η επαφή μου με το θέατρο ήταν σπάνια, ένιωθα πως...ήξερα. Κάτι ανεξήγητο. Είναι ορισμένες δυναμικές που αποκλείεται να μη βρουν τον τρόπο να εκφραστούν. Ποτέ δεν σταμάτησα να κυνηγώ το όνειρο!


Real news


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.