• BUZZ
  • Συνέντευξη
  • ΧΑΡΗΣ ΡΩΜΑΣ: «ΚΑΜΜΙΑ ΕΠΟΧΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΤΑΛΕΝΤΑ»
ΧΑΡΗΣ ΡΩΜΑΣ: «ΚΑΜΜΙΑ ΕΠΟΧΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΤΑΛΕΝΤΑ»

ΧΑΡΗΣ ΡΩΜΑΣ: «ΚΑΜΜΙΑ ΕΠΟΧΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΤΑΛΕΝΤΑ»


4.0/5 κατάταξη (4 ψήφοι)

          Ο Χάρης Ρώμας είναι ένας άνθρωπος ευγενής, καλλιεργημένος και χαρισματικός. Το κοινό τον αγαπά και τον εκτιμά χρόνια τώρα, για την αλήθεια του. Σήμερα φιλοξενείται στο Onlytheater.

          - Μετά από έναν δύσκολο χειμώνα, πώς προδιαγράφεται το φετινό καλοκαίρι;
          - Ο χειμώνας, πράγματι, ήταν δύσκολος, λόγω της πανδημίας, αλλά και δημιουργικός, γιατί συνεχίσαμε και ολοκληρώσαμε τα γυρίσματα του «ΚΑΦΕ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ». Παράλληλα, ως Τομεάρχης Πολιτισμού, σ' ένα τμήμα της Περιφέρειας που είναι στελεχωμένο από λίγους αλλά εξαιρετικά ικανούς συνεργάτες, κατάφερα να προσφέρω -μέσω live streaming- κομμάτια πολιτισμού στους δημότες που διψούσαν για παραστάσεις και συναυλίες και συνάμα να στηρίξω, όσο το δυνατόν περισσότερο, τους ανθρώπους του πολιτισμού, που μαστίζονται από την κρίση που προκάλεσε ο κορωνοϊός. Το φετινό καλοκαίρι, μας βρίσκει με το μεγαλύτερο πρόγραμμα εκδηλώσεων που έχει ετοιμάσει και στηρίξει ποτέ περιφέρεια ή νομαρχία της Ελλάδας. Προσωπικά, σαν καλλιτέχνη, με βρίσκει επιτέλους ξανά στη σκηνή.
          - Αποφασίσατε να πάτε περιοδεία με την παράσταση « Ο ΚΛΕΑΡΧΟΣ Η ΜΑΡΙΝΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΝΤΟΣ». Υπάρχει κάτι που σας προβληματίζει και ποια είναι τα συναισθήματα σας έπειτα από έναν χρόνο αποχής από το θέατρο;
         - Δε φοβάμαι τίποτα, παρ΄ ότι αυτή η φοβερή πανδημία μας δίδαξε ότι πρέπει να περιμένουμε τα πάντα στη ζωή, ακόμη και την πιο μεγάλη ανατροπή. Παρ΄ όλα αυτά, το ένστικτο μού μου λέει ότι, πράγματι, έστω και αργά, επανερχόμαστε στην κανονικότητα, αργά μεν, αλλά αυτή τη φορά χωρίς πισωγύρισμα. Έχω την αίσθηση ότι μόνο καλά ή καλύτερα μας περιμένουν. Αδημονώ να εκπέμψω την αισιοδοξία μου από σκηνής, ερμηνεύοντας τον ρόλο μου σ΄ αυτήν την καταπληκτική κωμωδία.
          - Αν γράφατε ένα έργο για το θέατρο, το σινεμά ή την τηλεόραση, με αφορμή τα όσα ζήσαμε τα τελευταία 2 χρόνια με τον κορωνοϊό, τι τίτλο θα δίνατε και ποιους θα είχατε πρωταγωνιστές ;
           - Θα του έδινα τον τίτλο «Κορώνα στο κεφάλι μου – κορωνοΐός στην ζωή μου».
          Θα ήταν οι κωμικοτραγικές στιγμές ενός ζευγαριού που λόγω του lockdown αναγκάζεται να μείνει μαζί πολλές ώρες nonstop!
          - Τι είναι αυτό που μπορεί να σας θυμώσει και τι αυτό που μπορεί να σας χαροποιήσει;
          - Με θυμώνει η μικρότητα, η απρέπεια, η κουτοπονηριά και το θράσος. Με χαροποιεί αφάνταστα η ιδέα ότι γεννήθηκα, υπάρχω και ζω. Μου φαίνεται, όταν βρίσκω τις στιγμές να το συλλογιστώ αυτό, ως ένα τεράστιο δώρο. Σκεφτείτε ότι αν δεν ζούσα δεν θα σας έδινα αυτή, την στιγμή την συγκεκριμένη συνέντευξη. Μην υποτιμάμε το θαύμα της ύπαρξης και μην το θεωρούμε δεδομένο.
          - Θεατρικά ή τηλεοπτικά βρίσκετε περισσότερα κομμάτια του εαυτού σας ;
          - Ξέρω ότι θελετε να σας πω «θεατρικά», για να δικαιωθώ περισσότερο καλλιτεχνικά, αλλά εγώ θα σας πω ότι ο εαυτός μου αντιμετωπίζει με την ίδια σοβαρότητα και αγάπη όλες τις μορφές της τέχνης, συμπεριλαμβανομένης και της τηλεόρασης (όταν είναι τέχνη) .
          - Θα σας δούμε, άραγε, να υποδύεστε ξανά τον Κωνσταντίνο Κατακουζηνό;
          - Oχι. Ο Κωνσταντίνος Κατακουζηνός είναι μέρος της τηλεοπτικής «κουλτούρας» και της ψυχαγωγικής καθημερινότητας των Ελλήνων, αφού καταφέρνει να κάνει μεγάλες τηλεθεάσεις, ασταμάτητα, κάθε μέρα, επί είκοσι χρόνια. Ας μην ταράξουμε τη ρουτίνα του. Είναι επιτυχημένη!
          - Είστε από τους ανθρώπους και καλλιτέχνες που δε λειτουργείτε με στερεότυπα, διακρίσεις, ταμπέλες και ταμπού. Τι απαντάτε σ' αυτούς που επικρίνουν τις επιλογές σας;
          - Τους απαντούν οι ίδιοι οι δεσμοί που έχω αναπτύξει με τον κόσμο. Όταν ο χρόνος είναι σύμμαχος, οι όποιες επικρίσεις είναι θεμιτές αλλά αδύναμες.
          - Αν η υποκριτική ήταν στίχος τραγουδιού, ποιος θα ήταν αυτός και γιατί;
          - «Αυτό που μοιάζει ψεύτικο
            στο βάθος είναι αλήθεια
            κι αυτό που είναι αληθινό
           το φτιάχνω παραμύθια».
Υ.Γ.: Τον στίχο αυτόν τον έφτιαξα ειδικά για να απαντήσω την ερώτηση σας.
          - Πώς ονειρεύεστε τον πολιτισμό σε λίγα χρόνια στη χώρα μας ;
          - Ονειρεύομαι πολιτισμό στην παιδεία, όπου οι νεαροί μαθητές θα διδάσκονται τα ανθρώπινα πάθη, λάθη και ξεσπάσματα, μέσω των τεχνών. Παράλληλα, ελπίζω να δημιουργηθούν έργα εικαστικά, λογοτεχνικά ή θεατρικά που να θεωρηθούν διαχρονικές μεγάλες αξίες και να είναι ορόσημα και για επόμενες γενιές. Έναν καινούργιο Ευριπίδη, έναν καινούργιο Γκαίτε, έναν καινούργιο Τένεσι Ουίλιαμς θα τον ήθελα! Όχι ίδιο αλλά με την αντίστοιχη δύναμη και διείσδυση. Καμία εποχή δεν έχει αποκλειστικότητα στα μεγάλα ιδιαίτερα ταλέντα. Αλλά πρέπει να έχουμε την όρεξη να τα ανακαλύψουμε και να τους δώσουμε χώρο για να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους.
          - Τηλεοπτικά ή θεατρικά σχέδια υπάρχουν, μετά το καλοκαίρι;
          - Θα συνεχίσουμε, στο ALHAMBRA ART THEATRE, το έργο «Ο ΚΛΕΑΡΧΟΣ Η ΜΑΡΙΝΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΝΤΟΣ» με μεγάλη χαρά και τηλεοπτικά ετοιμάζω, μαζί με την Άννα Χατζησοφιά, τη φιλόδοξη τηλεοπτική σειρά «ΠΕΦΤΑΣΤΕΡΙ». Ήδη, την έχω αγαπήσει πάρα πολύ και γράφοντας, την αγαπάω όλο και περισσότερο.


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.