ΠΟΛΥ ΒΡΩΜΑ Η ΔΟΥΛΕΙΑ!

ΠΟΛΥ ΒΡΩΜΑ Η ΔΟΥΛΕΙΑ!


3.8/5 κατάταξη (4 ψήφοι)

  • Ημερομηνία: Δευτέρα, 04/12/2017 14:14
  • Κατηγορία: Γκρίνια

Εκπομπή Θεατροσκόπιο στο κανάλι της Βουλής. Χθες το βράδυ όπου ο γράφων, κάγκελο, παρακολουθώ σκηνές από τη δημιουργία του νέου Ρώσου θεατρικού σκηνοθέτη Κωνσταντίν Μπογκολόμοφ, ο οποίος συστήνει: "Μη φοβάσαι να κάνεις αυτό που θέλεις, γίνε ελεύθερος". Και ως ελεύθερος ο ίδιος πούλησε τους "Δαιμονισμένους" του, παράσταση πάνω στο ανασκολοπισμένο κείμενο του Ντοστογιέφσκι, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, και υποθέτω θα παραλήρησε το "φιλοθεάμον ποιοτικό κενό".
Σας περιγράφω σκηνή του έργου: Η ηθοποιός μπαίνει στη σκηνή όπου υπάρχει μια λεκάνη χέστρα με καζανάκι χαμηλό. Δίπλα στη χέστρα Δεσπότης του Ορθοδόξου δόγματος και σε σκαμνί κοντά στο προσκήνιο Καλόγερος επίσης Ορθοδόξου αμφίεσης. Η ηθοποιός κάθεται στη χέστρα, λέει ένα μονόλογο και σηκώνεται κοιτώντας στα τελευταία λόγια την αφόδευσή της. Στη συνέχεια ο Δεσπότης, σκύβει στη χέστρα και βγάζει από μέσα ένα πιατάκι του γλυκού με μια πάστα καφετιά στυλ σκατουλί. Πλησιάζει τον Καλόγερο και βγάζοντας από το ράσο του ένα κουταλάκι τον ταϊζει το περιεχόμενο που έβγαλε από τη χέστρα.
Στη συνέχεια ο αιρετικός και μοντέρνος Ρώσος Μπογκολόμοφ, αραδιάζει στην εκπομπή απίθανες μαλακίες περί ελευθερίας στην τέχνη. Και τον τρόπο που δούλεψε στην Ελλάδα και το πόσο η τέχνη πρέπει να τολμά... Και ποιος να βρεθεί να του απαντήσει: Τι λες ρε; Που έχετε βρει κάποιους ηλίθιους και σας πληρώνουν κι ένα λαό που επίσης κοιμάται όρθιος κι ενώ γίνονται δίπλα του καταστροφές, αφήνει τον κάθε κερατά να κάνει ότι του ρθει και τρέχει και πληρώνει να δει την κάθε ηλιθιότητα... Και δεν φτάνει αυτό, στη συνέχεια τρώμε στη μάπα όλες αυτές τις μαλακίες κι από τους δικούς μας καλλιτέχνες του κώλου, που τους σιγοντάρουν οι αμαθείς και ημιμαθείς καλλιτεχνικοί σχολιαστές του καλλιτεχνικού σκουπιδορεπορτάζ.

Παναγιώτης Μέντης


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.