• BUZZ
  • Νέα
  • 4 ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΞΕΝΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΘΗΝΩΝ
4 ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΞΕΝΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΘΗΝΩΝ

4 ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΞΕΝΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΘΗΝΩΝ


0.0/5 κατάταξη (0 ψήφοι)

  • Ημερομηνία: Τετάρτη, 20/07/2016 14:43
  • Συντάκτης: Onlytheater
  • Κατηγορία: Νέα

Μέχρι το τέλος Ιουλίου φιλοξενούνται στο Φεστιβάλ Αθηνών 4 πολύ ξεχωριστές παραστάσεις ξένων δημιουργών.

Στις 22 και 23 Ιουλίου, ο Brett Bailey, σκηνοθέτης αγαπητός στο ελληνικό κοινό, παρουσιάζει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών μία ιδιαίτερη εκδοχή της όπερας του Βέρντι Μάκβεθ, τοποθετώντας τη δράση στο εμφυλιακό Κονγκό.

Στις 23 και 24 Ιουλίου, οι εφευρέτες ‘του χορού της μινιατρούρας’ (nanodanse), Μισέλ Αν ντε Με και Ζακό Βαν Ντορμέλ, με την κολεκτίβα Kiss and Cry που δημιουργήθηκε μετά την τεράστια επιτυχία της ομώνυμης παράστασής τους, παρουσιάζουν τη νέα τους δουλειά. Το Cold Blood, αφηγείται τις ιστορίες επτά περίεργων θανάτων, με μοναδικούς πρωταγωνιστές δάχτυλα και χέρια που χορεύουν.

Στις 25 και 26 Ιουλίου, ο ελβετός σκηνοθέτης Milo Rau παρουσιάζει μία ιδιαίτερη παράσταση θεάτρου-ντοκουμέντο. Το The dark ages αφηγείται την πρόσφατη ιστορία των πολέμων στην ανατολική Ευρώπη και τα Βαλκάνια, μέσα από τις συγκλονιστικές βιογραφίες πέντε ηθοποιών που βίωσαν τα ιστορικά γεγονότα.

Και τέλος, στις 30 και 31 Ιουλίου, o βραβευμένος νεαρός σκηνοθέτης Ζουλιέν Γκοσλέν και η κολεκτίβα Si vous pouviez lécher mon coeur δανείζονται τις ιστορίες και τη δομή του μυθιστορήματος 2666 του Μπολάνιο και δημιουργούν μια δεκάωρη παράσταση, προκαλώντας το κοινό να βιώσει ένα ολόκληρο σύμπαν στα όρια της πραγματικότητας.


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.