• BUZZ
  • Νέα
  • ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ FEELING GOOD ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ (09/09-10/09)
ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ FEELING GOOD ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ (09/09-10/09)

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ FEELING GOOD ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ (09/09-10/09)


0.0/5 κατάταξη (0 ψήφοι)

  • Ημερομηνία: Δευτέρα, 11/09/2017 15:16
  • Συντάκτης: Onlytheater
  • Κατηγορία: Νέα

Στη διπλή Σαββατοκυριακάτικη πρεμιέρα της εκπομπής της Σεμίνας Διγενή "Feeling good", ο Γ.Γ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας και η σπουδαία ερμηνεύτρια Δήμητρα Γαλάνη, σε δύο διαφορετικές συνεντεύξεις.
Στην παρέα με τη Δήμητρα και ο στιχουργός των πιο αγαπημένων μας τραγουδιών, Νίκος Μωραΐτης.
Ρεπορτάζ-επιμέλεια Μελπομένη Μαραγκίδου.

Ακούστε την εκπομπή του Σαββάτου ΕΔΩ.

Ακούστε την εκπομπή της Κυριακής ΕΔΩ.

 

Δήμητρα Γαλάνη σε Σεμίνα Διγενή: «Η μεγαλύτερη πολιτική πράξη είναι να ξαναθυμηθούμε ότι είμαστε άνθρωποι»

Η μοναδική Δήμητρα Γαλάνη και ο στιχουργός Νίκος Μωραϊτης βρέθηκαν στην πρεμιέρα του Feeling Good με την Σεμίνα Διγενή στο στούντιο του Real Fm 97,8 το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου στις 4.00 μ.μ. - 5.00 μ.μ. Μεταξύ άλλων η Δήμητρα Γαλάνη μίλησε:

Για το αδύνατο σημείο της:

«Έχω ένα αδύνατο σημείο κι εκεί γίνομαι πάρα πολύ κακιά. Όταν μου πειράζουν το αίσθημά μου περί δικαίου. Και όχι όταν αφορά εμένα. Ακόμα χειρότερα όταν αφορά κάποιον άλλον γίνομαι ακόμα πιο τρελή. Μπορεί να μισήσω άνθρωπο. Και βγαίνει αυτός ο Σκορπιός, ο περίεργος και τα καθαρίζει όλα. Η αδικία, το ψεύδος και η υποκρισία με εξοργίζουν».

Για την θηλυκότητα:

«Είναι σημαντικό μια γυναίκα να αισθάνεται περήφανη για αυτό που είναι. Το θηλυκό στην φύση έχει μία άλλη σφαιρικότητα. Ένα πλάσμα στην φύση που ξέρει να φέρει ζωή, ξέρει και τι είναι ο θάνατος. Άρα μια γυναίκα μπορεί να είναι και πάρα πολύ σκληρή. Αυτή είναι η βασική διαφορά για μένα από τον μαχητή άντρα, ο οποίος δεν αντέχει την ήττα. Οι αγαπημένοι μου άντρες δεν αντέχουν την ήττα κι αυτό τους κάνει σπουδαίους. Δεν αντέχουν την ήττα γιατί δεν αντέχουν τον θάνατο. Την σκέψη του θανάτου δεν νομίζω ότι ο άντρας μπορεί να την αντέξει εύκολα».

Για την εξουσία:

«Κάτι σε σχέση με αυτό που λέγεται εξουσία σε αυτήν την χώρα δεν πάει καλά. Το πρόβλημά μας αυτήν την στιγμή και μην σας ακούγεται (περίεργο) ---και το λέω στους φίλους ακροατές γιατί μπορεί να μου πουν "τι λες κυρά μου; Εγώ πεινάω. Δεν έχω δουλειά"- Δεν είναι έτσι. Όλα είναι μια αλυσίδα. Το πρόβλημά μας είναι η έλλειψη πνευματικότητας. Είναι ότι δεν υπάρχουν άνθρωποι ηγέτες, οι οποίοι να έχουν μια άλλη πνευματικότητα ώστε να οδηγήσουν τον κόσμο σε έναν διαφορετικό τρόπο. Έχει χαθεί η πνευματικότητα από την θρησκεία, έχει χαθεί από παντού».

Για την πολιτική:

«Φοβάμαι ότι αυτό το συστηματάκι, έχει γελοιοποιήσει την πολιτική. Φοβάμαι ότι κινδυνεύουμε όλοι από αυτό. Γι' αυτό είναι δύσκολο να τοποθετείσαι δημόσια. Και ιδιαίτερα για έναν άνθρωπο που υποτίθεται επηρεάζει την κοινή γνώμη. Έχουμε μεγάλο κίνδυνο γιατί αν απαξιωθεί η πολιτική την πατήσαμε. Την πατήσαμε κανονικά».

Για την φωνή της:

«Μια ωραία γυναίκα αν μείνει εκεί καθάρισε. Ίσα ίσα πρέπει να κάνει ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια να λειτουργήσει το μυαλό της, το ένστικτό της, για να μπορέσει να ισορροπήσει την εικόνα της. Η φωνή λοιπόν είναι σαν ένα κάλεσμα. Λες αχ τι ωραία φωνή που έχει αυτός. Αυτό μπορεί να σε κάνει βλάκα εσένα τον ίδιο. Να μείνεις σαν ένα παγόνι που κάθεται εκεί και επιδεικνύει τα φτερά του. Αν κράξει όμως σου έρχεται να χτυπήσεις το κεφάλι σου στον τοίχο. Η φωνή είναι ένα μέσο. Αυτό που αποτυπώνεται στην φωνή είναι η ψυχή και η προσωπικότητα του ανθρώπου».

Για το project «Chronos»:

«Ήθελα να το βγάλω στο εξωτερικό για να τους αποδείξω ότι κοιτάξτε εμένα ο πολιτισμός μου δεν είναι αυτό το πράγμα που υπολογίζετε σε φράγκα. Εμένα ο πολιτισμός μου είναι ο Σεφέρης. Πολιτισμός μου είναι ο Σολωμός. Πολιτισμός μου είναι ο Γκάτσος, ο Ελύτης, ο Καρυωτάκης. Δεν είναι αυτά που λέτε. Κι αν εσείς έχετε χάσει την μπάλα επειδή θέλετε να μετράτε μόνο αριθμούς, εμάς ο χρόνος δεν είναι money. Time is no money στην Ελλάδα. Time είναι time. Ο χρόνος είναι χρόνος. Και έχει αξία, παρελθόν, παρόν και μέλλον».

Για το τραγούδι «Εκδρομή»

«Σήμερα η μεγαλύτερη πολιτική πράξη και η μεγαλύτερη πολιτική στάση είναι να ξαναθυμηθούμε ότι είμαστε άνθρωποι. Να αγαπήσουμε, να ξανανιώσουμε. Αν αυτό δεν το καταλάβουμε, έχουμε χάσει το παιχνίδι».


Ο Νίκος Μωραϊτης είπε για Δήμητρα Γαλάνη:

«Κουβαλάει έναν πολιτισμό ο οποίος την διαφοροποιεί τελείως από τον σημερινό. Και αισθάνομαι ότι η Δήμητρα μπορεί να αισθάνεται πολύ μόνη σε αυτό το επίπεδο».

 

Δημήτρης Κουτσούμπας σε Σεμίνα Διγενή:
«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πάρει ντοκτορά στο να εξαπατά»

O Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας βρέθηκε στο στούντιο του Real Fm 97,8 στο Feeling Good με την Σεμίνα Διγενή την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου στις 4.00 μ.μ. - 5.00 μ.μ. Μεταξύ άλλων, μίλησε:


Για την βαριά βιομηχανία του πολιτισμού:

«Δυστυχώς όταν μιλάμε για την εξουσία και τις κυβερνήσεις ή και τα πολιτικά κόμματα, συνήθως αντιμετωπίζουν τον πολιτισμό ως ένα μέσο περισσότερο για προπαγάνδα των θέσεών τους ή αξιοποίησή του για να έρθουν σε επαφή με ευρύτερες λαϊκές δυνάμεις. Η Τέχνη είναι στοιχείο της ζωής έτσι κι αλλιώς και πολύ περισσότερο εδώ που είμαστε στην Ελλάδα, που έχουμε παράδοση από αρχαιοτάτων χρόνων σε όλες τις μορφές τέχνης. Και αυτό δυστυχώς το είχαμε κι εμείς ως κόμμα. Μάλιστα στο τελευταίο συνέδριο υπάρχει μία αποστροφή στις θέσεις της Κεντρικής Επιτροπής που λέει ότι πρέπει να ανησυχήσουμε όταν βλέπουν σύντροφοί μας ή οργανώσεις μόνο ως μέσο επαφής με ευρύτερες δυνάμεις τον πολιτισμό. Γιατί ο πολιτισμός είναι στοιχείο διαπαιδαγώγησης του ανθρώπου. Βοηθάει και αναπτύσσει το συναίσθημα, την φαντασία, την κριτική σκέψη. Μορφώνει, δημιουργεί, σε κάνει διαφορετικό άνθρωπο, καλύτερο άνθρωπο. Και άρα από αυτήν την σκοπιά κυρίως έχουμε καθήκον και πρέπει όλα τα πολιτικά κόμματα κι εμείς ως ΚΚΕ να αναπτύξουμε τον πολιτισμό και τις σχέσεις μας με τον πολιτισμό και τους ανθρώπους του και όχι (να τους βλέπουμε) σαν εργαλεία διαμεσολάβησης ημών των πολιτικών κομμάτων με ευρύτερες κοινωνικές δυνάμεις».
.

Για την ικανότητα του ΣΥΡΙΖΑ να κατέχει την "τέχνη" της εξαπάτησης καλύτερα από τις προηγούμενες κυβερνήσεις:

«Έχει γίνει εξπέρ (ο ΣΥΡΙΖΑ στο να εξαπατά). Έχει πάρει ντοκτορά».

Για το αν φορά μανδύα της Αριστεράς ο ΣΥΡΙΖΑ:

«Την Αριστερά την βλέπει μόνο ως σύνθημα ή ως αφορμή να ξυπνήσει μνήμες αριστεροσύνης, ενώ στην πραγματικότητα (ο ΣΥΡΙΖΑ) ακολουθεί τις πιο δεξιές, βάρβαρες αντιλαϊκές πολιτικές, σαν αυτές που ακολούθησε πριν η Νέα Δημοκρατία ή το ΠΑΣΟΚ. Γι' αυτό έχουμε πει εμείς ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει την βρώμικη δουλειά πολύ καλά, και γι' αυτό και τον κρατάνε. (...) Η ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης τον στηρίζει αλλά και μεγάλα συμφέροντα στην Ελλάδα, ακριβώς γιατί περνά όλα αυτά τα μέτρα που πλήττουν το λαϊκό εισόδημα, πλήττουν τους απλούς εργαζόμενους, τον κόσμο του μόχθου».

Για το αν στην τέχνη της παραπλάνησης ήταν πιο ταλαντούχος ο Αντρέας Παπανδρέου ή ο Αλέξης Τσίπρας:

«Εμείς σχολιάσαμε λέγοντας ότι ο κατήφορος δεν έχει πάτο του κυρίου Τσίπρα. Δηλαδή εντάξει είναι ένας άνθρωπος ο οποίος έχει λόξα, έχει πάθος με την εξουσία και την καρέκλα. (...) Είναι κολλημένος στην καρέκλα και προκειμένου να την κρατήσει και ταυτόχρονα να δικαιολογήσει στους οπαδούς του όλη αυτή την μετάλλαξη, όλο αυτό το ψέμα, την κοροϊδία και την απατεωνιά -όπως είπα πριν λίγες ημέρες- απέναντι στον ελληνικό λαό και τους αριστερούς ψηφοφόρους, εφευρίσκει διάφορα πράγματα. Αναφερόμενος στο άρθρο που έγραψε την προηγούμενη βδομάδα (ο κ. Τσίπρας για το ΠΑΣΟΚ) λέει να και ο Αντρέας Παπανδρέου τι έκανε; Ψεύτης ήταν ο άνθρωπος που έλεγε στις 18 σοσιαλισμός και δεν έκανε σοσιαλισμό; Που έλεγε ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο;»

Για αυτούς που χρησιμοποίησαν το σύντομο πέρασμά τους από το ΚΚΕ ή την ΚΝΕ ως ξέπλυμα:

«Δεν μπορώ να το δικαιολογήσω ούτε το δικαιολογώ. Μπορώ να το εξηγήσω. (...) Δημιουργήθηκε ένα μεγάλο μεταπολιτευτικό κίνημα όπως θυμάται όλος ο Ελληνικός λαός πλέον -και οι νεώτεροι το ξέρουν από τις διηγήσεις και τα ακούσματα για το '70 και το '80- αλλά μετά η κούραση της πάλης, το γεγονός ότι ήρθε η καριέρα, μια σειρά ζητήματα, οι χαλαροί δεσμοί, κάποιοι υποχώρησαν ή πέρασαν εντελώς στην αντίπερα όχθη. Δεν μπορώ να δικαιολογήσω ανθρώπους που παλεύαμε μαζί και τώρα είναι σε κυβερνητικές και υπουργικές θέσεις στον ΣΥΡΙΖΑ, ασκώντας εξουσία και μάλιστα αντιλαϊκή εξουσία».

Για αυτούς που αγαπούν την αξιοπρέπεια και την πολιτική συνέπειά του:

Μας αγαπάνε αλλά δεν μας παντρεύονται. (γέλια)

Για το αν θα κατέθετε το ΚΚΕ στην Βουλή ερώτηση για την εργασιακή εξυγίανση στον χώρο του θεάτρου:

«Νομίζω ότι είναι απαραίτητο και πρέπει να γίνει. Το ΚΚΕ είναι αποφασισμένο και να διεκδικήσει, και να προτείνει, και να πιέσει σε αυτήν την κατεύθυνση, και την κυβέρνηση και τα αρμόδια Υπουργεία. Δεν επιτρέπεται να μην επιλύονται τέτοια ζητήματα των εργαζομένων. Αυτό που έχει δουλέψει ο εργαζόμενος είναι υποχρέωση ο εργοδότης να το δίνει. Δεν μπορεί να είναι άλλοθι η κρίση. Βασικός τρόπος είναι ο αγώνας και η διεκδίκηση. Αυτό λοιπόν θα το κάνουμε, θα πιέσουμε σε αυτήν την κατεύθυνση για να επιλυθούν τέτοια προβλήματα».

Για το τι θα έλεγε στον 15χρονο εαυτό του αν υπήρχε ένας μαγικός τρόπος και ερχόταν απέναντι από τον Δημήτρη Κουτσούμπα γύρω στα 15 γνωρίζοντας τι έχει περάσει μέχρι τότε;

«Να κάνει τα ίδια που έκανε μέχρι τώρα»Πληροφορίες εκπομπής
Feeling Good με την Σεμίνα Διγενή
Real fm 97.8
Κάθε Σάββατο και Κυριακή 4.00 μ.μ -5.00 μ.μ.
Στην επιμέλεια της εκπομπής: Μελπομένη Μαραγκίδου
Στην συγκεκριμένη εκπομπή επιμέλεια ήχου: Λιάνα Τζερεφού
Με την συνεργασία της εταιρίας επικοινωνίας: Brainco S.A.


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.