• BUZZ
  • Νέα
  • ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ 'Ο ΚΡΗΤΙΚΟΣ'
ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ 'Ο ΚΡΗΤΙΚΟΣ'

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ 'Ο ΚΡΗΤΙΚΟΣ'


5.0/5 κατάταξη (2 ψήφοι)

  • Ημερομηνία: Τρίτη, 22/03/2016 17:10
  • Συντάκτης: Onlytheater
  • Κατηγορία: Νέα

Ακούστε το τραγούδι της παράστασης Ο ΚΡΗΤΙΚΟΣ. Μία παράσταση φόρος τιμής στον Διονύσιο Σολωμό σε σκηνοθεσία Μάριου Ιορδάνου και θεατρική διασκευή Σοφίας Καζαντζιάν.

Πρεμιέρα στον Καθεδρικό Ναό της Ζυρίχης θα κάνει ο Μάριος Ιορδάνου την 1η Απριλίου με τη νέα του παράσταση Ο ΚΡΗΤΙΚΟΣ, η οποία εν συνεχεία, στις 5 Απριλίου θα ανέβει στην Αίθουσα Καλλιτεχνών στο Μόναχο. Πρόκειται γι ένα από τα αριστουργήματα του εθνικού ποιητή της Ελλάδας, Διονύσιου Σολωμού, που ανεβαίνει για πρώτη φορά στο θέατρο σε σκηνοθεσία Μάριου Ιορδάνου και θεατρική διασκευή Σοφίας Καζαντζιάν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας. Στις 16 Απριλίου η παράσταση θα ανέβει στη Ζάκυνθο, την πατρίδα του ποιητή υπό τη διοργάνωση του Δήμου Ζακύνθου.

Ο Μάριος Ιορδάνου δημιουργεί μία παράσταση φόρο τιμής στο Διονύσιο Σολωμό, η οποία θα κινείται στο ίδιο ύφος με το εξαιρετικά επιτυχημένο σε Βερολίνο, Αθήνα, Ζυρίχη και Παρίσι, “Δε φοβάμαι. Δεν ελπίζω. Είμαι...” για τον Νίκο Καζαντζάκη, συνδυάζοντας θέατρο, ποίηση, φιλοσοφία, χορό, τραγούδι και εικαστικές παρεμβάσεις. Το ποίημα “Ο Κρητικός” συναντά επί σκηνής και άλλα αριστουργήματα της ελληνικής και παγκόσμιας λογοτεχνίας, όπως οι Ελεύθεροι Πολιορκημένοι, ο Ερωτόκριτος, η Ερωφίλη, η Οδύσσεια, ο Φάουστ, ο Ματωμένος Γάμος και η Θεία Κωμωδία.

Μέσα από τον ΚΡΗΤΙΚΟ, ο σκηνοθέτης επιθυμεί να μας δώσει μία αλληγορία για το ταξίδι της ζωής, το ανυπέρβλητο του έρωτα, τη μη αποδοχή της απώλειας, την προσφυγιά. Η παράσταση αποτελεί ένα μεταφυσικό ύμνο στον έρωτα διατηρώντας τα ιστορικά στοιχεία αλλά και την ιδιαίτερη τεχνική του Δ. Σολωμού να μεταβαίνει στα χρονικά επίπεδα, ρεαλιστικά και μη.

Υπόθεση: Μετά την Κρητική Επανάσταση, όσοι επιβίωσαν επιβιβάστηκαν σε πλοία για να σωθούν. Οι Τούρκοι όμως πυρπόλησαν και βούλιαξαν τα πλοία τους και οι περισσότεροι χάθηκαν στη θάλασσα. Η ιστορία βρίσκει έναν Κρητικό ναυαγό στη μέση του άγριου πελάγους να προσπαθεί να βρει στεριά έχοντας στα χέρια του την αγαπημένη του. Θα αντιμετωπίσει φυσικά και μεταφυσικά στοιχεία, το θάνατο και τέλος τον ίδιο του τον εαυτό.

Σκηνοθεσία/ Μουσική διασκευή και σύνθεση: Μάριος Ιορδάνου
Θεατρική Διασκευή/ Χορογραφίες: Σοφία Καζαντζιάν
Παίζουν: Μάριος Ιορδάνου, Σοφία Καζαντζιάν, Βαλεντίνο Βαλάσης
Σκηνογραφία/ Ενδυματολογία: Βαλεντίνο Βαλάσης
Φωτογραφίες: Μιχάλης Ντάλας

Φορείς: Saint Peter's Cathedral, Akrotheama griechische kultur gruppe, Kunstlerhaus, Ίδρυμα Παλλάδιον, Κρητικός Σύλλογος Μονάχου, Λ. Ε. Γραφείο Μονάχου, Ακαδημία Ντίλιγκεν.


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.