• BUZZ
  • Νέα
  • ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ ΤΟ 'ΛΥΚΕΙΟ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ'
ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ ΤΟ 'ΛΥΚΕΙΟ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ'

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ ΤΟ 'ΛΥΚΕΙΟ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ'


0.0/5 κατάταξη (0 ψήφοι)

  • Ημερομηνία: Δευτέρα, 01/08/2016 13:15
  • Συντάκτης: Onlytheater
  • Κατηγορία: Νέα

Μια ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία, το «Λύκειο Επιδαύρου», το Διεθνές Θερινό Σχολείο Αρχαίου Δράματος, που θα πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Δήμο Επιδαύρου και άλλους τοπικούς φορείς και θα αρχίσει να λειτουργεί από το καλοκαίρι του 2017, ανακοίνωσε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Ελληνικού Φεστιβάλ, Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος. Ο θεσμός θα απευθύνεται σε νέους ηθοποιούς και σπουδαστές δραματικών σχολών από όλο τον κόσμο, με στόχο να καλύψει το κενό ενός διεθνούς κέντρου πρακτικής πάνω στο αρχαίο δράμα στον τόπο που γεννήθηκε, στην Ελλάδα. Παράλληλα στοχεύει να ζωντανεύσει, πνευματικά και αναπτυξιακά, μια ολόκληρη περιοχή, που θα έρθει στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος.

«Από την πρώτη μέρα που ανέλαβα τα καθήκοντά μου έθεσα ως πρωταρχικό στόχο τη σύνδεση της καλλιτεχνικής διαδικασίας με την εκπαίδευση και τον διάλογο στον χώρο των παραστατικών τεχνών, και αυτόν ακριβώς τον στόχο στο υψηλότερο επίπεδο υπηρετεί η ίδρυση του Λυκείου Επιδαύρου», δήλωσε ο κ. Θεοδωρόπουλος κατά τη συνέντευξη Τύπου η οποία πραγματοποιήθηκε στο Ξενοδοχείο Ξενία της Αρχαίας Επιδαύρου, όπου παρουσιάστηκε και το πρόγραμμα του νέου θεσμού.

Στο Λύκειο Επιδαύρου θα συμμετέχουν 300 μαθητές τον χρόνο (150 σε δύο περιόδους διάρκειας 15 ημερών η καθεμία) οι οποίοι, μαζί με τους καθηγητές τους, θα φιλοξενούνται σε κατασκήνωση που θα δημιουργηθεί σε δασική έκταση 20 στρεμμάτων. Η έκταση (που παραχωρήθηκε από τον δήμο στο Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου και για την οποία υπάρχει θετική έγκριση του Δασάρχη) βρίσκεται στη διασταύρωση ανάμεσα στο Λυγουριό και το Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, σε μικρή απόσταση από το Κέντρο Υγείας της περιοχής («πολύτιμο για την παροχή Α' βοηθειών στους κατασκηνωτές», όπως τόνισε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ). Ο ανοιχτός χώρος, εξάλλου, είναι επιλογή που δεν έγινε τυχαία, καθώς θα επιτρέψει «στους σπουδαστές να αντιληφθούν πολύ καλύτερα και να βιώσουν την ανάπτυξη δυναμικών ανοιχτού χώρου, που συντέλεσαν στη γένεση και την ανάπτυξη του αρχαίου δράματος», όπως δήλωσε ο ίδιος.

Για το 2017 η πρώτη περίοδος θα διαρκέσει από τις 22 Ιουνίου ως τις 6 Ιουλίου και από τις 10 ως τις 24 Ιουλίου.

 

ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΠΕΤΡΟΣ ΤΑΤΟΥΛΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ-ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ -ΚΩΝ/ΝΟΣ ΓΚΑΤΖΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.