• BUZZ
  • Νέα
  • ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ 2016
ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ 2016


5.0/5 rating 1 vote

  • Ημερομηνία: Δευτέρα, 16/05/2016 15:45
  • Συντάκτης: Onlytheater
  • Κατηγορία: Νέα

Εβδομήντα μία παραγωγές θα περιλαμβάνει φέτος το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, όπως ανακοίνωσε ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που δόθηκε στην Πειραιώς 260.

Πρόκειται για ένα φεστιβάλ «σε μεγάλο βαθμό νεανικό, εναλλακτικό και πολιτικό, με την έννοια ότι αφουγκράζεται την Ελλάδα και τον κόσμο του 2016».

Το παρών στη συνέντευξη Τύπου εδωσε ο Υπουργός Πολιτισμού, Αριστείδης Μπαλτάς, ο οποίος αφού δήλωσε ότι ήταν μια δύσκολη χρονιά για το φεστιβάλ, τόνισε ότι σήμερα είναι μια ευτυχισμένη στιγμή.

Στη συνέντευξη Τύπου παραβρέθηκε επίσης ο Δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, ο οποίος δήλωσε ότι και φέτος ο Δήμος στηρίζει το φεστιβάλ της πόλης και ανακοίνωσε ότι σε λιγότερο από ένα χρόνο θα εγκαινιαστεί στο χώρο η μεγαλύτερη έκθεση σύγχρονης τέχνης με τίτλο “Documenta”. Συμπλήρωσε ότι πολλοί ξένοι καλλιτέχνες έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στην πόλη, και αυτός, όπως είπε, είναι ένας τρόπος ώστε η κρίση να μετατραπεί σε ευκαιρία.

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν στις 14 Ιουνίου στην Πειραιώς 260 (Κήπος) με μια μουσική, εορταστική βραδιά με τους Χειμερινούς Κολυμβητές, τα Χάλκινα της Φλώρινας και τη Ματούλα Ζαμάνη. Η βραδιά θα συνεχιστεί με dj set by Palov και χορό. H επίσημη πρώτη του φεστιβάλ ανήκει στην παράσταση «Revolt Athenς», της Έλλης Παπακωνσταντίνου, στις 15 Ιουνίου, στην Πειραιώς 260. Οι παραστάσεις του Φεστιβάλ θα ολοκληρωθούν στην Αθήνα στις 31 Ιουλίου και στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου, στις 20 Αυγούστου, με την παράσταση «Όρνιθες» σε σκηνοθεσία Νίκου Καραθάνου.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα του φεστιβάλ στην παρακάτω διεύθυνση http://greekfestival.gr/gr/events

 


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.