• BUZZ
  • Νέα
  • ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΗΘΟΠΟΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΗΘΟΠΟΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΗΘΟΠΟΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ


0.0/5 κατάταξη (0 ψήφοι)

  • Ημερομηνία: Παρασκευή, 14/09/2018 12:51
  • Συντάκτης: Onlytheater
  • Κατηγορία: Νέα

Απάντηση από το Σπίτι του Ηθοποιού στην ανακοίνωση του Φεστιβάλ Αθηνών για την ματαίωση της παράσταση «Έρωτες και θρήνοι γυναικών από τις τραγωδίες του Ευριπίδη»

Αθήνα, 14 Σεπτεμβρίου 2018

Το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου απέστειλε, την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου, ανακοίνωση στην οποία καλούσε το Σπίτι του Ηθοποιού να αποκαταστήσει την αλήθεια σχετικά με την ματαίωση της παράστασης «Έρωτες και θρήνοι γυναικών από τις τραγωδίες του Ευριπίδη» στο Ηρώδειο. Σε συνέχεια αυτού, η Πρόεδρος του Ιδρύματος απέστειλε στις 12 Σεπτεμβρίου επιστολή προς το Δ.Σ του Φεστιβάλ, στην οποία αναφέρεται στη συμφωνία που πρότεινε φέτος το Φεστιβάλ προς το Σπίτι του Ηθοποιού.
* * *
Η επιστολή του Ιδρύματος «Το Σπίτι του Ηθοποιού»:

Αθήνα, 12/09/2018
Προς:
τον Πρόεδρο κ. Γιάννη Μηλιό
και το Δ.Σ. του Φεστιβάλ Αθηνών
Κοινοποίηση: κ. Βαγγέλη Θεοδωρόπουλο, καλλιτεχνικό διευθυντή

Αγαπητοί κύριοι,
Το Ίδρυμα «ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΗΘΟΠΟΙΟΥ» σε καμιά περίπτωση δεν ξεχνά την συμπαράσταση που έχει δείξει το Φεστιβάλ Αθηνών στις δύο προηγούμενες συνεργασίες κάτι που επανειλημμένως αναφέρει. Και βάση αυτού του δεδομένου, καλώς ή κακώς, υπήρχε η πεποίθηση ότι θα ισχύσει και φέτος η ίδια ευνοϊκή μεταχείριση.

Σαφώς το Ίδρυμα κατανοεί το γεγονός ότι τα πράγματα άλλαξαν και το σέβεται. Στα νέα αυτά δεδομένα και μετά την διευκόλυνση του Φεστιβάλ Αθηνών με την καταβολή ποσοστού ανάλογα με τις εισπράξεις (10% για εισπράξεις έως 60.000 € και 20% για εισπράξεις άνω των 60.000 €) το Ίδρυμα θα προσπαθήσει να ανταποκριθεί.

Θα θέλαμε όπως εξετάσετε το ενδεχόμενο παραχώρησης μίας νέας ημερομηνίας για την παρουσίαση του έργου (πρόβα και παράσταση) για όλους αυτούς τους ανθρώπους που εργάστηκαν σκληρά παρ’ όλες τις αντιξοότητες, για την παραγωγή και για το Ίδρυμα ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΗΘΟΠΟΙΟΥ για να αντιμετωπίσει κάποιες από τις πολλές ανάγκες του.

Με τιμή
Η πρόεδρος
Άννα Φόνσου
Υ.Γ. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον καλλιτεχνικό διευθυντή του Φεστιβάλ Αθηνών, κ. Βαγγέλη Θεοδωρόπουλο για την στήριξή του.

* * *
Η επιστολή του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου που προηγήθηκε:

Αθήνα, 11 Σεπτεμβρίου 2018

«Απάντηση στην ανακοίνωση ματαίωσης της παράστασης “Έρωτες και Θρήνοι Γυναικών από τις τραγωδίες του Ευριπίδη” από το “Το Σπίτι του Ηθοποιού”».

Αναφορικά με την από 10.09.2018 ανακοίνωση του ιδρύματος «Το Σπίτι του Ηθοποιού» για τη ματαίωση της παράστασης «Έρωτες και Θρήνοι Γυναικών από τις τραγωδίες του Ευριπίδη», η οποία θα πραγματοποιείτο στις 16.09.2018 στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, η Διοίκηση του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου δηλώνει:

«Εκφράζουμε τη λύπη μας για τη ματαίωση της παράστασης “Έρωτες και Θρήνοι Γυναικών από τις τραγωδίες του Ευριπίδη”. Στηρίξαμε για μια ακόμη φορά την προσπάθεια του ιδρύματος “Το Σπίτι του Ηθοποιού” και επιφυλάξαμε σ’ αυτό την πιο ευνοϊκή μεταχείριση. Η κα Φόνσου γνωρίζει τους λόγους για τους οποίους ματαιώθηκε η εκδήλωση. Περιμένουμε από την ίδια να αποκαταστήσει την αλήθεια και να άρει τις αιτιάσεις εις βάρος του Φεστιβάλ».


Το ΔΣ της Ελληνικό Φεστιβάλ ΑΕ

 

 


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.