• BUZZ
  • Νέα
  • 'ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ' ΣΤΟ 104
'ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ' ΣΤΟ 104

'ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ' ΣΤΟ 104


0.0/5 κατάταξη (0 ψήφοι)

  • Ημερομηνία: Τρίτη, 04/09/2018 17:17
  • Συντάκτης: Onlytheater
  • Κατηγορία: Νέα

Κανένα κακό δεν έρχεται ποτέ απ’ έξω…

Μετά τον επιτυχημένο κύκλο παραστάσεων της την περασμένη άνοιξη «Η Απελευθέρωση», μια αντι – ιστορική κωμωδία του Δημήτρη Τσεκούρα σε σκηνοθεσία Ζωής Ξανθοπούλου, επιστρέφει από τις 24 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο 104, για 12 μόνο παραστάσεις, κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη στις 21:15.

«Απελευθέρωση: εγκεφαλική κατάσταση κατά την οποία ένα υποκείμενο υπό την επήρεια παράλογων κι αφύσικων ψυχοσωματικών εξαναγκασμών οδηγείται με ηχηρό ή απολύτως σιωπηλό τρόπο στη σταδιακή ή ακαριαία απομάκρυνσή του από ένα άλλο υποκείμενο ή από μία πατρίδα ή από έναν εχθρό.»

Μια γιορτή, μια οικογένεια, ένας ξένος κι ένα τραπέζι. Συγκρούσεις, αποκαλύψεις, φιλοσοφίες, πόθοι, αναμνήσεις, ο έρωτας, το κακό… Στιγμές που οδηγούν σε απώλειες. Η επόμενη ημέρα θα είναι ημέρα απελευθέρωσης;

Η παράσταση τοποθετεί σ’ έναν τόπο χωρίς χρόνο τα μέλη μιας κλειστής κοινωνικής ομάδας, που αποτελούν μέρος της ευρύτερης, αφήνοντας τα να παλεύουν με τα στερεότυπα εγκλωβισμένα στις προσωπικές τους ιστορίες. Λιτά κι απέριττα, σπαραχτικά αβοήθητα... Κι όλα αυτά μέσα από κωμικοτραγικές καταστάσεις κι ένα καψουροτράγουδο που διέπει την ύπαρξή τους.

Σημείωμα συγγραφέα
Απελευθέρωση ίσως να είναι αυτό το πολύ πολύ απλό και την ίδια στιγμή το πολύ πολύ δύσκολο: η Στιγμή εκείνη που παύεις να φοβάσαι. Η Στιγμή που είσαι ενώπιος ενωπίω ολοκληρωτικά και απόλυτα και αποκλειστικά με τον Εαυτό σου και που οφείλεις να μην του κάνεις Απιστία και που εμπεδώνεις ότι δικαιούσαι να τον κάνεις ό,τι μα ό,τι γουστάρεις να τον κάνεις. Και δεν πα ν’ ακούγονται απ’ έξω τα πιο σιχαμένα συνθήματα… Γιατί ναι: «Κανένα κακό δεν έρχεται απ’ έξω», που λέει κι ο Θανάσης του έργου.
Δημήτρης Τσεκούρας

Σκηνοθεσία: Ζωή Ξανθοπούλου
Μουσική: Σπύρος Γραμμένος
Βοηθός σκηνοθέτη: Έφη (Ρόμπιν) Χαστά
Φωτογραφίες: Δήμητρα Τριανταφύλλου, Αλέξανδρος Βηλαράς
Trailer: Νατάσα Ιωάννου

Παίζουν: Βασίλης Βηλαράς, Κατερίνα Δημάτη, Άρης Ντελία, Ντέπυ Πάγκα, Γιάννης Παπαϊωάννου

«Η Απελευθέρωση» του Δημήτρη Τσεκούρα θα κυκλοφορήσει εντός του Σεπτεμβρίου από τις εκδόσεις Λόγου και Κριτικής RedMarks.

Πρεμιέρα: 24 Σεπτεμβρίου

Παραστάσεις: Δευτέρα, Τρίτη & Τετάρτη στις 21:15 (μέχρι τις 17 Οκτωβρίου)

Εισιτήρια: 12 ευρώ, 8 ευρώ (φοιτητικό – ανέργων), 5 ευρώ (ατέλειες)

Προπώληση εισιτηρίων: www.viva.gr (προσφορά στα 8 ευρώ έως 30/9)

Θέατρο 104
Ευμολπιδών 41, Γκάζι (πλησίον μετρό «Κεραμεικός»)
Τηλέφωνο: 210 3455020


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.