• BUZZ
  • Νέα
  • 'ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΘΑΝΑΤΟΥ' ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΝΑΟΥΜ
'ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΘΑΝΑΤΟΥ' ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΝΑΟΥΜ

'ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΘΑΝΑΤΟΥ' ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΝΑΟΥΜ


5.0/5 κατάταξη (2 ψήφοι)

  • Ημερομηνία: Τετάρτη, 05/04/2017 15:57
  • Συντάκτης: Onlytheater
  • Κατηγορία: Νέα

Δύο γραφεία τελετών βρίσκονται σε συνεχή επαγγελματικό ανταγωνισμό. Η ιδιοκτήτρια του ενός αποφασίζει να πρωτοπορήσει, ώστε να αυξήσει τα κέρδη της επιχείρησης της. Για τον λόγο αυτό διοργανώνει εικονικές κηδείες, όπου οι πελάτες της μπορούν να έχουν πρόγευση του θανάτου τους. Ο κάθε πικραμένος –κατόπιν προτροπής του ψυχολόγου του- ο οποίος επιθυμεί να απαλλαγεί από το άγχος του τέλους, προσκαλεί τους φίλους του και αντιμετωπίζει το επιθανάτιο στρες, κυρίως ως κοινωνικό συμβάν. Στην ίδια αίθουσα, για λόγους οικονομίας, τα βράδια συστεγάζεται ένα ρεμπετάδικο της κακιάς ώρας. Ο ανταγωνισμός γίνεται σκληρότερος, όταν εμφανίζεται η πρώτη πελάτισσα, μια Πομάκα τραβεστί. Μετά από συνεχείς διενέξεις, ανατροπές και καυγάδες οι ιδιοκτήτες των γραφείων και το πολύχρωμο πλήθος, που τους ακολουθεί, καταφέρνουν να ισορροπήσουν στο τεντωμένο τους σχοινί. Πρόκειται για μια ξεκαρδιστική κωμωδία, που επιχειρεί να απαλλάξει τους ανθρώπους από τον φόβο του θανάτου σαρκάζοντας πραγματικές καταστάσεις. Ατμόσφαιρα από αλλοπρόσαλλα «Φελινικά» πρόσωπα που έχουν σκοπό την επιβίωση και μόνον αυτήν. Σχέσεις που αλληλο-υπονομεύονται διαρκώς και προκαλούν γέλιο με την αγαρμποσύνη και ανικανότητα τους. Άνθρωποι, που ποτέ δεν εστίασαν τους στόχους της ζωής τους, τόλμησαν όμως να επωφεληθούν και να απομυζήσουν τους γύρω τους δημιουργώντας μια σκοτεινή και τρισάθλια ύπαρξη.

Οι συντελεστές της παράστασης
Σκηνοθεσία
Μουσική επιμέλεια
Εύη Δημητροπούλου

Σκηνικά - Κοστούμια
Γιώργος Παναγιάρης
Χορογραφίες Ναλίνη Σπαθαράκη
Βοηθός Σκηνοθέτη Βασίλης Γκούφας
Δημόσιες Σχέσεις Άντζυ Νομικού

Trailer παράστασης Σπουδαστές του ΔΙΕΚ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ
Φωτογραφίες Κορίνα Γιαλίδου

Παίζουν οι ηθοποιοί
Τατιάνα Μελίδου Ντενίζ
Δημήτρης Μπούρας Νταμίρα
Βασίλης Τριανταφύλλου Ερρίκος
Ναταλί Τσάβεζ Τερέζα - Αθανασία
Δώρα Χουρσανίδου Βερεσές

Φιλική συμμετοχή
Ελισάβετ Σταυρίδου Τζος

Μέρες & ώρες παραστάσεων
Παρασκευή 23:00 | Σάββατο 21:00 | Κυριακή 20:00
Τιμές εισιτηρίων
10€ κανονικό |7€ συνταξιούχοι – φοιτητές | 5€ ατέλεια
Διάρκεια παράστασης | 75’ χωρίς διάλειμμα
Έναρξη παραστάσεων | Παρασκευή 21 Απριλίου στις 23:00
& για λίγες παραστάσεις
Πολυχώρος Τέχνης & Έκφρασης +Αίσθημα
211 406 18 30
Αθηνάς 30, Μοναστηράκι
Τηλ. Επικοινωνίας : 6946 105 520
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σημείωμα Σκηνοθέτιδας
To κείμενο του Χρηστού Ναούμ είναι μια αφορμή για ένα ταξίδι γεμάτο από αντιθέσεις, όπου το ευγενικό και το χυδαίο έρχονται σε επαφή και δημιουργούν ρωγμές και περιγράμματα. Στον τόπο αυτό, της δικής του κωμωδίας η γλώσσα ανακατεύει και ανακατανέμει το απίθανο με το αβάσταχτο της στιγμής. Mέσα από το νήμα ενός τολμηρού κόλπου ο έρωτας και η εξαπάτηση δημιουργούν έναν πίδακα από απολαυστικές παραδοξότητες και χαραμάδες ηδονής. Είδα το έργο του μέσα από αντικατοπτρισμούς ανθρώπων, που στριμώχνονται και ξεφεύγουν, εμφανίζονται και εξαφανίζονται, αλλά δεν αρνούνται ό,τι τους επιτρέπει μια αδιάκοπη αγαλλίαση, εκεί που η στιγμή με την υπερβολή της γίνεται απόλαυση.
Εύη Δημητροπούλου


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.