• BUZZ
  • Νέα
  • ΔΑΧΤΥΛΑ ΠΟΥ ΧΟΡΕΥΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ 260
ΔΑΧΤΥΛΑ ΠΟΥ ΧΟΡΕΥΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ 260

ΔΑΧΤΥΛΑ ΠΟΥ ΧΟΡΕΥΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ 260


0.0/5 κατάταξη (0 ψήφοι)

  • Ημερομηνία: Πέμπτη, 14/07/2016 14:05
  • Συντάκτης: Onlytheater
  • Κατηγορία: Νέα

Μετά την παγκόσμια επιτυχία του «Kiss & Cry», η Μισέλ Αν ντε Με και ο Ζακό Βαν Ντορμέλ επιστρέφουν με την καινούρια τους παράσταση, το «Cold Blood», που αφηγείται τις ιστορίες επτά περίεργων θανάτων, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών (23 και 24 Ιουλίου). Η ιδιαιτερότητα της συγκεκριμένης παράστασης έγκειται στο ότι οι πρωταγωνιστές της είναι τα δάχτυλα των ερμηνευτών.

Το «Cold Blood» έχει να κάνει με τον θάνατο και συγκεκριμένα με επτά θανάτους, που μιλούν μέσα από έναν ποιητικό τρόπο για τις αυταπάτες της ζωής και για την ποικιλομορφία των τρόπων, που αυτή τελειώνει. Οι δύο καλλιτέχνες συνδυάζουν τις τεχνικές και τα μέσα του κινηματογράφου, του θεάτρου, του χορού και της μουσικής, για να δημιουργήσουν μια νέα καλλιτεχνική γλώσσα και το δικό τους ποιητικό σύμπαν. Αν και στη μορφή της η παράσταση έχει αρκετές ομοιότητες με την προηγούμενη μεγάλη επιτυχία της ομάδας, ως προς την τεχνική και σε κάποιο βαθμό την παρουσίαση (καπνοί, καθρέπτες, κινηματογραφική αίσθηση, ειδικά εφέ και ζωντανή βιντεοσκόπηση), το «Cold Blood» ακολουθεί δικό του ύφος και εκτέλεση.

Μικροκάμερες καταγράφουν και προβάλλουν την ιστορία που αφηγούνται τα χέρια και τα δάχτυλα, η οποία διαδραματίζεται ανάμεσα σε απόλυτα ρεαλιστικές μακέτες-μινιατούρες. Οι βιντεοπροβολές και η χρήση της κάμερας μαζί με τη χρήση καθρεπτών, δημιουργούν εκπληκτικές εικόνες με καλύτερη ίσως από αυτές, τη στιγμή που το κοινό βλέπει, ότι και το ίδιο αποτελεί μέρος του σκηνικού μιας αναπαράστασης της χορογραφίας του Mωρίς Μπεζάρ, από το «Bolero» του Ραβέλ.

Το «Cold Blood» μιλώντας για το αναπόφευκτο τέλος της ζωής, καταφέρνει τελικά να μας μεταφέρει σε έναν εφήμερο και ονειρικό κόσμο και δεν μοιάζει με τίποτα από ό,τι έχουμε δει ως τώρα στη σκηνή.


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.