• BUZZ
  • Νέα
  • ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΝΕΟ ΤΡΕΪΛΕΡ ΤΗΣ ΓΚΑΜΠΥ
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΝΕΟ ΤΡΕΪΛΕΡ ΤΗΣ ΓΚΑΜΠΥ

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΝΕΟ ΤΡΕΪΛΕΡ ΤΗΣ ΓΚΑΜΠΥ


5.0/5 κατάταξη (2 ψήφοι)

  • Ημερομηνία: Παρασκευή, 12/02/2016 14:24
  • Συντάκτης: Onlytheater
  • Κατηγορία: Νέα

Η παράσταση ΓΚΑΜΠΥ, μετά τον πρώτο επιτυχημένο κύκλο παραστάσεων στο Νέο Θέατρο Βασιλάκου, μετακομίζει από τις 15 Φεβρουαρίου στο Θέατρο Κιβωτός για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.

H ιστορία μιας αντισυμβατικής γυναίκας, ενός ελεύθερου πνεύματος που αφιερώθηκε στον έρωτα, έζησε στην Αθήνα του περασμένου αιώνα και πλάνεψε τους άντρες.

Εμπνευσμένο από το βιβλίο της Γαβριέλλας Ουσάκοβα, «Η ζωή μου», των εκδόσεων Κάκτος και από ήρωες των χρονογραφημάτων του Νίκου Τσιφόρου.

Στην παράσταση της Κίρκης Καραλή, η κεντρική ηρωίδα, χωρίζεται σε τρεις ηθοποιούς: τον Χρήστο Σιμαρδάνη, την Γωγώ Μπρέμπου και την Λίλα Μπακλέση. Ο χωρισμός του ρόλου σε τρεις ηθοποιούς δεν είναι μόνο ηλικιακός. Οι τρεις τους διατυπώνουν σκηνικά τις διαφορετικές πτυχές του χαρακτήρα της ηρωίδας. Η Μπακλέση αντιπροσωπεύει τη φιλοδοξία και το τσαγανό της νεαρής Γκάμπυ, ο Σιμαρδάνης μια λιγότερο γήινη και περισσότερο αλλόκοτη πλευρά της, ενώ η ​Μπρέμπου, σύμβολο μιας διαχρονικής θηλυκότητας, μοιάζει ανάμεσά τους, σκοτεινή και ανεξιχνίαστη.

Η παράσταση διαπερνά την περίοδο 1930-1990, σκιαγραφώντας την κοινωνική φυσιογνωμία και την ατμόσφαιρα της παλιάς Αθήνας, υπό το πρίσμα του λόγου και του βλέμματος μιας ιέρειας του έρωτα. Μια περίοδος ιστορικών ανατροπών και αισθητικών εξελίξεων, που αν και ανήκει στο κοντινό μας παρελθόν, μπήκε ήδη στο συλλογικό ασυνείδητο, συναρπάζοντάς μας και ωθώντας μας στη νοσταλγία εκείνων των καιρών που οι Αθηναίοι ακόμη επεξεργάζονταν τα όρια του έρωτα, ακόμη φλέρταραν, ακόμη ήλπιζαν σ’ ένα καλύτερο μέλλον.

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Δευτέρα στις 8 μ.μ. και Τρίτη στις 9 μ.μ.

Δείτε το νέο τρέιλερ της παράστασης.

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΕΔΩ.


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.