• BUZZ
  • Νέα
  • ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΑΡΧΑΙΟΥ ΔΡΑΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΕΛΦΩΝ
ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΑΡΧΑΙΟΥ ΔΡΑΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΕΛΦΩΝ

ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΑΡΧΑΙΟΥ ΔΡΑΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΕΛΦΩΝ


0.0/5 κατάταξη (0 ψήφοι)

  • Ημερομηνία: Παρασκευή, 27/05/2016 16:02
  • Συντάκτης: Onlytheater
  • Κατηγορία: Νέα

To Εθνικό Θέατρο σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών διοργανώνουν στον μοναδικό χώρο των Δελφών διεθνές Εργαστήριο Αρχαίου Δράματος από τις 11 έως τις 22 Ιουνίου 2016. Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί υπό τη διεύθυνση της σκηνοθέτριας και ηθοποιού Λυδίας Κονιόρδου και το θέμα του είναι η ΑΝΤΙΓΟΝΗ.

Στόχος των δύο φορέων - που το αρχαίο δράμα βρίσκεται στο επίκεντρο της εργασίας τους και του προβληματισμού τους - είναι να θεσμοθετηθεί μια δράση με μακροπρόθεσμα οφέλη για το αρχαίο δράμα, την ιστορία, τη διάδοση και τη μελέτη του διεθνώς ενώ οι σπουδαστές που θα πάρουν μέρος να βιώσουν μία μοναδική εμπειρία και να αποκτήσουν εξειδικευμένη γνώση πάνω στο αρχαίο δράμα. Οι Δελφοί, ο ομφαλός της γης, είναι ένα μοναδικής ενέργειας τοπίο και ένας μοναδικός αρχαιολογικός τόπος διαχρονικού προσκυνήματος, χώρος συνδεδεμένος με αυτό το είδος από τη γέννηση του. Το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών είναι ένας υποδειγματικός χώρος για μία τέτοιου είδους στοχευμένη εργασία.

Η εκπαιδευτική διαδικασία που θα επιμεληθεί η Λυδία Κονιόρδου με τη συνεργασία της Μαριάννας Καβαλλιεράτου στην κινησιολογία θα συμπληρωθεί από παρεμβάσεις της θεωρητικού Ελένης Βαροπούλου και του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, Στάθη Λιβαθινού.
Στο εργαστήριο θα πάρουν μέρος και νέοι ηθοποιοί από τα θέατρα της Ένωσης των Θεάτρων της Ευρώπης (Teatro National Sao Joao do Porto, Teatro di Roma, Piccolo Teatro di Milano, Maly Theatre Moscow, Vigszinhaz Budapest), στα πλαίσια της Decentralized UTE Academy.
Στη διάρκεια όλου του εργαστηρίου οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν μαγνητοσκοπημένες παραστάσεις αρχαίου δράματος από Έλληνες και ξένους δημιουργούς.

Η διαμονή θα γίνει στους ξενώνες του Ευρωπαϊκού Κέντρου Δελφών.

Η εκπαιδευτική διαδικασία θα περιλαμβάνει ημερησίως:
10.00 – 14.00 Πρωινή άσκηση σώματος – φωνής σε φυσικό χώρο
Γεύμα, ξεκούραση και μελέτη στους χώρους του Κέντρου Δελφών
18.00-19.30 Ανάλυση του έργου
Βράδυ: Υποκριτική πάνω σε σκηνές του έργου
Στο τέλος του εργαστηρίου, θα παρουσιαστεί υπό μορφή εργασίας σε εξέλιξη (work in progress) το αποτέλεσμα της εργασίας ενώπιον κοινού.

Γλώσσες εργασίας: Ελληνικά – Αγγλικά (η γνώση της αγγλικής είναι απαραίτητη και από τους Έλληνες συμμετέχοντες)

Υπεύθυνη εργαστηρίου: Λυδία Κονιόρδου
Κινησιολόγος: Μαριάννα Καβαλλιεράτου
Παρεμβάσεις: Ελένη Βαροπούλου
Στάθης Λιβαθινός


Κόστος συμμετοχής: 400 ευρώ

Το εργαστήριο απευθύνεται σε νέους ηθοποιούς.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στείλουν το βιογραφικό τους έως και την 1η Ιουνίου στην ηλεκτρονική διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.