• BUZZ
  • Νέα
  • ΕΦΥΓΕ Η ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΜΕΤΖΟ ΣΤΕΛΛΑ ΝΤΟΥΦΕΞΗ
ΕΦΥΓΕ Η ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΜΕΤΖΟ ΣΤΕΛΛΑ ΝΤΟΥΦΕΞΗ

ΕΦΥΓΕ Η ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΜΕΤΖΟ ΣΤΕΛΛΑ ΝΤΟΥΦΕΞΗ


0.0/5 κατάταξη (0 ψήφοι)

  • Ημερομηνία: Τετάρτη, 16/12/2015 14:22
  • Συντάκτης: Onlytheater
  • Κατηγορία: Νέα

Έφυγε χτες βράδυ σε ηλικία μόλις 47 ετών, η Στέλλα Ντουφεξή, μια από τις μεγάλες λυρικές ερμηνεύτριες, με σπάνια φωνή και εντυπωσιακή τεχνική αρτιότητα.

Κόρη του Έλληνα σκηνοθέτη Σταύρου Ντουφεξή, είχε γεννηθεί το 1968 στη Φραγκφούρτη. Η διάσημη λυρική τραγουδίστρια, που έκανε διεθνή καριέρα, έχασε τη μάχη της με τον καρκίνο και ο κόσμος του λυρικού τραγουδιού θρηνεί για την απώλεια μιας μεγάλης ερμηνεύτριας.

Η Στέλλα Ντουφεξή διέπρεψε στα μεγάλα λυρικά θέατρα και τις συμφωνικές αίθουσες του εξωτερικού. Η ελληνογερμανίδα μέτζο σοπράνο στη διάρκεια της μακράς και πλούσιας καριέρας της συνεργάστηκε με τη Συμφωνική Ορχήστρα του BBC, Φιλαρμονική Ορχήστρα του Ισραήλ, Ensemble Intercontemporain, Ορχήστρα του Παρισιού, τη Συμφωνική Ορχήστρα του Λονδίνου και την Ορχήστρα Δωματίου Μάλερ, μεταξύ άλλων. Για περισσότερο από μια δεκαετία, συνεργάστηκε στενά με τη Φιλαρμονική του Βερολίνου υπό τη διεύθυνση του Claudio Abbado.

Η μεγάλη ποικιλία του ρεπερτορίου της την έκαναν περιζήτητη σε μεγάλα φεστιβάλ παγκοσμίως, ενώ συνεργάστηκε με τους μεγαλύτερους μαέστρους του κόσμου. Έχει εμφανιστεί ανάμεσα σε άλλα και στα φεστιβάλ της Λουκέρνης και του Βερολίνου, στο Φεστιβάλ Μπετόβεν στη Βόννη, στο Φεστιβάλ Αθηνών, στο Proms του Λονδίνου κ.ά. Από το 2005 συνδέθηκε με την με την Κωμική Όπερα του Βερολίνου, όπου ερμήνευσε ρόλους όπως η Octavian, Cherubino, Niklas, Dorabella, Medea and Hamlet.

Η Στέλλα Ντουφεξή ήταν παντρεμένη με τον μαέστρο Christian Jost και έμενε στο Βερολίνο. Η τελευταία της εμφάνιση στην Ελλάδα ήταν το Μάρτιο του 2015 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών σε ένα ρεσιτάλ με τίτλο «Ανοιξιάτικη Νύχτα».


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.