• BUZZ
  • Νέα
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΘΒΕ - 200.000 ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΕ 14 ΧΡΟΝΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΘΒΕ - 200.000 ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΕ 14 ΧΡΟΝΙΑ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΘΒΕ - 200.000 ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΕ 14 ΧΡΟΝΙΑ


0.0/5 κατάταξη (0 ψήφοι)

  • Ημερομηνία: Πέμπτη, 08/10/2015 18:36
  • Κατηγορία: Νέα

«Παιδεία και Πολιτισμός είναι αλληλένδετα», δήλωσε ο Γιάννης Αναστασάκης, τονίζοντας τη σημασία του εκπαιδευτικού ρόλου του ΚΘΒΕ: «Χαίρομαι ιδιαίτερα για το γεγονός ότι το ΚΘΒΕ κινεί, πέρα από τις παραστάσεις του, και τα εκπαιδευτικά προγράμματα, έχοντας ως στόχο να αναπτυχθούν ακόμη περισσότερο. Ήδη, μέσα από τις επαφές μας, αρκετοί Δήμοι της πόλης έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον και την υποστήριξή τους, ενώ τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσουν συναντήσεις με τις υπόλοιπες δημοτικές αρχές αλλά και όλους τους Φορείς της Θεσσαλονίκης. Σε αυτή τη δύσκολη περίοδο, πρέπει να επενδύσουμε στην αλληλεγγύη και τη συνεργασία»

Ο Νίκος Βουδούρης, που υπογράφει τη σύλληψη-σκηνοθεσία και τη διαμόρφωση των κειμένων των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων, δήλωσε:
«Χαίρομαι για τη διεύρυνση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων, μέσα από την υποστήριξη των Δήμων της πόλης. Είναι ωραίο να έχουμε συμμάχους σε αυτή την ιστορία. Είναι η 14η χρονιά που πραγματοποιούνται τα εκπαιδευτικά προγράμματα και, θα πρέπει να αναφέρω ότι μιλάμε για αριθμό 200.000 μαθητών οι οποίοι τα παρακολούθησαν όλα αυτά τα χρόνια».
Μιλώντας για τα εκπαιδευτικά προγράμματα που παρουσιάζονται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ο Νίκος Βουδούρης αναφέρθηκε στο πρόγραμμα «Για τα Παιδιά όλης της γης», το οποίο μιλά για την ανέχεια και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά, στο πέρασμα των δύσκολων καιρών μας. Ενώ, περνώντας στο αφιέρωμα «ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΟΥ ΟΔΟΙΠΟΡΩΝΤΑΣ…», το οποίο παρουσιάζεται, με τη μορφή θεατρικού μονολόγου, αναφέρθηκε στη συνεργασία με το Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο η οποία συνεχίζεται για 3η χρονιά, τονίζοντας, τέλος, τον ενθουσιασμό, το πάθος και τη στήριξη όλων των ηθοποιών που συμμετέχουν στα προγράμματα.

Η ηθοποιός Δέσποινα Σαρόγλου, που συμμετέχει πολλά χρόνια στα εκπαιδευτικά προγράμματα του ΚΘΒΕ, υπογράμμισε: «Έχουμε πόλεμο, ας οπλιστούμε. Το δικό μας όπλο είναι η τέχνη κι έχουμε βήμα. Το ΚΘΒΕ οφείλει να παίρνει θέση και το κάνει. Είναι ένα θέατρο έξω από τα τείχη. Μέσα από τη συγκίνηση των παιδιών και τις εικόνες που αντικρίζουμε στις σχολικές αίθουσες, παίρνουμε δύναμη για να συνεχίσουμε».

Ο ηθοποιός Χρίστος Νταρακτσής μιλώντας για την εμπειρία της συμμετοχής του στα εκπαιδευτικά προγράμματα, δήλωσε: «Έχουμε ζήσει πολύ συγκινητικές στιγμές στις αίθουσες. Τα παιδιά διψάνε, για γνώση, για μάθηση, για επικοινωνία».
Ο ηθοποιός Γιάννης Τσιακμάκης, αντίστοιχα, τόνισε την ανάγκη επέκτασης των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του ΚΘΒΕ στις πρώτες τάξεις του Δημοτικού και στα νοσοκομεία.
Ο ηθοποιός Λευτέρης Λιθαρής, σημείωσε: «Είμαι τυχερός γι’αυτή την εμπειρία. Μέσα από την επαφή μου με τα παιδιά, αισθάνομαι ότι προσφέρω κι εγώ κάτι πολύ σημαντικό από την πλευρά μου. Είναι μια συμμετοχή που με κάνει να νοιώθω χορτάτος σαν ηθοποιός, πέρα από την κοινωνική προσφορά του ΚΘΒΕ».

«Δεν υπάρχει καμία καλλιτεχνική έκπτωση στα σχολεία». Με αυτήν την φράση η Σταυρούλα Αραμπατζόγλου, τόνισε τον επαγγελματισμό, την αγάπη και τη φροντίδα, με τα οποία παρουσιάζουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Τα παιδιά όλης της γης» στα σχολεία.

Ο Βασίλης Σπυρόπουλος, μιλώντας για τη συμμετοχή του στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, «ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΟΥ ΟΔΟΙΠΟΡΩΝΤΑΣ…», δήλωσε: «Ήταν μια πολύ ωραία διαδρομή πέρυσι, το «Οδοιπορώντας» του Γιώργου Ιωάννου. Με όπλο αυτήν τη στιγμή την εξωστρέφεια, η οποία πρέπει να ορίζει τη δραστηριότητα του Θεάτρου, πρέπει να συνεχίσουμε όσο πιο δυναμικά μπορούμε προς τα έξω».

Ενώ, ο Ιορδάνης Αϊβάζογλου τόνισε: «Είμαι διπλά χαρούμενος. Από τη μία η συνεργασία μου με τον Νίκο Βουδούρη, που ξεκίνησε τη σκηνοθεσία από την αρχή και δούλεψε μαζί μου και επάνω μου. Την ίδια στιγμή δουλεύω απέναντι σε νέους που βρίσκονται σε μια κρίσιμη ηλικία για να αγαπήσουν το Θέατρο και σε αυτό ακριβώς εστιάζω».

Στη συνέχεια, μιλώντας για τα Θεατρικά Εργαστήρια τα οποία οργανώνει για πρώτη φορά το ΚΘΒΕ και απευθύνονται σε παιδιά και νέους, από 4 έως και 17 ετών, ο Γιάννης Αναστασάκης θύμισε ότι ξεκινούν στις 17-18 Οκτωβρίου 2015, υπό την διεύθυνση και καθοδήγηση έμπειρων θεατροπαιδαγωγών.

Ο Γιάννης Αναστασάκης τόνισε ότι η εταιρεία ΙΚΕΑ θα συμβάλλει στην υλοποίηση των θεατρικών εργαστηρίων, καθώς ανέλαβε να διαμορφώσει όλους τους χώρους των εργαστηρίων σε συνεργασία με τους θεατρολόγους του ΚΘΒΕ ώστε να δημιουργηθεί το κατάλληλο περιβάλλον για τα παιδιά & το θεατρικό παιχνίδι, ζητώντας παράλληλα τη στήριξη και άλλων μεγάλων επιχειρήσεων.
Η Κωνσταντίνα Ματζίρη, υπεύθυνη για τα Θεατρικά Εργαστήρια, περιέγραψε την ευκολία με την οποία αποφασίστηκε η έναρξη των θεατρικών εργαστηρίων, γεγονός που τη σόκαρε θετικά. «Κατέθεσα μια πρόταση και αυτό που έλαβα ως απάντηση ήταν ένα… «ωραία, πάμε!». Αυτό που εννοούσαν φυσικά, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής κ. Αναστασάκης και η αναπληρώτρια Μαρία Τσιμά, ήταν να ξεκινήσουν τα εργαστήρια φέτος, τώρα, χθες. Και έτσι έγινε. Ήδη βρέθηκε ο χώρος, οι θεατροπαιδαγωγοί, τα τμήματα στήθηκαν και το απίστευτο είναι ότι ήδη συμπληρώθηκαν. Ευχή μας είναι μία: Να ξεκινήσουν και να μην τελειώσουν ποτέ!».

Η Μαρία Τσιμά, Αναπληρώτρια Καλλιτεχνική Διευθύντρια του ΚΘΒΕ, συμπλήρωσε ότι «από τις συμμετοχές του κόσμου φαίνεται ότι έλειπαν τα θεατρικά εργαστήρια, ειδικά από κρατικούς φορείς που οφείλουν να προωθήσουν την έννοια του πολιτισμού και να φτιάξουν τους αυριανούς θεατές».

Τέλος, ο Γιάννης Αναστασάκης παρουσίασε τη νέα δράση του ΚΘΒΕ «ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ- Ανασκαφή 1». Ένα ταξίδι μνήμης στις γειτονιές της Θεσσαλονίκης με «όχημα» τα κείμενα σπουδαίων λογοτεχνών της πόλης, το οποίο θα παρουσιαστεί με τη μορφή Αναλογίου, από τις αρχές Νοεμβρίου 2015.

Η Μαρία Τσιμά, που υπογράφει την επιμέλεια των κειμένων, εξήγησε ότι «ένας από τους λόγους που ξεκινήσαμε αυτό το αναλόγιο, ήταν η επιθυμία μας να συνδέσουμε τη Θεσσαλονίκη με την ιστορία της. Με δύο ομάδες ηθοποιών, ξεκινήσαμε αυτήν την αναζήτηση με κείμενα του Θέμελη, του Βαφόπουλου, του Καββαδία, του Χριστιανόπουλου και γενικότερα ανθρώπων που έχουν γράψει για την ιστορία της Θεσσαλονίκης. Σας περιμένουμε σε όλες τις δράσεις».

 

 


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.