• BUZZ
  • Νέα
  • ΕΞΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΖΗΤΟΥΝ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΤΟΥΣ
ΕΞΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΖΗΤΟΥΝ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΤΟΥΣ

ΕΞΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΖΗΤΟΥΝ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΤΟΥΣ


0.0/5 κατάταξη (0 ψήφοι)

  • Ημερομηνία: Πέμπτη, 08/12/2016 12:39
  • Συντάκτης: Onlytheater
  • Κατηγορία: Νέα

Tο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, με τη χορηγική υποστήριξη της Εθνικής Τράπεζας, δίνει την ευκαιρία και υποστηρίζει νέους δημιουργούς για να γράψουν έργα σύγχρονα, καινοτόμα που μιλούν τη γλώσσα της εποχής μας.
Με κινητήριο μοχλό το Φεστιβάλ Νέων Θεατρικών Συγγραφέων, το ΙΜΚ ψάχνει νέα ταλέντα, που μπορούν να αποτελέσουν μια νέα γενιά θεατρικών συγγραφέων και μοιράζεται μαζί τους την εμπειρία από τη σύλληψη της ιδέας μέχρι την ολοκλήρωσή της.
Έτσι διοργανώνει ένα εργαστήριο θεατρικής γραφής αλλά κι έναν διαγωνισμό, επιλέγοντας έργα που θα γραφτούν, θα εκδοθούν και θα ανέβουν στις σκηνές του ΙΜΚ για να κριθούν από το κοινό τους.
Εργαστήριο Νέων Θεατρικών Συγγραφέων (ΕΝΘεΣυ)

Σε ποιους απευθύνεται:
Το Εργαστήριο απευθύνεται σε όποιον θέλει να μάθει πώς να γράψει ένα θεατρικό έργο, είτε έχει προηγούμενη εμπειρία είτε όχι.
Σε όποιον σκέφτεται ότι μπορεί να χρησιμοποιήσει τη ζωή, τη φαντασία, τις εμπειρίες και τις γνώσεις του για να γράψει ένα μονόπρακτο και να το δει τυπωμένο σε δίγλωσση (ελληνική και αγγλική) έκδοση έτσι ώστε να είναι προσβάσιμο στην ελληνική και διεθνή αγορά.
Σε όποιον επιθυμεί να δει το έργο του να ζωντανεύει πάνω στη σκηνή ως ολοκληρωμένη θεατρική παραγωγή.

Τους συμμετέχοντες εξασκούν στη θεατρική γραφή (συγγραφικό θεατρικό training) οι εξής:

Ελένη Ζιώγα, θεατρική συγγραφέας, ηθοποιός, στιχουργός
Βασίλης Κατσικονούρης, θεατρικός συγγραφέας, εκπαιδευτικός
Ηρακλής Λογοθέτης, συγγραφέας, κριτικός θεάτρου
Βαγγέλης Χατζηγιαννίδης, θεατρικός συγγραφέας, πεζογράφος
Το εργαστήριο διευθύνει ο Ηρακλής Λογοθέτης

Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου θα προσκληθούν σκηνοθέτες, ηθοποιοί και επαγγελματίες από όλο το φάσμα της θεατρικής δημιουργίας για συμπληρωματική εξάσκηση στη σκηνική συνθήκη των έργων των συμμετεχόντων.


Θεματικές ενότητες

Μέσα από ένα συνδυαστικό πρόγραμμα θεωρητικής ανάλυσης και ασκήσεων, οι συμμετέχοντες εξοικειώνονται με τα σύγχρονα ρεύματα, τις κυρίαρχες τάσεις του διεθνούς ρεπερτορίου και με όλα τα είδη του θεατρικού λόγου προκειμένου να ανακαλύψουν το προσωπικό τους ύφος.

Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στις προωθημένες μορφές κωμωδίας (παράλογη, μαύρη, γκροτέσκα) και στον συσχετισμό των κωμικών και τραγικών στοιχείων, που κατ’ εξοχήν χαρακτηρίζουν την εποχή μας.
Διαδικασία υποβολής αιτήσεων για συμμετοχή στο εργαστήριο
Για να συμμετάσχει ο ενδιαφερόμενος στο εργαστήριο, ακολουθεί την παρακάτω διαδικασία:
Στέλνει στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ένα μήνυμα ενδιαφέροντος ώστε να του αποσταλούν οι όροι συμμετοχής.
Μπορεί, εάν γνωρίζει τους όρους συμμετοχής που είναι αναρτημένοι στην ιστοσελίδα του ΙΜΚ www.mcf.gr, να στείλει απευθείας θεατρικό κείμενο που περιλαμβάνει μια διαλογική σκηνή (όχι μονόλογο) περίπου 500 λέξεων (με ελεύθερη επιλογή θέματος).
Γράφει το ονοματεπώνυμό του στην αρχή της πρώτης σελίδας του αποστελλόμενου αρχείου, με προαιρετικό τίτλο κειμένου (αρχείο word ή pdf).
Επισυνάπτει επίσης σύντομο βιογραφικό σημείωμα με πλήρη στοιχεία επικοινωνίας (απαραίτητο τηλ. επικοινωνίας).
Μέχρι πότε γίνονται δεκτές οι αιτήσεις συμμετοχής
Έως Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016.
Διαδικασία αξιολόγησης θεατρικών κειμένων για τη συμμετοχή στο εργαστήριο
Τα σύντομα θεατρικά κείμενα αξιολογούνται άμεσα από τους Ηρακλή Λογοθέτη, Ελένη Ζιώγα, Βασίλη Κατσικονούρη και Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη, προκειμένου να σχηματιστεί η ομάδα που θα παρακολουθήσει το εργαστήριο.
Ο τελικός αριθμός των συμμετεχόντων στο εργαστήριο θα διαμορφωθεί σε σχέση με το βαθμό ανταπόκρισης και την ποιότητα των κειμένων.
Όσοι επιλεγούν να συμμετάσχουν στο εργαστήριο θα ειδοποιηθούν για την εγγραφή τους αμέσως μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων.

Πόσο διαρκεί το εργαστήριο

Τέλη Δεκεμβρίου 2016-Μάιος 2017, σε εβδομαδιαία βάση.
Κάθε Σάββατο 12:00-16:00, σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα του ΙΜΚ.
Κόστος συμμετοχής
Το κόστος συμμετοχής για το 5μηνο εργαστήριο (80 συνολικά ώρες) είναι 280€ σε δύο ισόποσες καταβολές, έως τις 29 Δεκεμβρίου 2016 (πρώτη καταβολή) και ως τις 15 Μαρτίου 2017 (τελευταία καταβολή).
Χρονοδιάγραμμα εργαστηρίου
Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου, ώρα 12:00: πρώτη συνάντηση γνωριμίας σπουδαστών και διδασκόντων στο ΙΜΚ
Έως τον Μάιο 2017: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα
Ιούνιος 2017: Επιλογή των μονόπρακτων έργων που θα εκδοθούν και θα παρουσιαστούν στη σκηνή του ΙΜΚ και προετοιμασία έκδοσης και παραστάσεων.
Ιούλιος 2017: Παρουσίαση της έκδοσης και των παραστάσεων στο ΙΜΚ.

Διαγωνισμός σύγχρονου θεατρικού έργου (αναμένεται να ανακοινωθεί σε λίγους μήνες)

Η β’ φάση του «Φεστιβάλ νέων θεατρικών συγγραφέων-6 συγγραφείς ζητούν το κοινό τους» θα ανακοινωθεί σε μερικούς μήνες μαζί με τους όρους συμμετοχής και αφορά στην πρόσκληση κατάθεσης ολοκληρωμένου και πρωτότυπου θεατρικού έργου.

Τα έξι (6) θεατρικά έργα που θα διακριθούν, θα εκδοθούν και θα παρουσιαστούν στη σκηνή του ΙΜΚ για ένα 10ήμερο παραστάσεων θα επιλεγούν ως εξής:
3 μονόπρακτα έργα από το Εργαστήριο Νέων Θεατρικών Συγγραφέων
3 θεατρικά έργα από τον Διαγωνισμό Σύγχρονου Θεατρικού Έργου


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.