• BUZZ
  • Νέα
  • 'ΕΛΛΗΝΙΚΑ' ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΙΚΡΟ ΓΚΛΟΡΙΑ
'ΕΛΛΗΝΙΚΑ' ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΙΚΡΟ ΓΚΛΟΡΙΑ

'ΕΛΛΗΝΙΚΑ' ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΙΚΡΟ ΓΚΛΟΡΙΑ


0.0/5 κατάταξη (0 ψήφοι)

  • Ημερομηνία: Πέμπτη, 14/03/2019 15:02
  • Συντάκτης: Onlytheater
  • Κατηγορία: Νέα

«Ελληνικά» τιτλοφορείται ο νέος κύκλος 12 μαθημάτων για την ελληνική έκφραση που ξεκινά ο Βασίλης Παπαβασιλείου τον Απρίλιο στο Θέατρο Μικρό Γκλόρια. Πρόκειται για ένα ταξίδι στη γλώσσα, με σταθμούς τους «φάρους» της νεοελληνικής λογοτεχνίας: Σολωμό, Καβάφη, Παπαδιαμάντη, Σεφέρη κ.ά.

Τα μαθήματα δεν απευθύνονται μόνο μόνο σε ηθοποιούς αλλά και σε όσους χρειάζονται τη γλώσσα σαν οξυγόνο της ζωής.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. έως τις 3 Απριλίου, στέλνοντας το βιογραφικό τους.

Ο Βασίλης Παπαβασιλείου είναι σκηνοθέτης και ηθοποιός. Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1949. Στις τελευταίες δουλειές του συγκαταλέγονται, Τους Ζυγούς Λύσατε, Η Ελένη του Γιάννη Ρίτσου, Relax…Mynotis, Σιχτίρ ευρώ, μπουντρούμ δραχμή… θα πεις κι ένα τραγούδι, Ιφιγένεια εν Ταύροις του Γκαίτε, Ο Τυχοδιώκτης… βασισμένος στον Χουρμούζη, Του Κουτρούλη ο γάμος του Αλέξανδρου Ρίζου Ραγκαβή, ο Κύκλωπας του Ευριπίδη καθώς επίσης και δύο οπερέτες του Θεόφραστου Σακελλαρίδη.
Συνολικά έχει σκηνοθετήσει τριάντα παραστάσεις μέσα σε ισάριθμα χρόνια (έργα Σοφοκλή, Γκολντόνι, Μαριβώ, Χόρβατ, Μποντ, Σαίξπηρ Πιραντέλλο, Μολιέρου, Αναγνωστάκη, Στάικου, Μανιώτη, κ.ά.). Έχει μεταφράσει θεατρικά και πεζά κείμενα (Γκολντόνι, Μποντ, Μολιέρος, Μπαρτ, Σαντ, κ.ά.).
Τιμήθηκε με διακρίσεις από τον Δήμο Αθηναίων, τον Δήμο Χαλανδρίου, την Ένωση Ελλήνων Θεατρικών και Μουσικών Κριτικών και το Φεστιβάλ Θεάτρου Συρακουσών της Σικελίας. Δίδαξε, όχι συστηματικά, σε δραματικές σχολές και στο Τμήμα Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.


Χρήσιμες πληροφορίες
Διάρκεια Σεμιναρίου: 60 ώρες (12 συναντήσεις των 5 ωρών).
Ημέρες μαθημάτων: Δευτέρα 8/4– Σάββατο 20/4, καθημερινά εκτός Κυριακής 14/4)
Ώρες μαθημάτων: 10.00-15.00
Κόστος: 300€
Χώρος: Θέατρο Μικρό Γκλόρια, Ιπποκράτους 7, Αθήνα
Αιτήσεις συμμετοχής: Έως 3 Απριλίου στο email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Πληροφορίες εγγραφής: Έως 3/4 καθημερινά (Δε-Πα 10:00-15:00) στο τηλέφωνο 6976510251.


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.