• BUZZ
  • Νέα
  • ΕΝΑ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΑΝΑΖΗΤΑ ΛΥΣΗ ΣΤΟ EL CONVENTO
ΕΝΑ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΑΝΑΖΗΤΑ ΛΥΣΗ ΣΤΟ EL CONVENTO

ΕΝΑ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΑΝΑΖΗΤΑ ΛΥΣΗ ΣΤΟ EL CONVENTO


5.0/5 κατάταξη (2 ψήφοι)

  • Ημερομηνία: Πέμπτη, 03/12/2015 12:27
  • Συντάκτης: Onlytheater
  • Κατηγορία: Νέα

Μετά τα «Η Μαφία δεν κοιμάται ποτέ», «Cabaret d’or» και «Άγιο Έγκλημα», το μυστήριο λαμβάνει χώρα αυτή τη φορά, στο λαμπερό και υπερβολικά φανταχτερό κόσμο ενός κέντρου διασκέδασης της εθνικής οδού.

«Το Τελευταίο Πανέρι» εκτυλίσσεται στο μπουζουκτσίδικο «Οι Καρυάτιδες», το οποίο πολιορκείται εδώ και ένα χρόνο από μια εταιρεία οδοποιίας, ώστε να γκρεμιστεί και να γίνουν διόδια. Ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού, Νώντας Παρλαβάντζας, αντιστεκόταν ηρωικά όλον αυτόν τον καιρό, αλλά εδώ και μια εβδομάδα αγνοείται!

Η γυναίκα του Μαρί, οι κόρες του Σάρα και Μάρα, αλλά και ο μαιτρ του μαγαζιού Λαμόγιας, ανακαλύπτουν ότι το αφεντικό τους τελικά, πούλησε το μαγαζί και εξαφανίστηκε με τα λεφτά.

Ή τουλάχιστον… έτσι νομίζουν!

Μέσα από μια ξεκαρδιστική διαδραστική παράσταση με ζωντανή μουσική, οι θεατές του Εl Convento del arte, καλούνται να εξιχνιάσουν αυτό το «σκοτεινό» έγκλημα, μελετώντας τα στοιχεία και ανακρίνοντας οι ίδιοι τους υπόπτους, οι οποίοι στέλνουν τα μηνύματά τους:
Μαρίκα Παρλαβάντζα (Βάσω Καβαλιεράτου) Φίλε των Καρυατιδών κι εσύ ξένε, που δεν μας ξέρεις και δεν γνωρίζεις την ιστορία μας, το Γολγοθά μας, έλα! Έλα την Κυριακή να στηρίξεις τον δίκαιο αγώνα μας. Έλα στη συναυλία μας. Γιατί θα το ρίξουν το μαγαζάκι μας οι μπουλντόζες… Κι έχει ψυχή το καημένο! Κλαίνε τα ντουβάρια μαζί μας, κλαίμε κι εμείς… Οικογένεια είμαστε! Εδώ μέσα μεγάλωσα τα κορίτσια μου, εδώ τα κάναμε όλα… Κι αυτός ο αχαΐρευτος, ο Νώντας, το στεφάνι μου, τίποτα δεν σεβάστηκε, μας πούλησε, μας πρόδωσε κι έγινε Λούης. Έλα να μας στηρίξεις, κι εμείς, να ξέρεις, θα σου το χρωστάμε. Άντε, «τσίου», που λένε και στο χωριό μου
Υ.Γ. Αν είσαι εχθρός ή προδότης, μην περάσεις ούτε απ' έξω, σ' έφαγα!!

Λαμόγιας (Χρήστος Πίτσας): Λαμόγια με λένε και τέχνη μου η επιβίωση - με ή χωρίς αφεντικό. Λες να γίνω εγώ αφεντικό; Τι να πω εδώ που έχουμε φτάσει, ρε παιδιά; Από τη μια ο ομογενής που πιέζει για να λύσει το φόνο, από την άλλη ... άβυσσος η ψυχή της γυναίκας. Καλά η Μάρα μέσα στην μπηχτή ήταν πάντα, τώρα μας τσουτσούρεψε και η Σάρα και έχει αρχίσει να κελαηδάει και εκεί που περιμένεις να ανοίξει το στόμα και να πετάξει πάλι στράκα στρούκα, πετάει φιλέτο στο πιάτο και σ' αφήνει σύξυλο. Η αφεντικίνα; Θέλει προσοχή το πράγμα.
Μάρα (Αλεξάνδρα Ούστα) Του έλεγα του γέρου μου να με αφήσει να ανοίξω τα φτερά μου, ότι με ζητάνε πολλά μαγαζιά και μου δίνουν και περισσότερα φράγκα! Εκείνος μου έλεγε πως σε αυτό το μαγαζί είναι το μέλλον μου και να μην κοιτάω αλλού… Με έψησε λοιπόν να μείνω και μετά μας την έκανε γυριστή. Πούλησε το μαγαζί χωρίς να πει τίποτα και μετά έγινε λαγός!!
Σάρα (Σωσώ Χατζημανώλη) Ως πρώτο όνομα των «Καρυάτιδων» εγώ, η Μις Αηδόνι Ορεινής Κορινθίας - για τους θαμώνες Σάρα - καλώ εσάς, τους φαν μου, που τόσα χρόνια με στηρίζετε, να έρθετε στη συναυλία αλληλεγγύης που θα δώσουμε για να μην κατεδαφίσουν το ιστορικό αυτό μαγαζί, αυτόν τον φάρο του πολιτισμού και της τέχνης που τόσα χρόνια γεμίζει τις ψυχές και τις βραδιές σας με υπέροχες μελωδίες , οι οποίες αναδεικνύουν την ελληνική κουλτούρα παγκοσμίως μέσω τις ιδιαίτερης φωνής μου.


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.