• BUZZ
  • Νέα
  • ΕΝΤΟΝΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΘΕΑΤΡΑ
ΕΝΤΟΝΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΘΕΑΤΡΑ

ΕΝΤΟΝΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΘΕΑΤΡΑ


0.0/5 κατάταξη (0 ψήφοι)

  • Ημερομηνία: Παρασκευή, 10/06/2016 12:18
  • Συντάκτης: Onlytheater
  • Κατηγορία: Νέα

Η νομοθετική ρύθμιση σχετικά με τον τρόπο αξιολόγησης της αποζημίωσης που αφορά την πληρωμή των εκτός έδρας, έχουν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις.

Τα σωματεία εργαζομένων Εθνικού Θεάτρου και Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, καταγγέλλουν την κυβέρνηση για την απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων και τονίζουν ότι «με αυτή την πολιτική η κυβέρνηση θέτει σε κίνδυνο την πραγματοποίηση των παραστάσεων των Κρατικών Θεάτρων στο Φεστιβάλ Επιδαύρου και τη διεξαγωγή των περιοδειών».

Σύμφωνα με τη νέα ρύθμιση η αποζημίωση εκτός έδρας μειώνεται από 70 σε 40 ευρώ, ενώ ταυτόχρονα αυξάνεται η χιλιομετρική απόσταση για όσους εργαζόμενους δικαιούνται αυτή την αποζημίωση από τα 50 στα 160 χιλιόμετρα, θεωρώντας το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου (για το Εθνικό Θέατρο) και αυτό των Φιλίππων στην Καβάλα (για το ΚΘΒΕ) εργασία εντός έδρας.

Αυτό σημαίνει ούτε λίγο ούτε πολύ ότι ένας θίασος γα παράδειγμα που κατεβαίνει για μια εβδομάδα στην Επίδαυρο, απαιτεί από τους εργαζόμενους να καλύψουν μόνοι τους τα έξοδα διαμονής και διατροφής τους, μιας και είναι εντελώς παράλογο κάποιος να πηγαινοέρχεται καθημερινά Επίδαυρο- Αθήνα για να κάνει πρόβες.

Οι εργαζόμενοι των δύο κρατικών οργανισμών εδώ και αρκετούς μήνες έχουν απευθυνθεί τόσο στο υπουργείο Πολιτισμού όσο και στο υπουργείο Οικονομικών, θέτοντας το πρόβλημα, αλλά δεν πήραν καμία απάντηση.

Τα σωματεία πάντως φαίνονται αποφασισμένα να προβούν σε κινητοποιήσεις που ενδεχομένως θα πλήξουν το θεσμό των φεστιβάλ, αν το ζήτημα δεν διευθετηθεί άμεσα.


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.