• BUZZ
  • Νέα
  • ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ Η 'ΛΟΥΛΑ'
ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ Η 'ΛΟΥΛΑ'

ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ Η 'ΛΟΥΛΑ'


0.0/5 κατάταξη (0 ψήφοι)

  • Ημερομηνία: Πέμπτη, 17/03/2016 14:17
  • Συντάκτης: Onlytheater
  • Κατηγορία: Νέα

Νέος κύκλος παραστάσεων στο Θέατρο του Νέου Κόσμου για το μυθιστόρημα που σόκαρε, δίχασε, ενθουσίασε και ανέβηκε για πρώτη φορά στο θέατρο. Η ΛΟΥΛΑ του Βαγγέλη Ραπτόπουλου, μία πολιτική πορνογραφία αυστηρά ακατάλληλη για ανηλίκους, επιστρέφει από την ομάδα Elephas Tiliensis, από 26 Μαρτίου έως 24 Απριλίου, κάθε Παρασκευή, Σάββατο στις 21.15 & Κυριακή στις 19.00.

νέος κύκλος παραστάσεων
26 Μαρτίου έως 24 Απριλίου
Παρασκευή & Σάββατο στις 21.15, Κυριακή 19.00 | Διάρκεια: 70’
Τιμή εισιτηρίου: Κανονικό 12€, Εκπτωτικό & Φοιτητικό 10€, Kάρτα ανεργίας 8€, Ατέλειες 5€

Το μυθιστόρημα που σόκαρε, δίχασε και ενθουσίασε, για πρώτη φορά στο θέατρο. Προσπαθώντας να φτάσει πάση θυσία στο αποκορύφωμα της ηδονής, μια όμορφη φοιτήτρια της Φιλοσοφικής Αθηνών έρχεται αντιμέτωπη με την εφιαλτική όψη της λαγνείας. Μια παράσταση για τον γυναικείο οργασμό και την απουσία του. Για τη χρήση ινδικής κάνναβης. Για σεξουαλικές διαστροφές. Για τη λαγνεία ως εφιάλτη της Aνατολής. Για βρικόλακες στην Aχαΐα του προηγούμενου αιώνα. Για κόσμους άλλων διαστάσεων στη σύγχρονη Aθήνα. Kαι για τον κόσμο των ψυχώσεων. Μια πολιτική πορνογραφία.

Ο αυτιστικός κόσμος της Λούλας. Η Λούλα ως σύμβολο μιας ολόκληρης γενιάς που πάλεψε να ενηλικιωθεί στις τοξικές δεκαετίες απο το ’90 και μετά. Η Λούλα αναζητά απελπισμένα και ασυνείδητα την εκτόνωση του σώματος καθώς δεν μπορεί να συνδεθεί με την πραγματικότητα, την χώρα και την Ιστορία. Η ανοργασμία της την κάνει εμμονική. Προβάλλει σαν αναπηρία και μέγγενη. Πρέπει να φτάσει σε οργασμό για να απελευθερωθεί. Η συγκάτοικός της, η Εύη, το alter ego της, χωρίς την εκθαμβωτική ομορφιά της Λούλας, κάνει τους άντρες να τρέχουν από πίσω της γιατί ξέρει να τους ικανοποιεί και να ικανοποιείται. Είναι το αντίθετο της Λούλας, είναι η χυδαία, σαρκαστική και κυνική σύντροφός της. Ένα ντεσαντικό δίδυμο.

Οι δύο κοπέλες, σε ένα φοιτητικό δωμάτιο στα Εξάρχεια, με αναμμένη την τηλεόραση και τα γειτονικά μπαλκόνια να ξεφωνίζουν Σφακιανάκη και Γαρμπή, μιλούν για το σεξ όπως το διαβάζουν στα περιοδικά του Κωστόπουλου, πηγαίνουν στο Πανεπιστήμιο, αν και ελάχιστα μιλούν για αυτό, φαντασιώνονται τους γυμναστές των πρωινάδικων μέχρι που ο Βρικόλακας εισβάλλει και τους συστήνει με έναν περίπατο στα Εξάρχεια μια Αθήνα μεταφυσική, διαβολική, τρομώδη και πανέραστη.

Ο κόσμος της “Λούλας” μέσα από την πορνογραφία, το χιούμορ, το noir και το θρίλερ, αποκαλύπτεται ως μελέτη μιας γενιάς, της γενιάς μας, που αναγνωρίζει και παλεύει με τον αυτισμό της προκειμένου να φτάσει στην ενηλικίωσή της.

Η παράσταση είναι αυστηρά ακατάλληλη για ανηλίκους.

Συντελεστές
Δραματουργική επεξεργασία, Σκηνοθεσία : Δημήτρης Αγαρτζιδης, Δέσποινα Αναστάσογλου
Σκηνικός χώρος, Κοστούμια : Μαγδαληνή Αυγερινού
Μουσική : costinho ( Κωστής Ζουλιάτης )
Φωτισμοί- Φωτογραφίες : Karol Jarek
Video : Μικαέλα Λιακατά, Ιάσων Αρβανιτάκης
Κίνηση: Αλεξάνδρα Καζάζου
Γλυπτά: Ιωάννα Πλέσσα

Παίζουν οι ηθοποιοί: Ανθή Ευστρατιάδου, Βίκυ Κατσίκα

Το μυθιστόρημα του Βαγγέλη Ραπτόπουλου “Λούλα” κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Καστανιώτη.

Θέατρο του Νέου Κόσμου
[Κάτω Χώρος]
Αντισθένους 7 & Θαρύπου, Νέος Κόσμος, 2109212900


Σχόλια (1)

  • κατερινα

    16 Μάρτιος 2016 στις 15:57 | #

    Υπάρχει δυνατότητα να διαθέσετε προσκλήσεις?

    απάντηση

Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.