• BUZZ
  • Νέα
  • ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ 'ΤΣΙΤΑΧ'
ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ 'ΤΣΙΤΑΧ'

ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ 'ΤΣΙΤΑΧ'


0.0/5 κατάταξη (0 ψήφοι)

  • Ημερομηνία: Τετάρτη, 18/07/2018 16:19
  • Κατηγορία: Νέα

Από τη Μαρία Κρύου στο Αθηνόραμα

Καλά καλά δεν έχει τελειώσει ο Ιούλιος και ήδη, μέσα από τις συνεργασίες που ανακοινώνονται έχουμε πειστεί πως ο επόμενος θεατρικός χειμώνας θα είναι από τους πιο καυτούς. Μόλις μάθαμε πως η τολμηρή Κίρκη Καραλή, μια σκηνοθέτις που δε φοβάται και επιχειρεί άλματα προς μια απρόβλεπτη αντίπερα όχθη, μετά την επιτυχία και την επανάληψη της «Απολογίας της Μαρί Κιουρί» της Ευσταθίας, αναλαμβάνει τη σκηνοθεσία του «Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα» του Βασίλη Κατσικονούρη με πρωταγωνιστή τον Τάκη Σπυριδάκη.

Η καθηλωτική ερμηνεία του Σπυριδάκη στον «Άγριο σπόρο» του Γιάννη Τσίρου στο θέατρο Επί Κολωνώ (η παράσταση θα επαναληφθεί το χειμώνα) συγκροτεί τον απόλυτο ρεαλισμό και τα όρια του δεν ορίζονται. Τόσο ο Βασίλης Κατσικονούρης όσο και ο Τάκης Σπυριδάκης ξέρουν να παίζουν με αυτά, γι' αυτό πιστεύουμε πως η συνάντηση τους σε ένα σύγχρονο νεοελληνικό έργο με θέμα το ποδόσφαιρο, μπορεί να τον οδηγήσει ένα ακόμα ερμηνευτικό ρεκόρ. Ο Κατσικονούρης είναι ένας συγγραφέας, ο οποίος βλέπει σε βάθος την εποχή του. Τα έργα του αποτελούν την αφετηρία θέσης ερωτημάτων σε σχέση με την ανθρώπινη ταυτότητα και την κοινωνία και αυτά θα επιχειρήσει να αναδείξει η Κίρκη Καραλή. Η παράσταση θα παιχτεί στο θέατρο Σταθμός στο πλαίσιο της ανάδειξης του νεοελληνικού θεατρικού έργου με καλλιτεχνικό διευθυντή τον Μάνο Καρατζογιάννη.

Η σκηνοθέτις δήλωσε στο Αθηνόραμα: «Το πιο ενδιαφέρον και το πιο γοητευτικό σ’ αυτό το κείμενο, μιας που δεν έχω πολλά πολλά με το ποδόσφαιρο, είναι που μου δίνει την ευκαιρία να δω τον άντρα μέσα στις στιγμές που βιώνει εκείνο που θεωρεί ως «μεγαλείο» και έπειτα αυτό που εκείνος βλέπει ως «κατάρρευση». Βλέπω τα ευαίσθητα σημεία του, τις αδυναμίες του. Πολύ χαίρομαι που με αφορμή αυτό το κείμενο θα συνεργαστώ με τον Τάκη Σπυριδάκη. Τον εκτιμώ και για την πορεία του στα καλλιτεχνικά και εκτός αυτών. Τον διεκδικούσα καιρό».

 


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.