• BUZZ
  • Νέα
  • 'ΓΑΜΗΛΙΟ ΕΜΒΑΤΗΡΙΟ' ΤΟΥ ΑΓΓΕΛΟΥ ΤΕΡΖΑΚΗ, ΣΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΘΕΑΤΡΟ
'ΓΑΜΗΛΙΟ ΕΜΒΑΤΗΡΙΟ' ΤΟΥ ΑΓΓΕΛΟΥ ΤΕΡΖΑΚΗ, ΣΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΘΕΑΤΡΟ

'ΓΑΜΗΛΙΟ ΕΜΒΑΤΗΡΙΟ' ΤΟΥ ΑΓΓΕΛΟΥ ΤΕΡΖΑΚΗ, ΣΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΘΕΑΤΡΟ


5.0/5 rating 1 vote

  • Ημερομηνία: Παρασκευή, 12/10/2018 13:43
  • Συντάκτης: Onlytheater
  • Κατηγορία: Νέα

Η ομάδα ΑΝΙΜΑ, μετά τις επιτυχημένες παραστάσεις "Έξοδος" (υποψήφια για το βραβείο Κάρολος Κουν) και "Ζητιάνος", συνεργάζεται με την Κωνσταντίνα Μιχαήλ, τον Κωνσταντίνο Κάππα και τη Μαίρη Χήναρη, στο έργο "Γαμήλιο Εμβατήριο" του Άγγελου Τερζάκη, που θα παρουσιαστεί στο Σύγχρονο Θέατρο, στις αρχές Δεκεμβρίου.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Ρουμπίνη Μοσχοχωρίτη
Σκηνικά: Δήμητρα Λιάκουρα
Κοστούμια: Μαρία Παπαδοπούλου
Μουσική: Στάθης Δρογώσης
Ηθοποιοί: Κωνσταντίνος Κάππας, Πέτρα Μαυρίδη, Κωνσταντίνα Μιχαήλ, Κατερίνα Μπιλάλη, Γιώτα Τσιότσκα
Προβολή-Επικοινωνία: Brainco


Η Ομάδα ΑΝΙΜΑ αποφάσισε να ανεβάσει αυτό το πρωτοποριακό για την εποχή του κείμενο, με έντονα συμβολικά στοιχεία, του Α. Τερζάκη γιατί της δίνει την ευκαιρία να ξεκινήσει μια διερεύνηση αναφορικά με την ιστορία της γυναίκας και της εξέλιξης του γυναικείου-φεμινιστικού κινήματος, από την εποχή που γράφτηκε μέχρι τις μέρες μας.


ΟΜΑΔΑ ΑΝΙΜΑ

Η Ομάδα Anima δραστηριοποιείται τα τελευταία χρόνια στο χώρο του θεάτρου. Με σκηνοθέτη τη Ρουμπίνη Μοσχοχωρίτη και βασικούς εκπροσώπους την ίδια και την ηθοποιό Κατερίνα Μπιλάλη, καθώς και μια ομάδα μόνιμων συνεργατών, πειραματίζεται κυρίως σε σύγχρονες θεατρικές φόρμες αφήγησης. Ο πειραματισμός έγκειται τόσο στο κομμάτι της φόρμας, δηλαδή της όψης της παράστασης όσο και στην υποκριτική μέθοδο. Η κεντρική ιδέα πάνω στην οποία δουλεύει η ομάδα είναι μια μεταμπρεχτική προσέγγιση των κειμένων. Προσεγγίζει την υποκριτική μέσα από την ουσιαστική χρήση της μουσικής ως παρτενέρ των ηθοποιών, την κίνηση και την σωματοποιημένη έκφραση των ρόλων. Επιπλέον μεγεθύνοντας τις σημαντικές στιγμές και δουλεύοντας πάνω σε μεγάλες υποκριτικές ενότητες δημιουργείται μια εικόνα παράστασης περισσότερο συμβολική και λιγότερο ρεαλιστική. Δίνεται έμφαση έτσι στην αφήγηση των σημαντικών σημείων της εκάστοτε ιστορίας και στην αυτοσχεδιαστική- πειραματική έκφρασή τους.
Το ενδιαφέρον της ομάδας στρέφεται είτε γύρω από κλασικά κείμενα και πώς μπορούν να παρουσιαστούν ώστε να αφορούν το σήμερα, είτε γύρω από πολιτικά, ιστορικά έργα. Η ματιά που προσεγγίζονται τα κείμενα μέχρι σήμερα έχει αφετηρία και στόχο να φωτίσει τη γυναικεία πλευρά-θέση μέσα στα κοινωνικά και ιστορικά συμφραζόμενα και να προβάλλει τις έμφυλες ταυτότητες.
Σταθμός στην πορεία της ομάδας είναι η παράσταση "Έξοδος", η οποία παίχτηκε για δυόμιση χρόνια και για την οποία τη σεζόν 2016-2017 ήταν υποψήφια για το βραβείο Κάρολου Κουν στην κατηγορία Δραματουργία Νοελληνικού έργου.


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.