• BUZZ
  • Νέα
  • Η ΑΝΤΖΕΛΑ ΜΠΡΟΥΣΚΟΥ ΑΝΕΒΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΝΤΑ ΓΚΑΜΠΛΕΡ
Η ΑΝΤΖΕΛΑ ΜΠΡΟΥΣΚΟΥ ΑΝΕΒΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΝΤΑ ΓΚΑΜΠΛΕΡ

Η ΑΝΤΖΕΛΑ ΜΠΡΟΥΣΚΟΥ ΑΝΕΒΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΝΤΑ ΓΚΑΜΠΛΕΡ


5.0/5 rating 1 vote

  • Ημερομηνία: Τετάρτη, 31/05/2017 18:14
  • Συντάκτης: Onlytheater
  • Κατηγορία: Νέα

Η σκηνοθέτης Άντζελα Μπρούσκου ανακοίνωσε στην προσωπική της σελίδα στο facebook ότι το επόμενο πρότζεκτ της εταιρείας της, του «Θεάτρου δωματίου» θα είναι η «Έντα Γκάμπλερ» του Ερρίκου Ίψεν.

Με το συγκεκριμένο έργο, που γράφτηκε το 1890, ο Νορβηγός Ερρίκος Ίψεν αρχίζει να κάνει στροφή σε μια δραματική γραφή με περισσότερα ψυχολογικά στοιχεία και συμβολισμούς. Άξονας περιστροφής του έργου είναι ο εγκλεισμός, ο εγκλωβισμός των προσώπων σε μια συνθήκη, σε ένα σχήμα και κυρίως η αδυναμία τους για απόδραση.

Η Έντα, θύμα των υψηλών της απαιτήσεων, δεν κατορθώνει να βρει στη ζωή τη θέση που της ανήκει. Οι απωθημένες ορμές της και ο αποτροπιασμός της για την καθημερινότητα που την περιβάλλει, την οπλίζουν με έναν παγερό εγωισμό. Και όταν ο Έιλερτ Λέβμποργκ εμφανίζεται για μία ακόμη φορά στον μοναχικό της δρόμο, την καταλαμβάνει η άγρια επιθυμία να εξουσιάσει αυτόν και την πρωτόγονη, ανώτερη φύση του. Αποφασίζει, χωρίς ίχνος οίκτου, να τον αποσπάσει από την Τέα, που, κατά την άποψη της, είναι μια γυναίκα ασήμαντη. Έχοντας υπερβεί τα όρια του κακού, επιζητεί και για τον εαυτό της ένα ωραίο τέλος, έναν δικαιωμένο από την ομορφιά θάνατο, που δεν μπορεί να περιμένει παρά μόνο από τον ίδιο τον εαυτό της.


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.