• BUZZ
  • Νέα
  • Η ΦΑΛΤΣΑ ΣΟΠΡΑΝΟ ΦΛΟΡΕΝΣ ΕΙΣ ΔΙΠΛΟΥΝ (!) ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Η ΦΑΛΤΣΑ ΣΟΠΡΑΝΟ ΦΛΟΡΕΝΣ ΕΙΣ ΔΙΠΛΟΥΝ (!) ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Η ΦΑΛΤΣΑ ΣΟΠΡΑΝΟ ΦΛΟΡΕΝΣ ΕΙΣ ΔΙΠΛΟΥΝ (!) ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ


1.0/5 rating 1 vote

  • Ημερομηνία: Κυριακή, 25/09/2016 10:01
  • Συντάκτης: Onlytheater
  • Κατηγορία: Νέα

Οι περισσότεροι μάθαμε για την Φλόρενς Φόστερ Τζένκινς, μέσα από την κινηματογραφική ταινία του Στίβεν Φρίαρς και την σπουδαία ερμηνεία της Μέριλ Στριπ.

Η πιο φάλτσα σοπράνο στην ιστορία της όπερας μπορεί ποτέ να μην τραγούδησε ούτε μια άρια σωστά, όμως αναμφίβολα υπήρξε αυτό που λέμε μια «ξεχωριστή περίπτωση». Το όνομά της ήταν γνωστό στους κύκλους της κλασικής μουσικής, αν και πάντα οι εμφανίσεις της προκαλούσαν το γέλιο του κοινού.

Η Φλόρενς Φόστερ Τζένκινς ήταν η πλούσια κόρη ενός δικηγόρου. Γνώριζε μουσική, δίδασκε μάλιστα πιάνο σε παιδιά, αλλά το όνειρό της ήταν να γίνει διάσημη τραγουδίστρια της όπερας, παρότι ήταν προφανές ότι δεν είχε τα προσόντα. Όμως περιβαλλόταν από ανθρώπους που δεν τόλμησαν ποτέ να της πουν την αλήθεια, αφού τους πλήρωνε αδρά για τις υπηρεσίες τους. Η αγάπη της για την όπερα ήταν τόσο μεγάλη, που κατάφερε σε πείσμα όλων να κάνει αρκετές ηχογραφήσεις, ενώ έφτασε να τραγουδήσει μέχρι και στο Κάρνεγκι Χολ. Ανάμεσα στους ανθρώπους που την υποστήριζαν, γιατί θεωρούσαν ότι έχει κάτι ιδιαίτερο ήταν και ο Κόουλ Πόρτερ. Οι θεατές των συναυλιών της ήταν πάντα επιλεγμένοι, η είσοδος απαγορευόταν σε επαγγελματίες κριτικούς και οι όποιες κριτικές γράφτηκαν ήταν από την ίδια ή φίλους της. Ζούσε πάντα σε μια ψευδαίσθηση κι ίσως αυτό ακριβώς το στοιχείο την καθιστά μια ενδιαφέρουσα θεατρική ηρωίδα.

Φέτος την ιστορία της θα τη δούμε από δυο θιάσους. Από αυτόν που την ανακοίνωσε πρώτος και διαθέτει εξαιρετικούς συντελεστές: Τον σκηνοθέτη Πέτρο Ζούλια, με την Άννα Παναγιωτόπουλου και τον Γιάννη Βούρο, στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα και είναι το «Glorious» του Πίτερ Γκίλτερ, στη σκηνή του Ελληνικού Κόσμου. Η τρυφερή κωμωδία που πραγματεύεται τη ζωή της Φλόρενς στη Νέα Υόρκη του 1945 και περιγράφει τις προσπάθειες να καταξιωθεί στο χώρο του τραγουδιού. Η συγκεκριμένη εκδοχή είναι πολυπρόσωπη. καθώς πρόκειται για υπερπαραγωγή. Στον πολύ ενδιαφέροντα θίασο και η έμπειρη Έρση Μαλικένζου.

Η δεύτερη παραγωγή, που ακολούθησε λίγο μετά από την ανακοίνωση της πρώτης, έρχεται από τη Ναταλία Τσαλίκη και τον Προμηθέα Αλειφερόπουλο.
Με σκηνοθέτη τον Γ. Περλέγκα, ανεβάζουν το έργο του Στίβεν Τέμπερλι «Φλόρενς Φόστερ Τζένκινς-Ενθύμιο» στο Θησείον.
Πρόκειται για ένα έργο με δύο πρόσωπα, την Φλόρενς και τον πιανίστα της, Κοσμέ ΜακΜουν.


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.