• BUZZ
  • Νέα
  • 'Η ΚΥΡΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΜΕΛΙΕΣ' ΑΠΟ ΤΑ ΜΠΑΛΕΤΑ ΜΟΛΣΟΪ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ
'Η ΚΥΡΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΜΕΛΙΕΣ' ΑΠΟ ΤΑ ΜΠΑΛΕΤΑ ΜΟΛΣΟΪ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ

'Η ΚΥΡΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΜΕΛΙΕΣ' ΑΠΟ ΤΑ ΜΠΑΛΕΤΑ ΜΟΛΣΟΪ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ


0.0/5 κατάταξη (0 ψήφοι)

  • Ημερομηνία: Παρασκευή, 12/01/2018 11:52
  • Συντάκτης: Onlytheater
  • Κατηγορία: Νέα

Η απόλυτη πρίμα μπαλαρίνα της εποχής μας, η Σβετλάνα Ζαχάροβα, και οι χορευτές των Μπαλέτων Μπολσόι, ξαναζωντανεύουν στη σκηνή του ιστορικού ρωσικού θεάτρου της Μόσχας την τραγική ιστορία της Μαργαρίτας Γκωτιέ, της ηρωίδας του ρομαντικού μυθιστορήματος «Η κυρία με τις καμέλιες» του Αλεξάνδρου Δουμά υιού. Τη χορογραφία που βασίζεται στη μουσική του Σοπέν, υπογράφει ο πολυβραβευμένος Τζον Νοϊμάγερ.

Το ελληνικό κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει την παράσταση σε ζωντανή αναμετάδοση από τη Μόσχα, στην Αίθουσα «Νίκος Σκαλκώτας» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, την Κυριακή 28 Ιανουαρίου (στις 18.00).

Η μετάδοση, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Χορός στο Μέγαρο», πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Θέατρο Μπολσόι και την Path? Live, μια συνεργασία που προσφέρει τη δυνατότητα στους φίλους της ορχηστικής τέχνης να γνωρίσουν κορυφαία έργα του παγκοσμίου ρεπερτορίου, μέσα από δορυφορικές προβολές παραστάσεων από τη Μόσχα (The Bolshoi Ballet Live from Moscow).

Η γεμάτη θεατρικότητα και συγκινησιακά φορτισμένη ερμηνεία των χορευτών των Μπαλέτων Μπολσόι, δίνει νέα πνοή σε αυτό το αριστούργημα της γαλλικής λογοτεχνίας που έχει εμπνεύσει μεταξύ άλλων, συνθέτες, χορογράφους, σκηνοθέτες αλλά και σύγχρονους συγγραφείς. Όπως έγραψαν οι Financial Times, «το έργο του Νοϊμάγερ, γεμάτο δυνατούς χαρακτήρες, βρήκε ένα χορευτικό σύνολο που μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του».

Η μουσική του μπαλέτου «Η κυρία με τις καμέλιες», χορογραφήθηκε από τον Αμερικανό Τζον Νοϊμάγερ για τα Μπαλέτα της Στουτγάρδης. Πρόκειται για μια από τις διασημότερες δημιουργίες του, η οποία πρωτοπαρουσιάστηκε το 1978 στο Staatstheater της ίδιας πόλης, με τη φημισμένη πρίμα μπαλαρίνα Μάρσια Χαϊντέ στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Στην τωρινή παράσταση, τη Μαργαρίτα Γκωτιέ ερμηνεύει η Σβετλάνα Ζαχάροβα, ενώ τον Αρμάνδο Ντυβάλ ενσαρκώνει ο Έντβιν Ρεβάζοφ, ένα από τα λαμπρότερα αστέρια του Μπολσόι αλλά και του Μπαλέτου του Αμβούργου.

Τιμές εισιτηρίων: 8 Euro (φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ)

15 Euro (γενική είσοδος)

 

ΑΠΕ ΜΠΕ


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.