• BUZZ
  • Νέα
  • Η 'ΟΠΕΡΕΤΤΑ' ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ REX
Η 'ΟΠΕΡΕΤΤΑ' ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ REX

Η 'ΟΠΕΡΕΤΤΑ' ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ REX


0.0/5 κατάταξη (0 ψήφοι)

  • Ημερομηνία: Σάββατο, 18/11/2017 10:04
  • Συντάκτης: Onlytheater
  • Κατηγορία: Νέα

Μια αποπλάνηση, μια βόμβα, μια επανάσταση
Η μόδα και η απόλυτη γύμνια

To Eθνικό Θέατρο παρουσιάζει για δεύτερη χρονιά με ανανεωμένο θίασο, την «Οπερέττα» μια παράσταση με αφορμή την «Οπερέττα» του Βίτολντ Γκομπρόβιτς, σε σκηνοθεσία Νίκου Καραθάνου.
Μέσα σε έναν εξωπραγματικό κόσμο, όπου η ενδόμυχη ανάγκη των ηρώων για επιστροφή στην ανωριμότητα υπαγορεύει κάθε είδους κίνηση, ξετυλίγετε μια αλλόκοτη, ποιητική ιστορία.
Η ευφάνταστη, ανατρεπτική και διαχρονική Οπερέττα του σπουδαίου Πολωνού συγγραφέα Βίτολντ Γκομπρόβιτς υιοθετεί την ελαφράδα του μουσικού αυτού είδους και υπονομεύει, με το σαρωτικό της χιούμορ, τα πλαστά πολιτικά, ηθικά και ιδεολογικά πρότυπα. Εκθέτει παράλληλα τη γελοιότητα των προσώπων που τα εκφράζουν και προτείνει την υπεροχή της απλότητας και της «γύμνιας» απέναντι στην κενότητα κάθε εφήμερης μόδας.
Ο κόμης Αρισταίος σχεδιάζει να αποπλανήσει την όμορφη Αλμπερτίνα. Η επιτυχία του σχεδίου του είναι η αρχή μιας αλληλουχίας απροσδόκητων και εξωφρενικών γεγονότων, όπου συνυπάρχουν η μόδα με την επανάσταση και αντιμάχονται η διαφθορά του ενδύματος με την αθωότητα της γύμνιας.

Ταυτότητα παράστασης
Μετάφραση: Γιάννης Αστερής
Σκηνοθεσία: Νίκος Καραθάνος
Διασκευή: Νίκος Καραθάνος, Γιάννης Αστερής
Σκηνικά-κοστούμια: Έλλη Παπαγεωργακοπούλου
Μουσική: Άγγελος Τριανταφύλλου
Φωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος
Κίνηση: Αμάλια Μπένετ
Βοηθός σκηνοθέτης: Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου
Βοηθός σκηνοθέτη: Ιωάννα Μπιτούνη
Βοηθοί σκηνογράφου: Μυρτώ Λάμπρου, Δημήτρης Αγγέλης, Τζίνα Ηλιοπούλου
Βοηθοί ενδυματολόγου: Στέλλα Γάσπαρη-Κάκαρη, Μαρίνα Μουρτζή, Λίνα Σταυροπούλου

Διανομή (με αλφαβητική σειρά)
Χάρης Αλεξίου, Χάρης Ανδριανός, Αλέξανδρος Βαρδαξόγλου, Μαρία Διακοπαναγιώτου, Βασιλική Δρίβα, Πάρις Θωμόπουλος, Νίκος Καραθάνος, Ευαγγελία Καρακατσάνη, Κώστας Κορωναίος, Νίκος Λεκάκης, Αμάλια Μπένετ, Κώστας Μπερικόπουλος, Ιωάννα Μπιτούνη, Ελένη Μπούκλη, Εύη Σαουλίδου, Μιχάλης Σαράντης, Αρης Σερβετάλης, Έλενα Τοπαλίδου, Άγγελος Τριανταφύλλου, Χάρης Φραγκούλης
Μουσικοί επί σκηνής:
Ilya Algaer (κοντραμπάσο) , Γιώργος Δούσος ( γκάιντα, καβάλ, ντουντούκ, κλαρίνο, φλάουτο), Διονύσης Κοκόλης ( τρομπέτα), Μενέλαος Μωραΐτης (τούμπα), Κώστας Νικολόπουλος ( κιθάρα), Βασίλης Παναγιωτόπουλος ( τρομπόνι), Ιάκωβος Παυλόπουλος (κρουστά), Άγγελος Τριανταφύλλου ( πιάνο).

Φωτογράφος παράστασης: Πάτροκλος Σκαφίδας

Όλες οι παραστάσεις στο Θέατρο Rex - Σκηνή «Μαρίκα Κοτοπούλη» θα παρουσιάζονται με αγγλικούς υπέρτιτλους κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή
Πληροφορίες για Μ.Μ.Ε. 210.5288111, 210.5288164

ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ-ΘΕΑΤΡΟ REX-ΣΚΗΝΗ «ΜΑΡΙΚΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΗ», Πανεπιστημίου 48 , τηλ. 210.3305074 (μέσω πιστωτικής κάρτας) και στο www.n-t.gr
Κρατήσεις συλλόγων: 210.5288178
Ημέρες και ώρες παραστάσεων
Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο στις 20:00
Κυριακή στις 19:00
Τιμές εισιτηρίων: 22€, 17€, 15€, 10€ (φοιτητικό)
κάθε Τετάρτη και Πέμπτη ενιαία τιμή 15€
Παρασκευή ενιαία τιμή 13€


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.