• BUZZ
  • Νέα
  • Η ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΘΕΑΤΡΟΥ
Η ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΘΕΑΤΡΟΥ

Η ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΘΕΑΤΡΟΥ


0.0/5 κατάταξη (0 ψήφοι)

  • Ημερομηνία: Τρίτη, 13/03/2018 16:30
  • Συντάκτης: Onlytheater
  • Κατηγορία: Νέα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου, την Κυριακή 18 Μαρτίου, η Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων μεταμορφώνεται σε ένα σκηνικό παιχνιδιού και καλεί όλη την οικογένεια, από τις 11.00 έως τις 14.00, σε ένα ξεχωριστό πρόγραμμα που περιλαμβάνει θεατρικό παιχνίδι, εκπαιδευτικό εργαστήρι για όλες τις αισθήσεις, εργαστήριο κουκλοθέατρου, διαδραστική ξενάγηση με έναν… ασυνήθιστο ξεναγό, δύο θεατρικές παραστάσεις και πολλές-πολλές εκπλήξεις!

Μικροί και μεγάλοι θα απολαύσουν δωρεάν δράσεις, θα ενεργοποιήσουν τη φαντασία και θα ξεδιπλώσουν την εκφραστικότητά τους.

Στο Πατάρι των Παλαιών Φούρνων θα ζωντανέψει το πιο αγαπημένο έργο αγάπης του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, «Ρωμαίος και Ιουλιέτα». Στο INNOVATHENS powered by Samsung – Αεριοφυλάκιο 2, χορός, περπάτημα πάνω σε γραμμές και διαδραστικό παιχνίδι με σχηματοσμό κύκλων στο σώμα ενώ, στο Νέο Υδαταέριο, θα δημιουργηθεί ένας θίασος πάνω στα χέρια! Επίσης τα παιδιά θα μεταμορφωθούν σε μικρά τρωκτικά και θα τρυπώσουν σε κάθε κρυφή γωνιά του παλιού εργοστασίου φωταερίου της Αθήνας και του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου, ανακαλύπτοντας άγνωστες πτυχές της νεότερης ιστορίας της πόλης μας. Στους Νέους Φούρνους, μαζί με τους «Πειρατές με τα βρακιά» θα στηθεί ένα μακρινό ταξίδι στη θάλασσα της φαντασίας μας μέσα από την πιο ανατρεπτική περιπέτεια. Η αυλαία της Κυριακής θα πέσει με έναν «Ανύπαρκτο Ιππότη» που -κι όμως- υπάρχει και θα υπάρξει επί σκηνής μαζί με μαγικά πλάσματα, βασιλιάδες, σπαθιά, σημαίες αλλά και ζωντανή μουσική.

Αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων:

«2018 - Όταν ο Ρωμαίος συνάντησε την Ιουλιέτα», θεατρικό παιχνίδι από την ομάδα NovelVox
Χώρος διεξαγωγής: Παλαιοί Φούρνοι (Πατάρι) στις 11.00
Ένα από τα πιο γνωστά θεατρικά έργα αγάπης όλων των εποχών, «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, γίνεται αφορμή για ένα ξεχωριστό θεατρικό εργαστήρι. Τα παιδιά μέσα από θεατροπαιδαγωγικές ασκήσεις, παιχνίδια ρόλων, μίμησης και δραματοποίησης, χρησιμοποιούν στο έπακρο την φαντασία και τη δημιουργικότητά τους, δίνοντάς μας τη δική τους μοντέρνα εκδοχή του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας.
*Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά από 7 έως 12ετών και διαρκεί περίπου 60’.

«Ένας κύκλος-κήπος με καπέλα», πολυαισθητηριακό εργαστήριο από τη Δήμητρα Νικολοπούλου
Χώρος διεξαγωγής:INNOVATHENS powered by Samsung, Αεριοφυλάκιο 2 (ισόγειο)
Ώρα έναρξης: Εργαστήριο α’11.00 & Εργαστήριο β’12.00
Η μίμηση, η μουσική, οι ήχοι, η κίνηση και τα χρώματα θα αποτελέσουν τους οδηγούς μας σε ένα εργαστήρι κίνησης, έκφρασης, αισθητηριακής εξερεύνησης και εικαστικής δημιουργίας για παιδιά και ενήλικες.
Πολύχρωμα καπέλα, γραμμές, κύκλοι και πίνακες του Kandinsky μας παρασύρουν σε ένα διαδραστικό παιχνίδι κίνησης, έκφρασης, αισθητηριακής εξερεύνησης και εικαστικής δημιουργίας με θέμα την άνοιξη. Αλήθεια, πού θα βρεθώ αν περπατήσω στις γραμμές; Πόσους κύκλους φτιάχνει το σώμα μου; Οι κύκλοι κι εγώ χορεύουμε. Κοίτα τον κύκλο που φτιάχνουν τα χέρια μας ενωμένα! Τι κρύβει αυτό το μεγάλο καπέλο; Κάτι πιάνω!
Σχεδιασμός προγράμματος: Δήμητρα Νικολοπούλου
Υλοποίηση: Δήμητρα Νικολοπούλου, Βέρα Γιόλτζιτς
*Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά από 18 έως 36 μηνών με τους γονείς τους και διαρκεί περίπου 45'.

«Ένας θίασος στο χέρι μας», εργαστήρι από την ομάδα κουκλοθεάτρου Hop Signor
Χώρος διεξαγωγής: Νέο Υδαταέριο (χώρος εκπαιδευτικών προγραμμάτων)
Ώρα έναρξης: Εργαστήριο α’ 11.00 &Εργαστήριο β’ 12.00
Τo χέρι μας μεταμορφώνεται σε θεατρική κούκλα και μας βοηθάει να αφηγηθούμε ιστορίες. Μικροί χαρτονένιοι ήρωες αποκτούν μάτια, μύτη και στόμα. Αλλά τι τα χρειάζονται όλα αυτά; Και πώς αλήθεια μια κούκλα που χωράει ίσα-ίσα στην παλάμη μας μπορεί να φωνάξει, να κρυφτεί, να ονειρευτεί; Με απλά υλικά, αλλά πολλή φαντασία θα ζωντανέψουμε κούκλες και θα γνωρίσουμε τα πρώτα μυστικά της τέχνης του κουκλοθεάτρου!
*Το κάθε πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά από 3 έως 6 ετών με τους γονείς τους και διαρκεί περίπου 50’.

«Ένας ποντικός τρύπωσε στο Γκάζι», διαδραστική ξενάγηση στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου
Σημείο εκκίνησης: Κεντρική Καμινάδα στις 11.30
Θέλεις να τρυπώσεις στο παλιό εργοστάσιο φωταερίου; Να ανακαλύψεις μέσα από τη ματιά ενός ποντικού το Γκάζι και τη νεότερη ιστορία της Αθήνας; Ο Ορέστης ο ποντικός μας καλεί, για ακόμη μια φορά, να τον ακολουθήσουμε σε μια ξενάγηση διαφορετική από τις συνηθισμένες... «Ένας ποντικός τρύπωσε στο Γκάζι!» κι εμείς φοράμε τα μουστάκια μας, μεταμορφωνόμαστε για λίγο σε μικρά τρωκτικά και τρυπώνουμε μαζί του σε κάθε κρυφή γωνιά του παλιού εργοστασίου φωταερίου.
Μέσα από τις αναμνήσεις αυτού του... παράξενου ξεναγού, μικροί και μεγάλοι γνωρίζουμε την ιστορία του Γκαζιού, την πορεία του εργοστασίου στο χρόνο και μια νέα οπτική της νεότερης ιστορίας της πόλης. Ακούμε μαζί του τα μηχανήματα να δουλεύουν ασταμάτητα, μυρίζουμε με τη δυνατή του μύτη το φωταέριο και βλέπουμε μέσα από τα μικρά του μάτια τα κτίρια να αποκαλύπτονται πελώρια μπροστά μας...
*Η διαδραστική ξενάγηση είναι σχεδιασμένη με άξονα τις τεχνικές του museumtheatre. Μέσα από το θέατρο και εικαστικές παρεμβάσεις, η ιστορική πληροφορία προσφέρεται με ευφάνταστο και κωμικό τρόπο στον επισκέπτη του Μουσείου.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε οικογένειες με παιδιά από 8 ετών και διαρκεί περίπου 60’.

«Οι Πειρατές με τα βρακιά», διαδραστική θεατρική παράσταση από την Ομάδα Θεάτρου Δον Κιχώτες
Χώρος διεξαγωγής: Νέοι Φούρνοι
Ώρα έναρξης: 12.00
Διαδραστική θεατρική παράσταση, βασισμένη σε παιχνίδια και αυτοσχεδιασμούς των μελών της Ομάδας Θεάτρου Δον Κιχώτες. Τα παιδιά παίρνοντας ρόλους συμμετέχουν στη θεατρική δράση, διασκεδάζουν, δημιουργούν, γελάνε και τέλος ανακαλύπτουν το κρυμμένο μυστικό της συμφιλίωσης.
Κείμενο: Χρήστος Χριστόπουλος
Σκηνοθεσία: Δον Κιχώτες
Παίζουν: Κωνσταντίνος Δαλαμάγκας, Σοφία Νικολοπούλου
*Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά από 4 έως 10 ετών και διαρκεί περίπου 60’.

«Ο Ανύπαρκτος Ιππότης», θεατρική παράσταση από την ομάδα ΝΤΟΥΘ
Χώρος διεξαγωγής: Αμφιθέατρο στις 13.00
Η ομάδα ΝΤΟΥΘ προτείνει για τη νέα θεατρική σεζόν το μεσαιωνικό παραμύθι «Ο Ανύπαρκτος Ιππότης», βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Ίταλο Καλβίνο, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καστανιώτη. Μια ιστορία με μαγικά πλάσματα, ιππότες, βασιλιάδες, ξύλινα άλογα, σπαθιά, σημαίες και παιδικά παιχνίδια, που μιλάει για την ταυτότητα, τον ιπποτισμό και τη δύναμη της θέλησης.
Κείμενο: Bάσια Ατταριάν, Ιωάννα Ραμπαούνη /Σκηνοθεσία: Βάσια Ατταριάν /Βοηθός σκηνοθεσίας: Μυρτώ Μακρίδη /Πρωτότυπη μουσική - στίχοι: Δημήτρης Τάσαινας /Επιμέλεια κίνησης - χορογραφίες: Έλενα Γεροδήμου /Σκηνικό - κοστούμια: Αλεξία Χρυσοχοΐδου /Κατασκευή σκηνικού: Στέλιος Λαμπαδαριός /Φωτισμοί: Τάσος Παλαιορούτας /Φωτογραφίες: Eυτυχία Βλάχου
Παίζουν: Ρωμανός Καλοκύρης, Προμηθέας Nerattini Δοκιμάκης, Μυρτώ Μακρίδη, Ιωάννα Ραμπαούνη, Μαρία Φιλίνη
Μουσικός επί σκηνής: Δημήτρης Τάσαινας

*Η παράσταση απευθύνεται σε οικογένειες με παιδιά από 4 ετών και άνω και διαρκεί περίπου 60’.

18 Μαρτίου 2018
ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ, Πειραιώς 100, Γκάζι
Τηλ.: 210 3475518/3461589/3416903/3467322
Από τις 11:00 έως τις 14:00. Η είσοδος σε όλες τις δράσεις είναι ελεύθερη με απαραίτητη τηλεφωνική κράτηση: 213 0109327 (Δευτέρα – Παρασκευή, 11:00-16:00)


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.