• BUZZ
  • Νέα
  • Η ΤΡΙΚΥΜΙΑ ΤΟΥ ΤΖΑΡΜΑΝ ΣΤΗΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ 260
Η ΤΡΙΚΥΜΙΑ ΤΟΥ ΤΖΑΡΜΑΝ ΣΤΗΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ 260

Η ΤΡΙΚΥΜΙΑ ΤΟΥ ΤΖΑΡΜΑΝ ΣΤΗΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ 260


0.0/5 κατάταξη (0 ψήφοι)

  • Ημερομηνία: Δευτέρα, 11/07/2016 13:20
  • Συντάκτης: Onlytheater
  • Κατηγορία: Νέα

Το φεστιβάλ θερινού κινηματογράφου της Αθήνας, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου και του αφιερώματος Shakespeare in the City, προβάλλει την ταινία του Ντέρεκ Τζάρμαν Η ΤΡΙΚΥΜΙΑ (The Tempest, 1979) στην Πειραιώς 260.

Πρόκειται για ελεύθερη διασκευή του έργου του Σαίξπηρ, που ο Τζάρμαν τοποθετεί αόριστα σε «ρετρό» εποχή, χρησιμοποιώντας στοιχεία του κλασικού μιούζικαλ, αλλά και μιας ακραίας πανκ αισθητικής. Η ταινία απέσπασε διθυραμβικές κριτικές και προβλήθηκε στο Φεστιβάλ του Εδιμβούργου και των Καννών.

Ο Πρόσπερο, ένας μάγος, κυνηγημένος από τον αδελφό του και το βασιλιά της Νάπολης καταφεύγει με την κόρη του σε ένα απομονωμένο νησί. Όταν οι εχθροί του τον πλησιάζουν, με τη βοήθεια του Άριελ, ενός πνεύματος, προκαλεί μια καταιγίδα. Ο γιος του βασιλιά σώζεται από την καταιγίδα και αιχμαλωτίζεται από τον Πρόσπερο. Οι δυο νέοι ερωτεύονται ο ένας τον άλλο. Στο νησί όμως περιπλανώνται και κάποιοι διασωθέντες από την καταιγίδα, έχοντας τα δικά τους σχέδια...

Ο Ντέρεκ Τζάρμαν υπήρξε ένας από τους κορυφαίους σκηνοθέτες-δημιουργούς του 20ού αιώνα. Ζωγράφος, σκηνογράφος, συγγραφέας, ακτιβιστής για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων, αλλά και εμπνευσμένος κηπουρός, έχει μπει στο πάνθεον των τρομερών παιδιών του κινηματογράφου μαζί με τον Παζολίνι, τον Κοκτώ και τον Κεν Άνγκερ που θαύμαζε.

Η προβολή ξεκινάει στις 21.30 και η είσοδος είναι ελεύθερη

Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016 | 22.00
«Η Τρικυμία» (1979) του Ντέρεκ Τζάρμαν
Πειραιώς 260 (Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου)


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.