• BUZZ
  • Νέα
  • 'Η ΖΩΗ ΜΟΥ ΟΛΗ' ΜΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ-ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΣΤΕΛΙΟ ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗ
'Η ΖΩΗ ΜΟΥ ΟΛΗ' ΜΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ-ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΣΤΕΛΙΟ ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗ

'Η ΖΩΗ ΜΟΥ ΟΛΗ' ΜΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ-ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΣΤΕΛΙΟ ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗ


0.0/5 κατάταξη (0 ψήφοι)

  • Ημερομηνία: Τρίτη, 12/12/2017 12:40
  • Συντάκτης: Onlytheater
  • Κατηγορία: Νέα

«Ο Καζαντζίδης ήταν ένα φαινόμενο φωνής και ήθους. Δεν μπορώ να τον συγκρίνω με κανέναν» δηλώνει η Μιμή Ντενίση, η οποία, μετά το πολύ επιτυχημένο «Σμύρνη μου αγαπημένη», επέλεξε να σκηνοθετήσει ένα έργο - αναφορά στο «μύθο» του μεγάλου Έλληνα τραγουδιστή και στη ζωή των μουσικών της εποχής του.

Η ίδια μάλιστα, υπογράφει μαζί με την Κωνσταντίνα Γιαχαλή το κείμενο της παράστασης με τίτλο «Στέλιος Καζαντζίδης- η ζωή του όλη», η οποία ανεβαίνει από τις 25 Δεκεμβρίου στο «Θέατρον» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». Πρόκειται για μία παραγωγή του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού και της Stefi productions.

«Τον αγάπησα πολύ τον Καζαντζίδη. Πέρασα χιλιάδες ώρες ακούγοντας τα τραγούδια του» παραδέχτηκε η Μιμή Ντενίση στη συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση της παράστασης, και εξήγησε πως πρόκειται για «ένα έργο για την ψυχή και τις αξίες ενός μύθου της Ελλάδας». Σύμφωνα με την ίδια, η παράσταση επιχειρεί να ξεδιπλώσει την πορεία της ζωής του μεγάλου τραγουδιστή, με μια μυθιστορηματική αφήγηση μέσα από τα μάτια των δικών του ανθρώπων.

«Ήταν χρέος μου, να γίνει η ζωή του Στέλιου θεατρική παράσταση» είπε η σύζυγός του, Βάσω Καζαντζίδη, που στάθηκε στο πλευρό του μέχρι το τελευταίο λεπτό και παραμένει μέχρι σήμερα θεματοφύλακας της μνήμης του, σημειώνοντας ότι στο μέλλον δεν αποκλείεται να γίνει και ταινία.

Πηγή έμπνευσης για την παράσταση, αποτέλεσε το βιβλίο «Απομεσήμερο με τον Στέλιο» (εκδόσεις Οδός Πανός) των προσωπικών του φίλων, Πάνου Υφαντή και Νίκου Τζανιδάκη. Μιλώντας για τον μεγάλο Έλληνα τραγουδιστή που «αγαπήθηκε φανατικά και μπήκε στις καρδιές και στα σπίτια των ανθρώπων», ο Νίκος Τζανιδάκης ανέφερε: «Ο Στέλιος ήταν μία ξεχωριστή προσωπικότητα. Τις αρχές και τα πιστεύω του δεν μπορούσες να τα εξαγοράσεις, ούτε με όλο το χρυσάφι του κόσμου. Ήταν ένας άνθρωπος που είχε εντοπίσει τις ανάγκες του και δεν μπορούσες να τον πείσεις να κάνει κάτι που δεν ήθελε. Στην τέχνη του, μπορούσες να δεις την ψυχή του».

****

Ένα έργο-αναφορά στον «μύθο» του μεγάλου Έλληνα τραγουδιστή Στέλιου Καζαντζίδη και στη ζωή των μουσικών της εποχής του.

Ένα προσφυγόπουλο, γιός του Χαράλαμπου Καζαντζίδη από τον Πόντο και της Γεθσημανής από την Μικρασία, ξεκινάει την ζωή του με αντίξοες συνθήκες και γίνεται ο μεγαλύτερος τραγουδιστής της σύγχρονης Ελλάδας. Πρόκειται για μια μυθιστορηματική αφήγηση της ζωής του μέσα από τα μάτια των δικών του ανθρώπων, αλλά και μια τοιχογραφία των μουσικών της εποχής.

Οι μεγάλοι συνθέτες, ο Παπαϊωάννου, ο Χιώτης, ο Τσιτσάνης, ο Πάνου, ο Χατζιδάκις, ο Θεοδωράκης, τα διάσημα κέντρα, όπως η «Τριάνα» του Χειλά, καθώς και οι μεγάλες δισκογραφικές επιτυχίες όλων τους περνάνε μέσα από το έργο και φωτίζουν γνωστές και άγνωστες πτυχές της εποχής. Ακούγονται οι μεγάλες επιτυχίες του Στέλιου που αγάπησαν γενιές και γενιές Ελλήνων και δημιούργησαν τον «μύθο» του Καζαντζίδη.
Ο Στέλιος Καζαντζίδης αγαπήθηκε φανατικά, μπήκε στις καρδιές και στα σπίτια των ανθρώπων και τραγουδήθηκε όσο λίγοι. Στο πρόσωπό του και στις μεγάλες του επιτυχίες, όλοι βρίσκουν ένα κομμάτι της δικής τους ζωής.

Το τεράστιο καλλιτεχνικό του στίγμα είναι αυτό που ενέπνευσε τους δημιουργούς να γράψουν ένα έργο αφιερωμένο στη χρυσή εποχή του λαϊκού βάρδου, γεμάτο από τα τραγούδια που αγαπήθηκαν από τους παλιότερους και τραγουδιούνται ακόμα και σήμερα από τους νεότερους.

Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού και η STEFI Productions ανεβάζουν την παράσταση με ένα επιτελείο εξαίρετων ηθοποιών, πλούσια σκηνικά και κοστούμια εποχής στο «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» από τις 25 Δεκεμβρίου.

Ταυτότητα παράστασης

ΚΕΙΜΕΝΟ: Μιμή Ντενίση, Κωνσταντίνα Γιαχαλή
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Μιμή Ντενίση
ΣΚΗΝΙΚΑ ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: Γιώργος Πάτσας
ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΕΣ-ΚΙΝΗΣΙΟΛΟΓΙΑ: Μάρω Μαρμαρινού

Πρωταγωνιστούν:
Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Δημήτρης Σταρόβας, Μελέτης Ηλίας, Νίκη Παλληκαράκη, Σταύρος Νικολαΐδης, Σπύρος Μεριανός, Κώστας Βελέτζας, Αναστασία Σκοπελίτη, Μαριλένα Δήμα, Χρήστος Βελιάνο.
Μαζί τους η Νεφέλη Ορφανού & ο Μιχάλης Μητρούσης
«Γιορδάνης»
ο Αντώνης Λουδάρος

Παίζουν (με αλφαβητική σειρά):
Ελένη Ζιάνα, Εβελίνα Κυπραίου, Δήμητρα Μιχαηλίδου, Άγγελος Μπέσσας, Ηλίας Νομικός, Νίκος Πολοζιάνης, Έφη Σταυροπούλου, Γιώργος Τάτσης

 


Για πληροφορίες-κρατήσεις θέσεων: Τ. 212 254 0300


Παραγωγή:


ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

&

STEFI PRODUCTIONS

«ΘΕΑΤΡΟΝ»
Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»
Πειραιώς 254, Ταύρος
Τ. 212 254 0300
www.theatron254.gr
http://www.facebook.com/Theatron254«ΕλληνικόςΚόσμος»
Διατίθεται δωρεάν χώρος στάθμευσης


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.