• BUZZ
  • Νέα
  • ΜΑΓΙΚΟΙ ΣΤΡΟΒΙΛΙΣΜΟΙ ΣΤΟ PASSPORT ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ
ΜΑΓΙΚΟΙ ΣΤΡΟΒΙΛΙΣΜΟΙ ΣΤΟ PASSPORT ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ

ΜΑΓΙΚΟΙ ΣΤΡΟΒΙΛΙΣΜΟΙ ΣΤΟ PASSPORT ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ


5.0/5 rating 1 vote

  • Ημερομηνία: Τρίτη, 11/10/2016 12:50
  • Συντάκτης: Onlytheater
  • Κατηγορία: Νέα

Η ιδιαίτερη τεχνική του και οι εξαιρετικές σόλο χορογραφίες του, που έχουν επηρεαστεί από τον χορό των Σούφι, έχουν κάνει διάσημο σε όλο τον κόσμο τον Τούρκο DERVISH Ziya Azazi. Οι κριτικοί έχουν αποθεώσει την τεχνική του και το κοινό τον λατρεύει. Επίσης είναι ίσως ο χορευτής που έχει κάνει τις περισσότερες φωτογραφίσεις, καθώς όλα τα editorials τον θέλουν στο εξώφυλλό τους.

Γεννήθηκε στην Αντιόχεια της Τουρκίας και ξεκίνησε σε μικρή ηλικία τις σπουδές του στον σύγχρονο χορό, ενώ το 1999 άρχισε να εξερευνά τον παραδοσιακό χορό των Σούφι. Τότε χαρακτηρίστηκε ως «Ο πιο εντυπωσιακός χορευτής της χρονιάς» από το περιοδικό “Ballet International Magazine” κι έγινε γνωστός παγκοσμίως.

Στις 17 Οκτωβρίου λοιπόν ο Ziya Azazi έρχεται στο Passport Κεραμεικός για μια παράσταση- εμπειρία στον κόσμο της σούφικης φιλοσοφίας, με τίτλο «Dervish». Αποτελείται από 2 μέρη, το «Azab» και το «Dervish in progress». Η μουσική είναι του γνωστού Τούρκου καλλιτέχνη, Mercan Dede και του Αυστριακού Uwe Felchle.

O Azazi μελετάει πως η μυστική κουλτούρα των Σούφι μπορεί να μεταφραστεί σε σύγχρονη γλώσσα και η συγκεκριμένη παράσταση θεωρείται σταθμός στην ιστορία του χορού.

Πριν από την παράσταση θα υπάρξει μια εισαγωγή στη μουσική των Σούφι, από τον δεξιοτέχνη στο ούτι, Βασίλη Παπανικολάου.

Μετά την παράσταση θα ακολουθήσει συζήτηση του κοινού με τον Ziya, ο οποίος θα δείξει και τις βασικές τεχνικές των κινήσεων των περιστρεφόμενων Δερβίσηδων.


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.