• BUZZ
  • Νέα
  • 'ΜΑΡΜΑΡΩΜΕΝΟΣ ΧΡΟΝΟΣ' ΣΤΟ ΨΥΧΙΑΤΡΕΙΟ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ
'ΜΑΡΜΑΡΩΜΕΝΟΣ ΧΡΟΝΟΣ' ΣΤΟ ΨΥΧΙΑΤΡΕΙΟ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

'ΜΑΡΜΑΡΩΜΕΝΟΣ ΧΡΟΝΟΣ' ΣΤΟ ΨΥΧΙΑΤΡΕΙΟ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ


0.0/5 κατάταξη (0 ψήφοι)

  • Ημερομηνία: Σάββατο, 01/06/2019 18:14
  • Συντάκτης: Onlytheater
  • Κατηγορία: Νέα

Το Εθνικό Θέατρο συνεχίζει τα θεατρικά εργαστήρια προσωπικής ανάπτυξης για κρατουμένους που υλοποιεί σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Δικαιοσύνης στα Καταστήματα Κράτησης Ε.Κ.Κ.Ν. Αυλώνα, Ψυχιατρείο Κρατουμένων Κορυδαλλού, Κέντρο Απεξάρτησης Τοξικομανών Κρατουμένων Ελεώνα - Θηβών και Κ.Κ. Κορίνθου.


Το εργαστήριο με τη θεατρική ομάδα του ΨΚΚ, ξεκίνησε τον Σεπτέμβρη του 2017. Η ιδιαιτερότητα του θεραπευτικού-σωφρονιστικού καταστήματος κράτησης, οδήγησε στην επιλογή του λόγου ως βασικό εργαλείο επικοινωνίας και όχι το σώμα όπως είναι στα άλλα κέντρα κράτησης. Από τις συζητήσεις προέκυψαν θέματα που σχετίζονται με τον εγκλεισμό των κρατουμένων και την αποφυλάκισή τους. Η ανάγκη τους να μιλήσουν για αυτά τα θέματα ήταν αισθητή και έτσι γράφτηκε ένα έργο όπου ο καθένας κάνει μια προσωπική κατάθεση σκέψεων και συναισθημάτων.

Μετά από πολλές αλλαγές στο κείμενο και την σύνθεση της ομάδας, δημιουργήθηκε το θεατρικό έργο με τίτλο «Μαρμαρωμένος Χρόνος».

Η ιστορία ενός ανθρώπου που κάποια στιγμή στη ζωής του έκανε μια απλή σκέψη. Να φροντίσει τέσσερις άγνωστους ανθρώπους που είχαν ανάγκη κάποιον. Μοιράζονται κάτι κοινό, μόνο που δεν το ξέρουν. Η δύναμη της ανθρώπινης ψυχής να αντεπεξέλθει σε δύσκολες συνθήκες, η αναγκαιότητα συνοδοιπόρων στην ζωή μας και την κατάλληλη στιγμή της αφύπνισης από το λήθαργο είναι τρία βασικά θέματα της παράστασης.

Σκηνοθεσία – Στάθης Γράψας & Φάνης Κατέχος
Μουσική – ΚωσταντίνοςΚαρδακάρης (πιάνο) & Διονύσης Δερβιτσιώτης (βιολί)
Ποιήματα - Αλέξανδρος Β & ¨Αγγελος Α.
Γραφικά – Σωτήρης Λ.

 


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.