• BUZZ
  • Νέα
  • ΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ!
ΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ!

ΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ!


0.0/5 κατάταξη (0 ψήφοι)

  • Ημερομηνία: Πέμπτη, 15/11/2018 10:59
  • Συντάκτης: Onlytheater
  • Κατηγορία: Άρθρο

Με ένα φιλόδοξο και πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα, αλλά και πρωτότυπες δράσεις, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, δηλώνει δυναμικό πολιτιστικό παρόν.

Ο Νίκος Διαμαντής, Καλλιτεχνικός Διευθυντής ΔΘΠ, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά είναι μια φωνή επίμονη, ανήσυχη και θαρραλέα. Υιοθετώντας μια φιλοσοφία συμμετοχικού ουμανισμού, την οποία προτείνει και ως μοντέλο διαχείρισης στον χώρο του πολιτισμού, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά στηρίζεται στους άρρηκτους δεσμούς με την κοινωνία, για να εξακτινώσει τη δράση του προς διαφορετικές, αναπάντεχες κατευθύνσεις».

Αναλυτικότερα:

Κεντρική Σκηνή:
Στις 22 Νοεμβρίου η αυλαία ανοίγει με τον «Θείο Βάνια» του Αντον Τσέχωφ που σκηνοθετεί ο Γιώργος Κιμούλης. Εκτός από τον Γιώργο Κιμούλη, πρωταγωνιστεί ο Τάσος Νούσιας, η Χαρά Μάτα Γιαννάτου και πολλοί άλλοι.

Στις 10 Δεκεμβρίου του 2018, η «Ρένα, το τελευταίο βιβλίο του Αύγουστου Κορτώ, γίνεται θεατρικό σε σκηνοθεσία Νικαίτης Κοντούρη στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, με την Υρώ Μανέ στον ομώνυμο ρόλο.

Στις 22 Φεβρουαρίου του 2019 τη σκυτάλη στην κεντρική σκηνή παίρνει ο «Βόυτσεκ». Η Κατερίνα Ευαγγελάτου επιστρέφει στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά σκηνοθετώντας το αριστούργημα του Γκέοργκ Μπύχνερ με τον Γιώργο Γάλλο στον ομώνυμο ρόλο και έναν δυναμικό θίασο 10 ηθοποιών. .

Στις 3 Μαίου του 2019, ο Θωμάς Μοσχόπουλος θα σκηνοθετήσει τον «Κύκλο του Έρωτα» του Αρθουρ Σνίτσλερ. Στην παράσταση πρωταγωνιστούν οι Στεφανία Γουλιώτη, Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Αυγουστίνος Κούμουλος, Αλέξανδρος Λογοθέτης, Άννα Μάσχα, Κίτυ Παιταζόγλου, Ευδοκία Ρουμελιώτη, Σίσσυ Τουμάση, Χάρης Φραγκούλης, Αλέξανδρος Χρυσανθόπουλος.

Φουαγιέ

Παράλληλα, στις 21 Ιανουάριου, ο Νικόλας Ανδρουλάκης σκηνοθετεί στο Φουαγιέ του Θεάτρου την παράσταση «Κούκλες» (έργο βασισμένο στο Κουκλόσπιτο του Ιψεν).

Στο φουαγιέ επίσης, η Ρούλα Πατεράκη θα ανεβάσει τον Δεκέμβριο το ιστορικό κείμενο του Δημήτρη Δημητριάδη «Πεθαίνω σαν χώρα».

1. «Η Εκπνοή» με τον Γιώργο Παπαπαύλου, στις 13 Δεκεμβρίου του 2018 στην κεντρική σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά.
2. «Η Εκδρομή» με μια ομάδα γυναικών ηθοποιών, μεταξύ των οποίων, με αλφαβητική σειρά: Ευανθία Κουρμούλη, Nάνα Παπαδάκη, Δανάη Παπουτσή, Εύρη Σωφρονιάδου, Τασία Σοφιανίδου, στις 12 Φεβρουαρίου 2019, στην Ιχθυόσκαλα του Κερατσινίου.
3. «Η Εκταφή» με τη Ρούλα Πατεράκη, στις 9 Απριλίου 2019, στο υπό κατασκευή τερματικό σταθμό του Μετρό στον Πειραιά.

Στο φουαγιέ τέλος, η Ολια Λαζαρίδου και ο Νίκος Ξυδάκης θα παρουσιάσουν το «Με μία Αναπνοή», ένα ποιητικό αφήγημα σε δύο μέρη.

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά για δεύτερη χρονιά συνεχίζει το Πρόγραμμα «Δημιουργία και καθιέρωση στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά του Φεστιβάλ «Η δυναμική του Ελληνικού Λόγου στο Θέατρο» (2018-2020), επιμένοντας σε μια κοινωνική πολιτική η οποία θέλει ένα θέατρο ανοιχτό στην κοινωνία, στον πολίτη της ευρύτερης περιφέρειας του και όχι μόνο, ανοίγει τις πόρτες του στο μεγάλο κοινό κάθε ηλικίας και κάνει ένα πρώτο και ουσιαστικό βήμα για τη θεατρική εκπαίδευση. Το πρόγραμμα είναι ανοιχτό σε όλους! Καλεί όλον τον κόσμο να ανακαλύψει τον μηχανισμό της θεατρικής πράξης εκ των έσω, δίνοντάς του τη μοναδική ευκαιρία να παρακολουθήσει πώς φτιάχνεται μια θεατρική παράσταση και να ακολουθήσει τη διαδρομή της μέσα από μια σειρά ανοιχτών προβών.

Τα έργα τα οποία θα παρουσιαστούν στο φετινό πρόγραμμα «Η δυναμική του Ελληνικού Λόγου στο Θέατρο» είναι τα εξης:

Κεντρικές Παραστάσεις
1. Μ. Ευθυμιάδης, Ο Φονιάς, Σκηνοθεσία Κίρκη Καραλή


2. Μ. Τσίτας, Ο Στρατηγός, Σκηνοθεσία Ρούλα Πατεράκη


3. Δ. Κεχαίδης-Ελ. Χαβιαρά, Με δύναμη από την Κηφισιά, Σκηνοθεσία Ν. Διαμαντής

Παιδική σκηνή

Στην παιδική σκηνή του θεάτρου θα παρουσιάζεται η παράσταση του Μάκη Καραχάλιου «Ο Μικρός Αmadeus» σε σκηνοθεσία Ρέινα Εσκενάζυ με τον Αντώνη Λουδάρο στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Εικαστικά: Να σημειωθεί πως είκοσι οκτώ εμβληματικά έργα του Χρήστου Μποκόρου εκτίθενται στο Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά (μέχρι τέλος Ιανουαρίου) σε μια σύνοψη της ζωγραφικής του παρουσίας τα τελευταία τριάντα χρόνια.

Δράσεις\λόγος: Συνεχίζεται η δράση «Ποίηση On theRoad»: Ποιητές, νέοι και παλαιότεροι, συνυπάρχουν, συνομιλούν και μάς ταξιδεύουν σε γνωστά και άγνωστα μονοπάτια της ποιητικής γραφής.

Θεατρικά Αναλόγια
Το πρόγραμμα φέτος υλοποιείται σε συνεργασία με Δραματικές Σχολές:
1. Γ. Σεβαστίκογλου, Αγγέλα Ανώτερη Δραματική Σχολή «Δήλος»-Δήμητρα Χατούπη
2. Α. Φλουράκης Θέλω μια χώρα Δραματική Σχολή «Ιάκωβος Καμπανέλλης» Δήμου
Αγίας Βαρβάρας
3. Γ. Τσίρος, Τα αξύριστα πιγούνια (1996), «Πειραϊκός σύνδεσμος»
4. Π. Σουλτάτου Μέρες της Αγίας Βαλπουργίας, «Πράξη 7 Ανώτερη Δραματική Σχολή»
5. Γ. Κούβα Καρμπόν, «Πράξη 7 Ανώτερη Δραματική Σχολή»
6. Π. Μάτεσις Η βουή, Νίκος Διαμαντής, τμήμα θεατρικών σπουδών Ε.Κ.Π.Α

Το πρόγραμμα μπορούν να παρακολουθήσουν άτομα με κινητικές αναπηρίες, αλλά και με ακουστικά προβλήματα, καθώς θα εξασφαλισθούν οι προϋποθέσεις συμμετοχής τους.

Την ίδια στιγμή συνεχίζεται η δράση «Το Τρίτο Κουδούνι ή το θέατρο Αλλιώς», αλλά και η «Παρέμβαση στις Φυλακές Κορυδαλλού».
Μία ακόμη σημαντική πρωτοβουλία του Δημοτικού θεάτρου Πειραιά, είναι η δημιουργία θεατρικής ομάδας ενήλικων ατόμων που ανήκουν στο φάσμα του αυτισμού. Για πρώτη φορά που στην Ελλάδα ξεκινάει ένα τέτοιο εγχείρημα, υπό την σκέπη ενός πολιτιστικού φορέα. Σκοπός είναι να παράγονται παραστάσεις κοινωνικού περιεχομένου, οι οποίες θα απευθύνονται στο ευρύ κοινό.


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.