• BUZZ
  • Νέα
  • ΜΙΑ 24ΩΡΗ ΒΑΒΕΛ ΣΤΟ ΚΕΤ
ΜΙΑ 24ΩΡΗ ΒΑΒΕΛ ΣΤΟ ΚΕΤ

ΜΙΑ 24ΩΡΗ ΒΑΒΕΛ ΣΤΟ ΚΕΤ


0.0/5 κατάταξη (0 ψήφοι)

  • Ημερομηνία: Παρασκευή, 07/10/2016 10:48
  • Συντάκτης: Onlytheater
  • Κατηγορία: Νέα

«Βαβέλ, Βαβέλ, είσαι εδώ;» ονομάζεται η 24ωρη performance που θα παρουσιαστεί στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων από το Σάββατο 8 Οκτωβρίου (13:00) μέχρι την Κυριακή 9 Οκτωβρίου (13:00)

Οι πρώτοι δημιουργοί του συγκεκριμένου πρότζεκτ, ο Pascal Pellan και η Elizabeth Saint-Jalmes, συναντήθηκαν στο πλαίσιο του σχεδίου «Quelles sont nos ruines?» («Ποια είναι τα ερείπιά μας;») που καθοδηγούσε ο σκηνοθέτης Alain Hélou, ανάμεσα στο 2013 και το 2015. Εμπνευσμένοι από την περιπέτεια αυτή, οι δυο καλλιτέχνες θέλησαν να τη συνεχίσουν και να την αναπτύξουν συλλογικά με το πρότζεκτ «Βαβέλ, Βαβέλ, είσαι εδώ;» Το σχέδιο διαμορφώνεται με τη συμπαράσταση της καλλιτεχνικής κολεκτίβας Les Ateliers du Vent και απευθύνεται σε άτομα από διαφορετικές κουλτούρες, που επιθυμούν να συνδράμουν σε μια «από κοινού καλλιτεχνική πράξη».

Το πρότζεκτ είναι χωρισμένο σε τρεις διαφορετικές φάσεις, εξελίσσεται μέσα σε τρία χρόνια, και αποτελείται από μια σειρά εργαστηρίων, πάντοτε με καλλιτέχνες, δομές, θεατές και πολίτες από διαφορετικές χώρες.

Τα συγκεκριμένο πρότζεκτ έρχεται τώρα και στην Αθήνα, όπου θα συμμετέχουν και Έλληνες καλλιτέχνες . Εμπνευσμένοι από τη γαλλική ταινία «L’An 01» («Έτος 01» - 1973) των Jacques Doillon, Alain Resnais και Jean Rouch, που αναφέρεται σε μία ουτοπική κοινωνία , η οποία απορρίπτει το οικονομικό μοντέλο της αγοράς και της υψηλής παραγωγικότητας, οι δημιουργοί του όλου εγχειρήματος υποστηρίζουν ότι έχει έρθει η ώρα για μια νέα εποχή.
Για το έργο αυτό συνεργάζονται η Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών και το Γαλλικό Ινστιτούτο.

Συμμετέχουν: Iris Karayan, χορογράφος
Πάκυ Βλασσοπούλου, εικαστικός
Δήμητρα Κονδυλάτου, εικαστικός / video artist
Ilan Manouach, εικαστικός / μουσικός
Elizabeth Saint-Jalmes, εικαστικός / performer
Pascal Pellan, ηχητικός σχεδιαστής
Η είσοδος είναι ελεύθερη.


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.