• BUZZ
  • Νέα
  • MY SILENCE HAS ENDED
MY SILENCE HAS ENDED

MY SILENCE HAS ENDED


0.0/5 κατάταξη (0 ψήφοι)

  • Ημερομηνία: Δευτέρα, 20/03/2017 14:45
  • Συντάκτης: Onlytheater
  • Κατηγορία: Νέα

Δύο νεαρές καλλιτέχνιδες, η Ελένη Μηχαηλίδου και η Κυβέλη Ζώη, θα βρεθούν στις 24 Μαρτίου στη Νέα Υόρκη για να παρουσιάσουν μια ζω-γραφο-θεατρική, όπως την ονομάζουν, performance με τίτλο «My Silence has Ended», που βασίζεται στην «Πιο Δυνατή» του Αυγούστου Στρίντμπεργκ.
Η ιδέα ξεκίνησε από το έργο της εικαστικού Κυβέλης Ζώη, «Meditation-Contemplation,» που αποτελείται από έναν πίνακα και ένα έπιπλο, προσφέροντας την τρισδιάστατη προοπτική μιας γυναίκας που κάθεται σε ένα τραπέζι. Με βάση αυτό το «σκηνικό», γράφτηκε και ο μονόλογος μιας Ερωμένης, που υποδύεται η ηθοποιός Ελένη Μηχαηλίδου, καθώς κάθεται απέναντι στη φιγούρα του έργου.
Στο κείμενο του Στριντμπεργκ, η Αμέλια (ερωμένη) παραμένει σιωπηλή, καθώς ακούει το μονόλογο της Κυρίας Χ, μιας παντρεμένης γυναίκας που βρίσκει την μαιτρέσα του άνδρα της σε ένα ήσυχο cafè, και της αποκαλύπτει πως γνωρίζει τα πάντα.
Οι δυο νεαρές καλλιτέχνιδες (είναι και οι δύο μόλις 23 χρόνων!), θα πραγματοποιήσουν την αντεστραμμένη μορφή του μονολόγου του Στριντμπεργκ, δίνοντας φωνή στην βουβή ερωμένη μέσα από ένα κείμενο που μιλάει για τον έρωτα και τη ρήξη όλων των κοινωνικών κατεστημένων που προτάσσουν τη γυναίκα ως «καλή σπιτονοικοκυρά, μάνα και προπάντων κυρία κάποιου άνδρα».

Η παράσταση θα παρουσιαστεί στα πλαίσια ενός αφιερώματος στη λογοτεχνία που διοργανώνει το πανεπιστήμιο School of Visual Arts (SVA) New York,. Επικεφαλής της βραδιάς θα είναι η ποιήτρια και καθηγήτρια του SVA, Davida Singer. Στη συνέχεια θα παιχτεί και στην Ελλάδα.


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.