• BUZZ
  • Νέα
  • ΝΕΕΣ ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ ΛΟΓΩ ΕΚΛΟΓΩΝ
ΝΕΕΣ ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ ΛΟΓΩ ΕΚΛΟΓΩΝ

ΝΕΕΣ ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ ΛΟΓΩ ΕΚΛΟΓΩΝ


0.0/5 κατάταξη (0 ψήφοι)

  • Ημερομηνία: Δευτέρα, 31/08/2015 13:49
  • Κατηγορία: Νέα

Μετά τα γεγονότα του καλοκαιριού που πραγματικά, έγινε το έλα να δεις, με παραστάσεις να ακυρώνονται,  άλλες να αναβάλλονται επ’ αόριστον, περιοδείες να μένουν στάσιμες λόγω έλλειψης ρευστότητας, το ταραχώδες πολιτικό σκηνικό της χώρας, ταράζει συθέμελα το θέατρο.  Τις τελευταίες μέρες λαμβάνουμε συνέχεια δελτία τύπου για παραστάσεις που δεν θα γίνουν , όπως   το  “Music and dance”  με τη Σ. Zακχάροβνα  και τον Β. Ρέπιν στο Ηρώδειο, που μόλις ακυρώθηκε ή τον «Κύκλο με την κιμωλία” στο Παλλάς.

Παράλληλα,  ηθοποιοί μας μεταφέρουν,  ότι οι πρόβες τους, που ήδη έπρεπε να έχουν ξεκινήσει, παίρνουν αναβολή, λόγω πολιτικών εξελίξεων, χωρίς να καταλαβαίνουν τι ακριβώς σημαίνει αυτό.  

Αγωνία επικρατεί στο χώρο, σε σχέση με τα τεκταινόμενα, ακόμα κι αυτοί που έχουν κλείσει σε «σίγουρα» σχήματα,  ανησυχούν  για το  τι μέλλει γενέσθαι.

Μπορεί τελικά, το θέατρο το καλοκαίρι, να κατάφερε να επιβιώσει και μάλιστα να  προσελκύσει μεγάλο μέρος θεατών, (που αναζήτησαν στη μαγεία του, μια διαφυγή από την οδυνηρή καθημερινότητα), αλλά αυτό το κλίμα δεν βοηθάει  στη δημιουργική διαδικασία των καλλιτεχνών.

Καλό θα ήταν οι παραγωγοί και οι ιθύνοντες, να μην πανικοβάλλονται και να σπεύδουν σε ακυρώσεις, πριν  όντως προκύψει σοβαρός  και αμετάκλητος λόγος- πράγμα που ευχόμαστε να μην συμβεί. Η χώρα ζει σε περίεργους καιρούς και όλα αυτά, πλέον δυστυχώς, αποτελούν κομμάτι μιας καθημερινότητας. 

 Ψυχραιμία λοιπόν, το θέατρο και η τέχνη εν γένει, αποτελούν ασπίδα προστασίας, είναι άδικο να τα στερούμαστε σε τόσο δύσκολες εποχές.


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.