• BUZZ
  • Νέα
  • Ο ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ ΣΤΡΙΝΤΜΠΕΡΓΚ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΘΕΑΤΡΟ
Ο ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ ΣΤΡΙΝΤΜΠΕΡΓΚ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΘΕΑΤΡΟ

Ο ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ ΣΤΡΙΝΤΜΠΕΡΓΚ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΘΕΑΤΡΟ


0.0/5 κατάταξη (0 ψήφοι)

  • Ημερομηνία: Παρασκευή, 20/10/2017 10:01
  • Συντάκτης: Onlytheater
  • Κατηγορία: Νέα

Η διεθνής ημερίδα με τίτλο «Ο Αύγουστος Στρίντμπεργκ και το σύγχρονο θέατρο», που θα πραγματοποιηθεί στις 20 Οκτωβρίου 2017, είναι αποτέλεσμα στενής συνεργασίας, που λαμβάνει χώρα για πρώτη φορά, μεταξύ του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών Αθηνών, της Σουηδικής πρεσβείας της Ελλάδας, του Σουηδικού Ινστιτούτου της Αθήνας και της Ελληνικής πρεσβείας στη Σουηδία.

Στόχος της εκδήλωσης είναι η σύσφιξη των σχέσεων Σουηδίας-Ελλάδας, μέσω της υποδοχής στην Ελλάδα του μεγαλύτερου Σουηδού δραματουργού. Αφετηρία της διεθνούς ημερίδας είναι η πρωτοβουλία να βρεθούν από κοινού σημαντικοί καλλιτέχνες και των δύο χώρων και να συζητήσουν πάνω στην προσφορά και την επιρροή του μεγάλου συγγραφέα και δραματουργού.

 

Για πρώτη φορά το ελληνικό κοινό θα έχει την ευκαιρία να ακούσει και να συζητήσει με τον Ture Rangström, σκηνοθέτη και καλλιτεχνικό διευθυντή (επί σειρά δεκαετιών) του πρωτοποριακού θεάτρου Ιντίμα, που ίδρυσε ο Αύγουστος Στρίντμπεργκ μαζί με τον Αύγουστο Φαλκ στις αρχές του 20ού αιώνα. Ο Ture Rangström, απόγονος και ο ίδιος του Φαλκ, κομίζει έναν σημαντικό πλούτο εμπειριών και γνώσεων για το παρελθόν, αλλά και το παρόν του εμβληματικού θεάτρου.

Παράλληλα, να παρακολουθήσει τον διάλογο σημαντικών καλλιτεχνών της ελληνικής θεατρικής ζωής, όπως ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Άκις Βλουτής, ο ηθοποιός Κώστας Καστανάς, η σκηνοθέτις Νικαίτη Κοντούρη, ο σκηνοθέτης και τωρινός καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού θεάτρου, Στάθης Λιβαθινός, η σκηνοθέτις Άσπα Τομπούλη, ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Δημήτρης Λιγνάδης, ο σκηνοθέτης και πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού θεάτρου, Γιάννης Χουβαρδάς.

Την εκδήλωση θα πλαισιώσει η καταξιωμένη μεταφράστρια του Στρίντμπεργκ στην Ελλάδα, Δρ. Μαργαρίτα Μέλμπεργκ, η οποία θα ανιχνεύσει στην εναρκτήρια ομιλία της τις ιδεολογικές καταβολές της όψιμης δραματουργίας του ιδιοφυούς Σουηδού στον θεοσοφισμό του Εμάνουελ Σβέντεμποργκ.

Γύρω από το έργο του Στρίντμπεργκ θα μιλήσουν, επίσης, ο επίκουρος καθηγητής και κριτικός θεάτρου Γρηγόρης Ιωαννίδης, η επίκουρη καθηγήτρια Σοφία Φελοπούλου και η Δρ. Μαρία Σεχοπούλου, που έχει ασχοληθεί με την πρόσληψή του Στρίντμπεργκ στην Ελλάδα.

Πρόσκληση:
http://www.uoa.gr/fileadmin/user_upload/PDF-files/ekdilwseis/Hmerides-Seminaria/2017/StrindbergProsklisi20102017.pdf

Πρόγραμμα:
http://www.uoa.gr/fileadmin/user_upload/PDF-files/ekdilwseis/Hmerides-Seminaria/2017/StrindbergProgramma20102017.pdf


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.