• BUZZ
  • Νέα
  • Ο ΤΖΟΡΝΤΙ ΓΚΑΛΘΕΡΑΝ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Ο ΤΖΟΡΝΤΙ ΓΚΑΛΘΕΡΑΝ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Ο ΤΖΟΡΝΤΙ ΓΚΑΛΘΕΡΑΝ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ


5.0/5 κατάταξη (2 ψήφοι)

  • Ημερομηνία: Πέμπτη, 06/10/2016 18:37
  • Συντάκτης: Onlytheater
  • Κατηγορία: Νέα

Την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου στις 19:00 θα πραγματοποιηθεί στο Θέατρο του Νέου Κόσμου ανοιχτή συζήτηση με τον Καταλανό συγγραφέα Τζόρντι Γκαλθεράν, με αφορμή το έργο του «Το δάνειο», που παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου και Παντελή Δεντάκη, και την πραγματικότητα που το ενέπνευσε.

Το θεατρόφιλο κοινό της πόλης θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά έναν από τους πιο πετυχημένους σύγχρονους συγγραφείς και να συζητήσει μαζί του για θέματα που μας απασχολούν όλους (ιδιαίτερα στην Ευρώπη του Νότου) και που καταφέρνουν στα έργα του να σχολιάζονται εύστοχα, καυστικά, αλλά και προκαλώντας γέλια μέχρι δακρύων.

Το ίδιο βράδυ ο Τζόρντι Γκαλθεράν θα παραστεί στην παράσταση του έργου.

Η είσοδος στη συζήτηση είναι ελεύθερη.

Ειδική τιμή εισιτηρίου 10€, για τους θεατές που θα παρακολουθήσουν την παράσταση μετά τη συζήτηση. (Απαραίτητη τηλεφωνική κράτηση: 210-9212900.)

Ο Τζόρντι Γκαλθεράν γεννήθηκε στη Βαρκελώνη το 1964. Από το 1988 αρχίζει να γράφει θέατρο και να σκηνοθετεί ο ίδιος κάποια από τα έργα του σε παραστάσεις ερασιτεχνών.
Το 1995 στέλνει για πρώτη φορά έργα του σε διαγωνισμούς, διεκδικώντας θεατρικά βραβεία. Οι "Αλυσιδωτές λέξεις" κερδίζουν το Βραβείο Born και το Ντακότα το Βραβείο Ignasi Iglésias του Ινστιτούτου Θεάτρου της Βαρκελώνης. Άλλα έργα του είναι: "Σερφ" (1990), "Fuga" (1994), "Gaudí "(2002), "Παράδεισος" (2000), "Καρναβάλι" (2005) και "Κανκούν" (2007).
> Η μεγάλη του επιτυχία "Μέθοδος Γκρόνχολμ" (2003) έχει μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες και έχει ανέβει με τεράστια επιτυχία σε περισσότερες από είκοσι χώρες σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας (Θέατρο Τέχνης, μετάφραση Γιώργου Καραμίχου - Μαρίας Τσατσαρώνη, σκηνοθεσία Διαγόρα Χρονόπουλου).


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.