• BUZZ
  • Νέα
  • 'Ο ΚΑΤΑΠΟΝΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΓΩΙΣΤΗ ΓΙΟΧΑΝ ΦΑΤΣΕΡ' ΕΧΕΙ ΒΙΝΤΕΟ
'Ο ΚΑΤΑΠΟΝΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΓΩΙΣΤΗ ΓΙΟΧΑΝ ΦΑΤΣΕΡ' ΕΧΕΙ ΒΙΝΤΕΟ

'Ο ΚΑΤΑΠΟΝΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΓΩΙΣΤΗ ΓΙΟΧΑΝ ΦΑΤΣΕΡ' ΕΧΕΙ ΒΙΝΤΕΟ


0.0/5 κατάταξη (0 ψήφοι)

  • Ημερομηνία: Τετάρτη, 14/11/2018 18:04
  • Συντάκτης: Onlytheater
  • Κατηγορία: Νέα

Ο Σίμος Κακάλας σκηνοθετεί το έργο του Μπέρτολτ Μπρεχτ «Ο καταποντισμός του εγωιστή Γιόχαν Φάτσερ» στην Πειραματική του Εθνικού αποδεικνύοντας ότι οι καινοτόμες ιδέες του Γερμανού δραματουργού παραμένουν αφετηρία προς γόνιμες αναζητήσεις και ο Γιάννης Αγγελάκας υπογράφει την πρωτότυπη μουσική της παράστασης στην πρώτη του συνεργασία με το Εθνικό Θέατρο.

Πρόκειται για ένα κείμενο που «ανεβαίνει σπάνια στο θέατρο, υπηρέτησε για τον Μπρεχτ μια άσκηση διάρρηξης των ορίων προς το αδύνατο, το ουτοπικό. Πρόκειται για ένα έργο που εξασφαλίζει τη θέση του στο πεδίο του σύγχρονου πειραματισμού για τη θεατρική εμπειρία σε κάθε της έκφανση», όπως χαρακτηριστικά σημειώνει η Ελένη Βαροπούλου που υπογράφει τη μετάφραση.

Ο Μπέρτολτ Μπρεχτ έγραψε το έργο μεταξύ 1926 και 1931 αφήνοντάς το ημιτελές, αποσπασματικό, ανοιχτό. Περιλαμβάνει σκηνές, σημειώσεις, χορικά, λυρικά κομμάτια και κείμενα φιλοσοφικού περιεχομένου. Είναι ένα «λατομείο» ιδεών και μορφών που προσφέρεται για διασκευές, πολιτικό στοχασμό και σκηνικούς πειραματισμούς.

Τέσσερις Γερμανοί στρατιώτες λιποτακτούν από το Δυτικό Μέτωπο του Πρώτου Παγκοσμίου πολέμου. Ανάμεσά τους, ο Γιόχαν Φάτσερ, πρόσωπο με ιδιαίτερα εγωιστική συμπεριφορά που δημιουργεί προβλήματα στο εσωτερικό της ομάδας. Οι λιποτάκτες κρύβονται στην πόλη Μιλχάιμ και καταποντίζονται καθώς ο ευρηματικός ατομικιστής Γιόχαν Φάτσερ, με την ανεύθυνη συμπεριφορά του, τινάζει την ομάδα, το μικρό «κολλεκτίφ», στον αέρα.

Συντελεστές:
Μετάφραση - Διασκευή: Ελένη Βαροπούλου.
Σκηνοθεσία: Σίμος Κακάλας.
Σκηνικά - Κοστούμια: Kenny MacLellan.
Μουσική: Γιάννης Αγγελάκας.
Φωτισμοί: Παναγιώτης Λαμπής.
Επιμέλεια Ήχου: Coti Κ.
Βοηθός Σκηνοθέτης: Δημήτρης Καλακίδης.
Μάσκες: Μάρθα Φωκά.

Διανομή: Μιχάλης Βαλάσογλου, Νίκος Γιαλελής, Σίμος Κακάλας, Χαρά Κότσαλη, Κωνσταντίνος Μωραΐτης, Μάνος Πετράκης, Φελίς Τόπη

Φωτογράφος παράστασης: Κάρολ Τζάρεκ

Εθνικό Θέατρο - Πειραματική Σκηνή -1 (Σκηνή «Κατίνα Παξινού») - Κτίριο Rex Πανεπιστημίου 48,

τηλ. 210-3305074, 210-7234567 (μέσω πιστωτικής κάρτας), στο www.ticketservices.gr και στο tickets.public.gr

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο 21:00, Κυριακή 20:00. Γενική είσοδος: 13€, 10€ νεανικό φοιτητικό και 5€ για ανέργους


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.