• BUZZ
  • Νέα
  • Ο ΞΥΔΑΚΗΣ ΔΙΑΚΤΙΝΙΖΕΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΔΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΑΘΗΝΩΝ
Ο ΞΥΔΑΚΗΣ ΔΙΑΚΤΙΝΙΖΕΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΔΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΞΥΔΑΚΗΣ ΔΙΑΚΤΙΝΙΖΕΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΔΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΑΘΗΝΩΝ


1.0/5 rating 1 vote

  • Ημερομηνία: Παρασκευή, 11/09/2015 11:08
  • Κατηγορία: Νέα

Στην Κρατική Ορχήστρα Αθηνών μετάφερεται «δίκην διακτινισμού» και παρά ότι αυτό δεν επιτρέπεται κατά την προεκλογική περίοδο όπως γράφουν τα ΝΕΑ στενή συνεργάτιδα του πρώην υπουργού Πολιτισμού Νίκου Ξυδάκη.

Πρόκειται για την κυρία Ειρήνη Λαγούρου την επί χρόνια υπεύθυνη επικοινωνίας σε θεατρικές παραγωγές και δεξί χέρι του πρώην υπουργού τους τελευταίους μήνες.

Το δημοσίευμα επικαλείται την αντίδραση του καλλιτεχνικού διευθυντή της ΚΟΑ Στέφανου Τσιάλη «ο κ. Ξυδάκης με ενημερώσε ανεπίσημα ότι προορίζει την κυρία Λαγουρού για τη θέση (σ.σ. της αναπληρώτριας καλλιτεχνικής διευθύντριας). Δεν απάντησα τίποτα διοτί γνωρίζω ότι προεκλογικά είναι σχεδόν αδύνατο να προχωρήσει μια τέτοια διαδικασία. Μέχρι στιγμής δεν έχω άλλη επίσημη ενημέρωση».

Ερωτηματικά προκαλεί το γεγονός ότι αφενός ο κ. Τσιάλης είχε υποβάλει πρόταση για την αναπλήρωση της επίμαχης κενής θέσης που, όμως, δεν έγινε αποδεκτή και αφετέρου ότι η παραίτηση της κυρίας Λαγουρού δημοσιεύθηκε στις 20 Αυγούστου, την ημέρα ανακοίνωσης της παραίτησης Τσίπρα, ενώ είχε υποβληθεί τρεις ημέρες νωρίτερα.

Τι απαντά ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, Νίκος Ξυδάκης;
Δεν διέψευσε το δημοσίευμα, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, Νίκος Ξυδάκης, ο οποίος δήλωσε σήμερα, ότι η κυρία Ειρήνη Λαγουρού, διαθέτει τα τυπικά αλλά και ουσιαστικά προσόντα για την συγκεκριμένη θέση. Τόνισε δε, ότι ο μισθός της στενής συνεργάτιδας του, θα είναι κατώτερος από ό,τι ο μισθός που ελάμβανε, ο προκάτοχός της θέσης, Δαμιανός Φαφούτης.

Η δήλωση του Νίκου Ξυδάκη:
«Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών εστερείτο αναπληρωτή διοικητικού διευθυντού μετά τη λήξη της θητείας του κ. Δαμιανού Φαφούτη. Για την κενή θέση, τριετούς θητείας, σύμφωνα με όσα ορίζει ο νόμος, επελέγη η κ. Ειρήνη Λαγουρού, διαθέτουσα τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα: πτυχίο Οικονομικού της Νομικής Αθηνών και πολυετή εμπειρία στη διεύθυνση επικοινωνίας και παραγωγής δεκάδων θεατρικών και μουσικών οργανισμών. Ο μισθός ορίσθηκε στα 2.200 μικτά, έναντι των 2.450 που ελάμβανε ο προκάτοχος.

Η πλήρωση της θέσης είχε δρομολογηθεί πολύ νωρίτερα, και πάντως δεν ολοκληρώθηκε, παρότι άλλες παρόμοιες και ταυτόχρονες πράξεις ολοκληρώθηκαν, δημοσιευόμενες στο ΦΕΚ.

Για την ΚΟΑ κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε: Εξασφαλίσαμε λ.χ. ευνοϊκή συμφωνία με το Μέγαρο Μουσικής για τις πρόβες και τη στέγασή της· έγινε resident orchestra του ΟΜΜΑ μετά από πολλές προσπάθειες. Γι’ αυτήν και άλλες ενέργειες βοηθητικές του έργου της ορχήστρας, πλειστάκις μας ευχαρίστησε ο καλλιτεχνικός διευθυντής της ΚΟΑ κ. Στεφ. Τσιαλής. Η προσθήκη ενός εμπειρότατου στελέχους στην ΚΟΑ, στο πλαίσιο της νόμιμης αρμοδιότητας του υπουργού, εκινείτο προς την ίδια κατεύθυνση της ενίσχυσης της ορχήστρας. Και γι΄ αυτή την ενέργεια μας ευχαρίστησε ο κ. Τσιαλής, όπως και για το έχει λάβει το μέγιστο της τακτικής επιχορήγησης για το τρέχον έτος.

Σε κάθε περίπτωση, μακάρι να υπήρχαν πολλά στελέχη πολιτιστικής διαχείρισης, με την εμπειρία και την έξωθεν καλή μαρτυρία της προειρηθείσας, για να πλαισιώσουν τους καλλιτεχνικούς οργανισμούς. Το ηθικό χρέος, κατά την ανανέωση του δημόσιου χώρου, εκφράζεται εμπράκτως και με την ανάδειξη αδιάφθορων, άξιων και έμπειρων προσώπων σε θέσεις ευθύνης. Αυτός ήταν ο οδηγός μας κατά τον ορισμό νέων διοικήσεων σε μόλις 7 από τους 60 περίπου εποπτευόμενους οργανισμούς του υπουργείου Πολιτισμού: Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων, Εθνικό Θέατρο, Ελληνικό Φεστιβάλ, Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος. Και ο απολογισμός, μαζί με τον σχεδιασμό μας, ανακοινώθηκε δημοσίως: http://xydakis.gr/?page_id=6916

Ας αναζητηθούν αλλού, στο Παλαιό Καθεστώς, η αναξιοκρατία, οι πελάτες και το κράτος-φέουδο. Το ηθικό πλεονέκτημα συνίσταται σε ανάληψη ευθύνης, πράξεις ανανέωσης και συγκρούσεις. Ετσι θα πράττουμε και μετά τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου».

 

(Πηγή: protothema.gr)


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.