• BUZZ
  • Νέα
  • Ο SERGI BELBEL ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Ο SERGI BELBEL ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Ο SERGI BELBEL ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ


0.0/5 κατάταξη (0 ψήφοι)

  • Ημερομηνία: Τρίτη, 09/02/2016 13:32
  • Κατηγορία: Νέα

Στην Αθήνα βρίσκεται, αυτές τις ημέρες, ο Καταλανός συγγραφέας Σέρτζι Μπελμπέλ, με αφορμή την ελληνική πρεμιέρα του έργου του ΟΦΣΑΪΝΤ απόψε (9/2) στο Από Μηχανής Θέατρο, όπου ο ίδιος μετά τη λήξη της παράστασης, θα συζητήσει με το κοινό. Η παρουσία τού διεθνώς αναγνωρισμένου και πολυβραβευμένου συγγραφέα στην ελληνική σκηνή είναι φέτος διπλή, αφού τον Μάρτιο ανεβαίνει και το έργο του ΞΕΝΟΙ στο Εθνικό Θέατρο σε σκηνοθεσία Νίκου Μαστοράκη.

Στην περίπτωση του ΟΦΣΑΪΝΤ, ο Μπελμπέλ δημιουργεί μια μαύρη κωμωδία με αφορμή την κρίση. Θέμα του έργου του είναι το ποδόσφαιρο, ως ανάγκη ψευδαίσθησης να κρατηθούν οι άνθρωποι. Και στο βάθος, οι σχέσεις τους μέσα στην οικογένεια.

Πρόκειται για το προτελευταίο έργο του Σέρτζι Μπελμπέλ, το οποίο, όπως διευκρίνισε ο ίδιος σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στους Ελληνες δημοσιογράφους, έγραψε πριν επτά χρόνια με αφορμή την οικονομική -κοινωνική κρίση.

Ποιοι ήρωες του έργου του είναι οφσάιντ; Ο Σέρτζι Μπελμπέλ θεωρεί εκτός και τους πέντε ήρωες, καθώς και οι πέντε βρίσκονται στο περιθώριο. Αγωνίζονται να ορίσουν τη ζωή τους ως μέρος μιας πραγματικότητας που δυσκολεύονται να αποδεχτούν ή να αντιμετωπίσουν και ως εκ τούτου αναγκάζονται να την «μπερδέψουν» με τη φαντασία και το όνειρο, στην προσπάθειά τους να τα βγάλουν πέρα και να ισορροπήσουν σε έναν κόσμο που περιστρέφεται με ιλιγγιώδη ταχύτητα, έτσι όπως μόνο μια μπάλα ποδοσφαίρου μπορεί. Πάντως, από πολέμιος του ποδοσφαίρου, με αυτό το έργο ο συγγραφέας εξελίχθηκε σε φανατικό οπαδό της Μπαρτσελόνα.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.